کابل -- به نظر می رسد که نیروهای افغان چهارشنبه (۲۴ اسد) سرانجام ستیزه جویان طالبان را از شهر ستراتیژیک غزنی بیرون رانده اند و در همین حال دوکان داران و باشنده گان بعد از چند روز درگیری های شدید زمینی و حملات هوایی ائتلاف محتاطانه به سرک ها باز می گردند.
در حالی که به نظر می رسد درگیری ها متوقف شده باشند، نیروهای امنیتی در مرکز شهر گزمه می کنند و هیچ ستیزه جویی مشاهده نمی شود.
جنگجویان طالبان بتاریخ ۱۹ اسد یک حمله را بالای این شهر اجرا کردند و حملات هوایی قوای ائتلاف و عملیات زمینی نیروهای افغان به مدت چندین روز آنها را هدف قرار داد و قریب به ۱۵۰ جنگجو را کشت.
در همین حال، سازمان ملل متحد چهارشنبه نسبت به «یک رنج عظیم بشری» در نتیجه جنگ اخیر هشدار داد.
تادامیچی یاماموتو، فرستاده مخصوص دبیر کل سازمان ملل متحد در افغانستان، در یک خبرنامه گفت: «گزارش ها حاکی از تلفات بسیار کلان در غزنی استند.»
او همچنین گفت که با توجه به فقدان برق و آب و کمبود مواد غذایی مردم ملکی با وضعیت فجیعی روبرو می باشند.
نه آب، نه غذا
باشنده های غزنی به خبرگزاری فرانسه گفتند که چگونه با ظهور جنگجویان در خیابان های غزنی آنها در جریان عملیات در زیرزمین های شان مخفی شدند.
حسن سفری گفت: «خانه من نزدیک خط مقدم بود؛ طالبان مردم را مجبور می کردند تا برای شان غذا و چای ببرند.»
«درگیری بسیار شدید بود. ما برای مدت دو روز آب و غذا نداشتیم. هر بار اطفال من صدای انفجار و شلیک طالبان را از پشت دیوارهای مان می شنیدند، گریه می کردند.»
یک دوکان دار به نام بصیر احمد پس از فرار از کابل در روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «شهر بوی خون می داد.»
باشنده های غزنی تایید کرده اند که منابع غذایی رو به تقلیل و قیمت ها در در حال افزایش می باشند.
شکرالله نعیمی گفت: «در دومین روز ذخیره خوراک ما تمام شد.» وی افزود که قیمت برنج دو برابر شده بود.
او گفت: «طالبان نزدیک خانه ما بودند و ما مجبور بودیم در زیرزمین مخفی شویم.»
«ما دو شب نتوانستیم بخوابیم؛ زیرا به خاطر صدای شلیک مرنی اطفال مان تمام وقت گریه می کردند. بسیاری از فامیل ها محله ما را ترک کردند.»
یک سال مرگبار برای مردم ملکی
یاماموتو در اعلامیه خود گفت: «این رنج عظیم بشری ایجاد شده در اثر جنگ در غزنی بیانگر نیاز فوری به خاتمه جنگ در افغانستان است.»
سال روان تا حالا یک سال مرگبار برای مردم ملکی بوده است.
سازمان ملل متحد بتاریخ ۲۴ سرطان گزارش داد که در شش ماه اول سال ۲۰۱۸ میلادی تعداد ۱۶۹۲ نفر از مردم ملکی کشته شدند که این رقم ۱ فیصد زیادتر از مدت زمان مشابه سال پار است و بالاترین رقم تلفات در مدت مشابه از زمانی که هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در سال ۲۰۰۹ ثبت این ارقام را شروع کرد، می باشد.
بله مطالعه کردم خوب بود
پاسخ1 دیدگاه