تروریسم

علما ادعای گروه افراطی به اسلام را رد نموده، خشونت و تحریف عقیده را محکوم میکنند

نوشته عمران

بچه ها به تاریخ ۱۵ فبروی ۲۰۲۵ در یک مدرسه در داخل مسجد جامع هرات درس میخوانند . [Mustafa Noori/AFP]

بچه ها به تاریخ ۱۵ فبروی ۲۰۲۵ در یک مدرسه در داخل مسجد جامع هرات درس میخوانند . [Mustafa Noori/AFP]

بیش از سه دهه است که القاعده با ادعای دفاع از اسلام و مسلمانان در سراسر جهان مرتکب جنایات و حملات ترورستی میشود.

این گروه بارها برای اهداف سیاسی خویش از اسلام به عنوان یک ابزار سو استفاده نموده، و بسیاری از مسلمانان را فریب داده است.

علمای جید در سراسر جهان اسلام ادعای القاعده مبنی بر نمایندگی از سلام را بطور قاطع رد نموده و آن را به تحریف تعلیمات دینی بشکل خطرناک متهم نموده.

علمای دینی در اففانستان میگویند که اقدامات ترورستی و ایدیولوژی تکفیری این گروه فاقد هر نوع مشروعیت دینی و در تضاد با تعلیمات اسلام میباشد.

مفتی غلام رسول مولوی زاده، یکی از علمای دینی در هرات با استناد از آیه های قرآن کریم و آموزه های نبوی، حملات انتحاری و کشتن غیر نظامیان را محکوم کرد.

او به سلام تایمز گفت، «القاعده برای فریب جوامع اسلامی، اقدامات تروریستی خویش را به اسلام ربط میدهد. این ادعا اساساً غلط و با ارزشهای اسلامی در تضاد است.»

وی افزود، «رویکرد القاعده کشتار و تخریب است که کاملا خلاف روحیه شریعت اسلامی است.»

مولوی‌ زاده تأکید کرد که اسلام قتل غیرمسلمانان بی گناه را منع نموده، در حالیکه القاعده بارها مسلمانان و غیرمسلمانان بی گناه را بدون هیچ توجیهی قتل عام کرده است.

اکثر جوامع مسلمان این گروه را رد میکنند و آن را منبع بی‌ ثباتی، خشونت و بدنام ساختن اسلام در جهان میدانند.

یک گره ضد اسلام

با استناد به تعلیمات اسلامی، علمای دینی القاعده را ضد دین و مغایر با اصول اساسی اخلاقی و حقوقی اسلام توصیف میکنند.

خیرالله محمدی، یک عالم دینی از بادغیس، این گروه را افراطی و ضد بشری توصیف کرد که دارای انگیزه‌ های سیاسی است، نه مذهبی.

او گفت، «اسلام دین میانه‌ رو است که با افراط‌گرایی مخالف و آن را به شدت محکوم میکند. اما القاعده گروه افراطی و جنگجو است که از طریق زور و خشونت اهداف خود را دنبال میکند و هیچ یک از اصول دینی را رعایت نمیکند.»

«القاعده با تفسیر غلط از دین و بدعت، باعث خونریزی و کشتار گسترده مسلمانان در کشورهای مختلف شده است.»

جوامع مسلمانان در سراسر جهان نیز به شدت گروه‌ های تروریستی، از جمله القاعده، را رد کرده و فعالیتهای آنها را ضد دینی توصیف نموده اند.

یک سروی آنلاین سلام تایمز در افغانستان دریافت کهبیش از ۶۰ فیصدجواب دهنده گان القاعده را یک خطر جدی حساب میکنند.

سروی ها توسطمرکز تحقیقاتی پیو نیز نشان میدهد که مسلمانان در سراسر خاورمیانه، آفریقا و آسیا به طور گسترده این گروه را محکوم میکنند.

رد خشونت

علما میگویند قانون اسلام مبتنی بر عدالت، رحم و حفظ کرامت انسانی است، نه خشونت و ترس.

آنها تأکید میکنند که القاعده باعث خشونت گسترده‌، از جمله کشتار مسلمانان بی‌ گناه در چندین کشور اسلامی، شده است.

آنها تأکید میکنند که کشتن غیرنظامیان جدا ممنوع است و یکی از اصول اساسی اسلام که عبارت از حفاظت از جان مردم بی گناه مبیاشد را نقض میکند.

فقه اسلامی از غیرنظامیان هنگام جنگ محافظت میکند و نهادهای معتبر مانند الازهر و سازمان همکاری اسلامی حملات انتحاری و هدف قرار دادن غیرنظامیان را محکوم کرده‌ است.

خشونت القاعده مشروعیت دینی ندارد و به اعتبار اسلام در حالی آسیب میرساند که جوامع مسلمانان در سراسر جهان از این کار متضرر میشوند.

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

0 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500