کابل -- مسؤولین دوشنبه (۲۲ اسد) گفتند که افغانستان نیروهای تقویتی را به مرکز جنگزده ولایت غزنی اعزام کرده است، در حالی که جنگجویان طالبان در آنجا در خانه های مردم ملکی مخفی شدند.
چهار روز پس از آن که طالبان یک حمله را بر این شهر ستراتیژیک اجرا کردند، حکومت اصرار می کند که این شهر در کنترل مقامات کلیدی قرار دارد.
اما در حالی که باشنده های این شهر از کاهش میزان غذا و دارو خبر می دهند، سازمان ملل متحد نسبت به بلند رفتن نگرانی های بشری هشدار داده است. در همین حال، یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفت که ستیزه جویان به خانه های مردم می روند و از آنها اقلامی مانند آب، چای، و چرخ دستی جهت جابجا کردن جنگجویان زخمی شان می گیرند.
وزارت دفاع دوشنبه در یک پست فیسبوکی نوشت که نیروهای افغان یک تهاجم را از چهار جهت مختلف بر علیه جنگجویان، که هنوز در شهر مخفی استند، راه انداخته است.
باشنده های غزنی یکشنبه (۲۱ اسد) به خبرگزاری فرانسه گفتند که اجساد جنگجویان و عساکر همچنان در سرک ها پراکنده اند.
آنها گفتند که برق شهر همچنان قطع است و قیمت مواد غذایی در حال افزایش می باشد.
فائزه فایض، یک ژورنالیست اهل غزنی که یکشنبه بعد از فرار از این شهر وارد کابل شد، گفت: «همه می خواستند راهی برای فرار از شهر پیدا کنند. بیشتر مردم همچنان در زیرزمین های شان پنهان شده اند و جنگ در تمام سرک ها ادامه دارد.»
اکثر شبکه های مخابراتی همچنان قطع می باشد و مقامات در این باره اظهارنظر نمی کنند که در نتیجه تایید صحت هر گونه معلومات بسیار مشکل است.
طارق شاه بهرامی، وزیر دفاع، گفت که حد اقل ۱۰۰ تن از منسوبین نیروهای امنیتی افغانستان از آغاز درگیری تا شام پنجشنبه (۱۸ اسد) کشته شدند و ۱۹۴ جنگجوی طالبان نیز کشته و ۱۴۷ تن از آنها هم زخمی شدند.
حقوق مردم ملکی
ملل متحد از طرف های درگیر خواست تا به حقوق مردم ملکی گرفتار در جنگ احترام بگذارند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد گفت: «بنا به گزارش ها، داروها در شفاخانه اصلی رو به نایاب شدن است و مردم قادر نیستند تا قربانیان را به صورت ایمن جهت تداوی به [شفاخانه] منتقل کنند.»
این درگیری جدیدترین تلاش طالبان جهت تصرف یک مرکز شهری بود و در حالی صورت گرفته است که فشار بر ستیزه جویان برای شروع گفتگوهای صلح با حکومت به هدف خاتمه دادن جنگ حدودا ۱۷ ساله افزایش یافته است.
این حمله همچنان عظیم ترین عملیات تاکتیکی به راه افتاده توسط طالبان از زمان آتشبس بی سابقه در ماه جوزا بود که جنگ را موقتا متوقف کرد و به مردم خسته از جنگ افغانستان مجالی برای آرامش داد.