لغمان -- ادریس سیاوش، یک فعال مدنی افغان و یک ژورنالیست رادیویی، با راندن یک عراده بایسیکل سفری را به هر یک از ولایت های افغانستان با هدف نشر معارف و سواد آموزی، آغاز کرد.
سیاوش سفر خود را بتاریخ ۱۹ قوس از ولسوالی مهترلام، مرکز ولایت لغمان، آغاز کرد و به سمت جلال آباد، ولایت ننگرهار رفت. او با بایسیکل از جلال آباد، به کابل رفت و یکشنبه (۲۵ قوس) به آنجا رسید.
سیاوش در پشت بایسیکل اش یک کتابخانه کوچک مملو از کتاب هایی با عکس های نویسنده گان سرشناس لسان پشتو دارد.
او از طریق یک بلندگو، پیام های از پیش ضبط شده ای را پخش می کند و مردم را تشویق می کند که کتاب ها را بخوانند و آموزش ببینند.
نشر سواد آموزی
سیاوش ۲۷ ساله گفت که پیش از شروع سفر خود با بایسیکل، برای نشر سوادآموزی «مبارزه» می کرد.
او در مهترلام به سلام تایمز گفت: «من پیشتر در مورد فعالیت هایم در فیس بوک پست می گذاشتم. اما اکنون متوجه شدم که نسل جدید افغانستان، خواهان انقلابی در معارف می باشد.»
او گفت: «تا آنجا که من می دانم، تنها راه برای از بین بردن تمام بدبختی ها، آموزش است. با راندن بایسیکل ام می خواهم از تمام ولایت ها بازدید کنم و پیام تحصیل را نشر دهم.»
سیاوش از طریق یک کارزار فیس بوک صدها کتاب را از دیگر افغان ها جمع آوری کرد. پیش از شروع سفر خود به دیگر ولایت ها، او کتاب ها و کتابچه هایی را بین تعداد کثیری از محصلان مهترلام توزیع کرد.
او گفت: «من می خواهم از چندین مکتب در هر ولایت بازدید کنم و کتاب ها و کتابچه هایی را برای محصلان با استعداد فراهم کنم. این به این منظور است که دیگران را تشویق کنم که به مطالعه توجه کنند.»
هنگامی که سیاوش بایسیکل رانی نمی کند، یک ایستگاه رادیویی خصوصی در جلال آباد را اداره می کند. او پیشتر برای شبکه آراکوزیا افام و شبکه زنان افغان فعالیت می کرده است.
کاشت بذر دانش
بسیاری از افغان ها سیاوش را به خاطر کار اش ستایش کرده اند و می گویند که چنین ابتکاراتی می توانند آگاهی از ارزش تعلیم و معارف را افزایش دهند.
محمد ادریس غروال، شاعر و نویسنده به لسان پشتو، در صفحه فیس بوک خود نوشت: «سیاوش من می خواهد بذر دانش، آموزش، عشق و محبت را در قلب و ذهن ملت جنگزده بکارد.»
حلالالدین عزیزیار، یک ژورنالیست در جلال آباد، به سلام تایمز گفت: «این بسیار مهم است و به جامعه برای ادامه تحصیل پیامی را ارائه می کند. من و دوستان ام از آن حمایت کرده و برای این امر همه کوشش مان را خواهیم کرد.»
او گفت: «تحصیل معارف یک ضرورت بزرگ است. چنین جوانان آگاه و هوشیاری می توانند به بخش معارف و تحصیل ما پیشرفت و توسعه بیشتری بدهند.»
محمد یوسف، ۲۸ ساله و باشنده جلال آباد، گفت: «ما برای آنچه که در جهت تحصیل انجام می شود، خوشحال استیم. ما از آن قدردانی می کنیم و هر قدر که بتوانیم کمک خواهیم کرد.»
او به سلام تایمز گفت: «جوانان دیگر نیز همانند سیاوش باید برای آموزش و پرورش تلاش کنند؛ زیرا کشور ما واقعا به آن ضرورت دارد.»
ادریس سیاوش این جوان سر بایسکل خود بیام درس خواندن را در تمام ولایت های افغانستان نشر می کند تا جوانان ولایت های بفهمانند که تعلیم کنند و کتاب بخوانید بهترین دوست هم کتاب است . ادریس سیاوش به امکانات کمی خود توانست که بیغام کتاب خواندن را از ولایت لغمان شروع کند و به تمام ولایت ها برساند این فکر سیاوش قابل قدر است. این کار را چینلهای تلویزیونی افغانستان باید میکرد که امکانات فوقالعاده در دسترس شأن است چینلهای تلویزیونی به عوض سریالهای هندی وترکی پروگرام های تعلیمی و آموزشی را باید نشر بکنند . رسانههای افغانستان تمرکز شأن باید سر این می بود که برای جوانان تبلیغات درس خواندن را می آموختند تاکه آن عده جوانان ما که بی تعلیم است متوجه می شدند که تعلیم کنند از نشر کردن این نوع سریالهای هندی وترکی که ذهنیت جوانان را خراب کردن از این کده بهتر باید برنامهریزی های آموزشی را نشر میکرد که برای جوانان افغانستان مفاد شأن می رسید. جوانان افغانستان از تعلیم دور ماندن برای این جوانان از هر آن برنامههای هنری و تفریحی کده پروگرام های تعلیمی و آموزشی ضرورت بسیار است
پاسخ2 دیدگاه
امیدوارم که او موفقیت زیادتری حاصل کند و از سلام تایمز به خاطر نشر این اخبار خوب تشکر می کنیم.
پاسخ2 دیدگاه