خوست -- حکومت افغانستان با جدیت «مصروف تحقیق» در خصوص بم گذاری انتحاری در یک مسجد داخل قرارگاه اردوی ملی افغانستان در ولایت خوست و ارتباط تشابهات احتمالی آن با حملات تروریستی مشابه بر سایر مقرهای نظامی است.
گروه تروریستی «دولت اسلامی» (داعش) مسؤولیت این حمله را که در خلال نماز جمعه (۲ قوس) داخل یک مسجد پر از جمعیت در داخل این قرارگاه روی داده بود، بر دوش گرفت.
بنا بر آمار تلفات اعلام شده از سوی شفاخانه های دولتی و خصوصی در مرکز این ولایت، کم از کم ۷۰ تن از پرسنل نظامی در این حمله که برید اول قول اردوی ۲۰۳ را هدف قرار داده بود، مجروح شدند.
شعبه افغانستان داعش در خبرنامه ای که شنبه در آژانس پروپاگند خود موسوم به اعماق نشر کرد، مسؤولیت این حمله را که در آن ۵۰ نفر کشته و ۱۱۰ نفر مجروح شده اند، بر دوش گرفته است.
مگر یک مقام حکومتی که خواست نامش گرفته نشود، روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت که ۲۷ عسکر کشته ۴۴ نفر مجروح شدند.
درخواست تفحص
دفتر رئیس جمهور اشرف غنی در یک خبرنامه بتاریخ ۴ قوس انفجار مسجد خوست را یک «حادثه شوکآور» خواند و دستور یک تحقیق دقیق را صادر کرد.
با آنکه داعش مسؤولیت این حمله را بر دوش گرفته، رئیس جمهور اشرف غنی بخشی از مسؤولیت را بر گردن طالبان و پناهگاه های بم گذاران انتحاری در کشورهای همسایه قرار داد.
در این خبرنامه به نقل از غنی آمده است: «آنها که فرهنگ [حملات] انتحاری را آورده اند، مسؤول جنایات انجام شده در ولایت خوست می باشند. اگر طالبان واقعا می خواهند بحیث افغان های واقعی دیده شوند، باید با پروسه صلح یکجا گردند.»
نماینده گان ولسی جرگه افغانستان بر ضرورت تحقیق و تفحص در هر دو حادثه خوست و هم حمله هفته قبل گذشته که یک مراسم با حضور علمای دینی به مناسبت میلاد حصرت محمد در کابل را هدف قرار داد، تاکید کردند.
در آن حمله پس از آن که یک مهاجم بم گذار خودش را وسط یک تالار در مکان موسوم به قصر عروسی اورانوس بتاریخ ۲۹ عقرب منفجر کرد، کم از کم ۵۵ شهروند افغان کشته و ۹۴ تن دیگر زخمی شدند.
کدام گروه ستیزه جو مسؤولیت آن حمله را بر دوش نگرفته است.
به گزارش طلوع نیوز، عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس ولسی جرگه، گفت: «من می خواهم کمیسیون امنیت و دفاع داخلی یک نشست ویژه را با سازمان های استخباراتی برگزار کرده و دریابد که چرا ما مکررا شاهد این گونه تراژدی ها در پایتخت و دیگر ولایات افغانستان استیم.»
جنرال (متقاعد)عتیق الله امرخیل، یک تحلیلگر نظامی در کابل، گفت: «ما چه کسانی را استخدام می کنیم؟ شرایط و صلاحیت های مد نظر چیست و چه کسانی آنها را تضمین می کنند. [بم گذار] چگونه وارد یک قرارگاه نظامی شد؟ همه این ها باید مورد تفحص قرار بگیرد.»
هارون چخانسوری، سخنگوی ریاست جمهوری، شنبه به خبرنگاران گفت که حمله خوست مشابه یک حمله دیگر بر مسجد و سالن غذاخوری داخل یک مقر نظامی در مزارشریف در ماه حمل سال ۱۳۹۶ بود که مسؤولیت آن را طالبان بر دوش گرفت. در آن حمله کم از کم ۱۴۴ نیروی نظامی کشته شدند.
او گفت: «ما با جدیت مصروف تحفص در این ارتباط استیم.»
چخانسوری گفت: «به نهادهای ذیربط هدایت داده شده است تا یک تحقیق و تفحص دقیق را در رابطه با این حادثه انجام دهند تا به این ترتیب دریابند که چگونه یک حمله مشابه تکرار شده است و به این ترتیب آنها که در انجام وظیفه شان قصور کرده اند، بدست عدالت سپرده شوند.»