کابل -- تحلیلگران هشدار می دهند، اگر به شاخهء خراسان داعش اجازه داده شود که فعالیت های خود را بدون کنترل ادامه دهد، این گروه به زودی می تواند بر مناطق وسیعی از افغانستان تسلط یابد.
آنها گفتند، هدف فوری شاخهء خراسان داعش ایجاد کنترل در داخل افغانستان و استفاده از آن به عنوان پایگاهی برای عملیات خارج از کشور است.
محمد رسول خدایداد، یک تحلیلگر امور سیاسی در کابل گفت، توانایی های عملیاتی گروه تروریستی در سال های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است و به آن اجازه حملات بیشتری را می دهد و رشد این گروه را نشان می دهد.
او هشدار داد، «اگر تواناییهای عملیاتی داعش در افغانستان خنثی نشود، مدت زیادی طول نمیکشد که این گروه ولایات و حتی کل کشور را تحت کنترل خود بیاورد،»
خدایداد گفت، شاخهء خراسان داعش افغانستان را به عنوان یک پایگاه استراتژیک برای نفوذ به کشورهای همسایه و گسترش نفوذ آن در منطقه می بیند.
او گفت،که با وجود گروه های تروریستی مانند القاعده و داعش در افغانستان، این کشور منبع بی ثباتی در منطقه باقی خواهد ماند.
دگروال صبغت الله محمدی، افسر سابق اردوی ملی افغان که اکنون در اسلام آباد به سر می برد، گفت که افغانستان به عنوان یک «سرزمین دوستانه» برای گروه های تروریستی تلقی می شود، و این تا حدی به دلیل فقدان اراده برای مبارزه با این گروه ها در بسیاری از ولایات می باشد.
او گفت، این وضعیت تروریست ها را قادر ساخته است تا دسترسی خود را به کشورهای همسایه گسترش دهند.
محمدی که تا اواسط سال ۱۴۰۰ خورشیدی در فرماندهی عملیات ویژه اردوی ملی افغانستان خدمت می کرد، گفت، «گروه های تروریستی در افغانستان، به ویژه شاخهء خراسان داعش و القاعده، علیرغم آشکار شدن به سطح پایین به پیشرفت خود ادامه می دهند،»
او گفت، شاخهء خراسان داعش حضور خود را در شمال افغانستان تقویت کرده است، جذب نیرو در میان جوامع تاجک و ازبک را افزایش داده و در مناطق کوهستانی اسلحه ذخیره کرده است.
ترویج جنگ فرقه ای
شهروندان می گویند، در کنار اهداف منطقه ای شاخهء خراسان داعش، این گروه تروریستی به دامن زدن به درگیری های فرقه ای در افغانستان ادامه می دهد.
جمعه الدین نظری، ۵۰ ساله، باشنده محله دشت برچی در کابل، گفت که شاخهء خراسان داعش به طور خاص مسلمانان شیعه، به ویژه هزاره ها را هدف قرار می دهد و حملات تروریستی را علیه آنها انجام می دهد.
وی گفت، «متأسفانه، در چند سال گذشته... بیشتر قربانیان حملات داعش در افغانستان از جوامع شیعه بوده اند،»
نظری گفت، «من دو تن از اقارب خود را در اثر بمب گذاری این گروه وحشی در دشت برچی کابل به تاریخ ۱۷ جدی سال گذشته از دست دادم. دولت افغانستان و جامعه جهانی باید به سرعت برای مقابله با این گروه اقدام کنند،»
وی افزود، «در سالهای اخیر، شاخهء خراسان داعش به تدریج ظرفیت خود را برای ایجاد تهدید فراتر از افغانستان توسعه داده است،»
نظری گفت، «مرکز اصلی داعش هنوز هم در افغانستان است و حملات پیچیده این گروه نگرانی شهروندان افغان را تشدید کرده است،»
او گفت، «ما می ترسیم که در آینده، آنها تمام افغانستان را کنترل خواهند کرد.»
امید
پاسخ1 دیدگاه