کابل -- داعش از قابلیت های رو به رشد هوش مصنوعی (AI) برای ایجاد و نشر تبلیغات، از جمله ساختن ویدیوهای حملات با هدف فریب بینندگان و تقویت حضور آنلاین خود، بهره برداری می کند.
داعش برای نشان دادن قوت خود از مجریان خبری تولید شده توسط هوش مصنوعی استفاده می کند.
به طور مثال، در ویدیویی اخیر که داعش مسئولیت حمله ۲۸ ماه ثور در ولایت بامیان را بر عهده گرفت، این گروه یک مجری تولید شده توسط هوش مصنوعی را استخدام کرد که لباس سنتی پوشیده بود و به زبان پشتو صحبت می کرد.
به همین ترتیب، ویدیوی دیگری که توسط هوش مصنوعی تولید شده بود، مجری جعلی را نشان میداد که مسئولیت بمبگذاری ۳۱ ماه ثور در شهر قندهار را بر عهده گرفت. در حملهء مذکور حداقل شش غیرنظامی کشته و ۹ نفر دیگر زخمی شدند.
فیصل حدید، استاد کمپیوتر ساینس مستقر در ترکیه، گفت که داعش با استفاده از هوش مصنوعی برای ایجاد اخبار ارائه شده توسط چهره های شناخته شده از جوامع اسلامی، قصد دارد در این جوامع نفوذ کند.
او به سلام تایمز گفت، «بسیاری از بینندگان بی سواد یا کم سواد نمی توانند چهره های تولید شده توسط هوش مصنوعی و چهره های واقعی را تشخیص دهند،»
حدید افزود، «داعش در میدان جنگ شکست خورده است و اکنون در تلاش است تا با تولید اخبار جعلی با کمک هوش مصنوعی، فعالیتهای خود را بزرگتر ساخته و قدرت خود را به نمایش بگذارد،»
فریب دادن به جوانان
یکی از اهداف اصلی داعش در تولید ویدیوهای ساخته شده توسط هوش مصنوعی، تقویت توانایی خود برای فریب دادن نسل جوان است.
ذکریا فیضی، ۲۵ ساله، محصل فاکولتهء کمپیوتر ساینس پوهنتون خصوصی (که فیضی به دلایل امنیتی خواستار پنهان کردن نام پوهنتون اش شد) در هرات گفت که تبلیغات داعش در انترنت می تواند بینندگان جوانی را که معلومات کافی از تکنالوژی هوش مصنوعی ندارند، فریب دهد.
او گفت، «خطر داعش برای استخدام جوانان افغان با هوش مصنوعی بسیار نگران کننده است. جوانان افغان که از تحصیل محروم هستند و از بیکاری و چالش های اقتصادی رنج می برند، به راحتی گرفتار ویدیوهای ساخته شده توسط داعش می شوند.»
او افزود، «توصیه من به جوانان این است که به هر ویدیو یا تصویری در انترنت اعتماد نکنند. بسیاری از گروه های افراطی مانند داعش با استفاده از هوش مصنوعی ویدیوهای ساختگی تولید و به اشتراک می گذارند.»
شبیر احمد پیکار، استاد فاکولتهء کمپیوتر ساینس در یک پوهنتون خصوصی در هرات، هشدار داد که استفاده داعش از هوش مصنوعی در تبلیغات یک تهدید جدی است.
او از توسعه دهندگان هوش مصنوعی و تنظیم کننده های انترنت خواست دسترسی داعش و سایر گروه های تروریستی به این تکنالوژی را محدود یا حتی قطع کنند.
وی گفت، «افزایش آگاهی جوانان در مورد توانایی های هوش مصنوعی و سوء استفاده داعش از آن ضروری است،»
پیکار گفت، «به جای فلم های ساختگی و فریبنده داعش، جوانان باید به اعمال واقعی این گروه تروریستی نگاه کنند. داعش بی گناهان را وحشیانه می کشد و جنایات خود را از طریق فیم های ساختگی توجیه می کند.»