کابل -- در حالی که گروه های امدادی پنجشنبه (۱۹ ثور) از یک حمله دیگر که کارکنان امدادی در افغانستان را هدف قرار داده بود، شوکه شده اند، مقامات رسمی افغانستان تایید کردند که آمار تلفات حمله دیروز کابل به نه نفر افزایش یافته است.
خشونت ها چهارشنبه (۱۸ ثور) بیرون یک گروه غیرانتفاعی که با افغان های به حاشیه رانده شده کار می کند، موسوم به کانترپارت اینترنشنال با یک انفجار عظیم ناشی از یک موتربم در مرکز کابل آغاز شد.
نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت داخله، گفت که پنج عضو نیروهای امنیتی افغانستان، یک نگهبان این سازمان، و سه نفر از مردم ملکی در شمول کشته شده گان بودند.
گروه مبارزه با فقر کر، که دفاترش نزدیک کانترپارت اینترنشنال است، گفت که سه تن از کارکنان اش -- یک دریور، یک نگهبان، و مشاور تخنیکی -- کشته شده اند.
کر در یک بیانیه گفت: «این حمله نشان دهنده خطرات فزاینده کار بشردوستانه در کشورهای جنگزده مثل افغانستان است و واقعیت اسفناک روزانه خشونت برای بسیاری از خانواده های افغان به این ترتیب است.»
بر علاوه، ۲۰ نفر از مردم ملکی هم زخمی شدند. چندین تن از مردان مسلح طالبان که بعد از انفجار بر مجتمع کانترپارت حمله بردند، همه در یک عملیات چند ساعته تصفیوی به هدایت کامندوهای افغان کشته شدند.
کاهش حضور سازمان های کمک رسانی در کشور
طالبان مسؤولیت این حمله را بر دوش گرفته و گفته است که کانترپارت اینترنشنال به اینه خطر هدف قرار گرفت که «معاشرت و اختلاط» مردان و زنان را ترویج می کرد.
آن کوداک، رئیس و ریاست اجرایی کانترپارت اینترنشنال، چهارشنبه در یک خبرنامه گفت: «حمله امروز حمله بر ملکی های بیگناه، افراد مسلکی فعال در امر انکشاف که جان شان را در جهت بهبود زنده گی آسیب پذیرترین مردم افغانستان بشمول زنان، جوانان، و معلولین اختصاص داده بود، ما به خاطر این خدمات شایان آنها به نیازمندان سپاسگزاریم. به ویژه در شرایط حساس امروز.»
عبدالله عبدالله، ریاست اجرایی افغانستان، پنجشنبه در یک توئیت نوشت: «طالبان نماد جنایت استند و این با ابتکارها و پلان های صلح آمیز حل مناقشه منافات دارد. آنان حسن نیت ما را به ضعف تعبیر می کنند و از مذاکرات صلح برای کسب مشروعیت جهت جنایات وحشیانه مانند جنایت دیروز در کابل استفاده می کنند.»
بنا بر دفتر امور هماهنگی و بشردوستانه ملل متحد، سال گذشته ۳۰ کارمند امدادی در افغانستان کشته شدند -- و به این ترتیب این کشور به یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان برای خدمات بشردوستانه معرفی شده است.
افغانستان زمانی قطب کمک های خارجی بود، مگر وضعیت رو به وخامت امنیتی موجب شده که گروه های بین المللی حضورشان را کم کنند و به این ترتیب کار را برای ارائه کمک های حیاتی و حساس به آسیب پذیرترین شهروندان این کشور جنگزده دشوارتر کنند.
چندین گروه امدادی بشمول کودکان را حفظ کنید، هدف اقدامات تروریستی قرار گرفته و فعالیت های شان را در نتیجه این حملات متوقف کردند.
طالبان در گذشته کوشیده اند بعض گروه ها را به وحشت انداخته و موجب توقف کمک رسانی به افغان ها شوند. جنگجویان در ماه حمل به خاطر درخواست از کمیته بین المللی صلیب سرخ و سازمان صحت جهانی مبنی بر توقف فعالیت شان در افغانستان با انتقادات شدید رو به رو شدند.