تروریسم

حملات نیرو های ائتلاف و شکاف های داخلی به نابودی گروه سوری وابسته به القاعده کمک کرد

گزارش از محمد قاسم

اعضای دفاع ملکی سوریه آوارها را از محل حمله هواپیمایی بی پیلوت که موتری را در ولایت ادلب به تاریخ ۵ حوت هدف قرار داد، پاکسازی کردند و محمد یوسف ضیا طلایی، عضو حراس‌الدین، ملقب به جعفر الترکی را کشت. [نیروی دفاع ملکی سوریه]

اعضای دفاع ملکی سوریه آوارها را از محل حمله هواپیمایی بی پیلوت که موتری را در ولایت ادلب به تاریخ ۵ حوت هدف قرار داد، پاکسازی کردند و محمد یوسف ضیا طلایی، عضو حراس‌الدین، ملقب به جعفر الترکی را کشت. [نیروی دفاع ملکی سوریه]

کابل -- تحلیلگران امنیتی گفتند که انحلال حراس الدین، آخرین گروه مهم وابسته به القاعده در سوریه، نشان می دهد که چگونه فشار نظامی پایدار همراه با اختلافات ایدیولوژیک داخلی می تواند گروه های افراطی را غرق کند.

حراس الدین که در اوج قدرت خود دارای ۲۵۰۰ جنگجو بود، در ماه دلو سال ۱۳۹۶ خورشیدی هنگامی که القاعده تلاش کرد تا نفوذ خود را در سوریه بازسازی کند، پس از اینکه جبهه النصره علناً روابط خود را با آن قطع کرد و تحریر الشام را تشکیل داد، ظهور کرد.

عملیات نظامی ایالات متحده که رهبری حراس الدین را در طول سال ۱۴۰۳ خورشیدی هدف قرار داد، به عنوان عامل مهمی در تصمیم ۹ دلو این گروه برای انحلال تلقی می شود.

در ماه سنبله، در یک حمله ایالات متحده، رهبر ارشد مروان بسام عبدالرؤف و هشت تن دیگر از اعضای این گروه کشته شدند و یکی دیگر از رهبران ارشد، ابوعبد الرحمن المکی، رئیس مجلس شورا، در حمله ایالات متحده در ماه اسد کشته شد.

نیروهای ائتلاف بین‌المللی به تعقیب این گروه ادامه داده‌ اند و حملهء ایالات متحده بتاریخ ۳ حوت منجر به کشته شدن «تسهیل کنندهء ارشد» وسیم تحسین بیرقدار در شمال غرب سوریه شد، که این سومین عملیات از این دست در کمتر از یک ماه بود.

عبدالخلیل مصطفوی، تحلیلگر خاورمیانه مستقر در هسپانیا، گفت، «مطالعات نشان می دهد که این گروه عمدتاً در شمال غرب سوریه، به ویژه در ولایت ادلیب، با تمرکز بر حملات علیه نیروهای دولتی سوریه و گروه های رقیب، فعالیت می کرد.

تحلیلگران منطقه می گویند، در حالی که حراس الدین در ابتدا از شانزده جناح کوچک مسلح بیعت گرفته بود، ایدیولوژی تندروتر و انزوای آن از سایر گروه های مسلح باعث ضعیف شدن فزاینده آن شد.

تضعیف گروه های افراطی

بر اساس گزارش پروژه مبارزه با افراط گرایی، حراس الدین قبل از انحلال، مسئولیت بیش از ۲۰۰ حمله در سراسر سوریه را بر عهده داشت.

محمد یعقوب حسینی، تحلیلگر تروریزم مستقر در فرانسه، به سلام تایمز گفت، حراس‌ الدین از نخستین روز ها یک "تهدید جدی بود".

او گفت، «حملات هوایی دقیقی که رهبری این گروه را هدف قرار داد، نقش مهمی در تضعیف آن داشت،»

بهره ‌برداری این گروه از آموزه‌های اسلامی برای توجیه خشونت، در نهایت باعث شد بسیاری از مبارزان صفوف خود را ترک کنند و از نظر عملیاتی آن را فلج کنند.

عبدالواسع نیازی، تحلیلگر سیاسی افغان در ترکیه، گفت، «تجربه گروه هایی مانند حراس الدین نشان می دهد که فشار نظامی مستمر و عملیات اطلاعاتی دقیق می تواند با موفقیت گروه های افراطی را تضعیف کند،»

انحلال حراس‌الدین نشان می‌دهد که چگونه چنین گروه‌هایی با از دست دادن حمایت مردمی در حالی که با پاسخ‌های امنیتی هماهنگ مواجه می‌شوند، شکست می‌خورند.

صمیم رشیدی، فعال جامعه مدنی مستقر در کابل، به سلام تایمز گفت که ائتلاف بین المللی با از بین بردن مخفیگاه های تروریست ها در سوریه، مؤثریت مبارزه با گروه های افراطی را ثابت کرده است.

او افزود، «القاعده و داعش نهادهای جنایتکاری هستند که بشریت را تهدید می‌کنند،» و افزود که اقدام هماهنگ جهانی می تواند مردم را از خطر ناشی از چنین گروه هایی رها کند.

تحلیلگران گفتند، انحلال حراس‌الدین یک شکست مهم دیگر برای شبکه منطقه‌ای القاعده است و نشان می‌دهد که چگونه گروه‌های افراطی در نهایت در صورت مواجهه با فشار نظامی مستمر خود تخریب می‌شوند.

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

3 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

خیلی خوب

پاسخ

افغان ها نیز باید مانند دولت سوریه تحت رهبری یک رهبر جوان گرد هم آیند. نشست شورا در قندهار فکر فرسوده دارد که به خواسته های افغان ها به عنوان یک ملت پاسخ نمی دهد، اما در عین حال در داخل اداره حاکم اشخاصی مانند یعقوب، انس و سراج، شیرعباس... و امثالهم موجود هستند که به فکر ترقی و تعالی کشور هستند و از حرف های شان هویدا است که افکار شان برعکس فکر اعضای شورای قندهار ترقی و تعالی افغانستان می خواهد . زمانی که یک اداره مدرن و جوان شکل گرفت، باید تمام سازمان هایی که در افغانستان جنگ کرده اند یا افراط گرایی را تشویق می کنند خلع سلاح شوند. ما باید از آتش افراط گرایی که سازمان های اطلاعاتی به ویژه اسلام آباد و راولپندی در افغانستان ایجاد کرده اند بیرون بیاییم. افراط گرایی از یک طرف زندگی جوانان ما را تباه می کند، از طرف دیگر نمی گذارد کشور ما پیشرفت کند. با وجود اینکه تعدادی از نیروها در نتیجه تهاجم آنها به افغانستان افغان های زیادی را کشته اند، اما بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی آماده کمک به کشور ما در زمینه های آموزشی و تکنالوژی هستند. همچنین، اگرچه ایران، پاکستان و چین همیشه به دنبال منافع خرابکارانه در افغانستان هستند، اما می‌توانیم از هند در زمینه آموزش جوانان کمک بخواهیم. هندوستان در جریان بیست سال جمهوریت به هزارها جوان ما را تربیه کرده و دومین کشور جهان بعد از ایالات متحده بود که پروژه های عمرانی را در افغانستان اجرا کرد. من به این باور هستم که هنوز هم هندوستان حاضر است تا در عرصه های مختلف با افغانستان کمک کند.

پاسخ

من خیلی از امارت اسلامی خوشحال هستم خیلی خیلی ممنون امارت اسلامی

پاسخ