کابل -- مسئولین کشور می گویند که کوشش های افغانستان جهت انهدام «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) تا نابودی کامل این گروپ از قلمروی این کشور متوقف نخواهد شد.
دولت افغانستان در ماه جوزا قبل و همزمان با بلند رفتن نگرانی ها در مورد نفوذ این گروپ تروریستی در کشور یک استراتیژی را جهت مبارزه با داعش تصویب کرد.
جنرال محمد رادمنش، سخنگوی وزارت دفاع، به سلام تایمز گفت: «عملیات علیه گروه های تروریستی و علی الخصوص داعش طی زمستان ادامه خواهد یافت.»
این موضع محکم دولت در قبال داعش در حالی اجرا می شود که بعضی رسانه ها از گسترش این گروپ در افغانستان خبر دادند.
او گفت که گروپ متذکره به شدت کوشش می کند تا حضور و مراکز قدرت خود را در افغانستان توسعه بخشد.
رادمنش گفت: «داعش اول کوشش می کرد تا نفوذ و حضور خود را در نه ولایت افغانستان توسعه دهد. اما به لطف عملیات های اجرا شده توسط قوای امنیتی و دفاع ملی افغانستان (اِی اِن دی اس اف) با همکاری قیام های مردمی داعش ناکام ماند.»
او گفت که جنگجویان داعش فقط در ولایت های ننگرهار، کنر، و نورستان فعالیت می کنند.
برید جنرال (متقاعد)، عبدالغفار گردیزی، گفت: «اعضای داعش افراد بیگناه ملکی را به قتل رسانده و منازل مردم را سوختانده اند.»
وی به سلام تایمز گفت: «این گروپ کوشش می کند تا نفوذ خود را در افغانستان توسعه دهد و اگر از همان اول از این توسعه جلوگیری نشود [...] این کار در آینده بسیار دشوارتر خواهد شد.»
جنرال (متقاعد) زلمی وردک، یک تحلیلگر نظامی مستقر در کابل، گفت که داعش قادر نبوده در افغانستان موفق شود. مگر این گروه به سهولت منصرف نخواهد شد.»
او به سلام تایمز گفت: «آنان هنوز کوشش می کنند تا در افغانستان به اهداف خود برسند.»
افغان ها دیدگاه های داعش را رد می کنند
ناظران می گویند که از مهم ترین دلایل ناکامی داعش تاکنون مخالفت مردمی با دیدگاه های افراطی این گروپ بوده است.
ایمیل خان 35 ساله اهل ولایت ننگرهار که اخیرا از پوهنتون فارغ شده، گفت: «ایده ها و اعمال داعش با اسلام و کولتور مردم در تضاد است.»
او به سلام تایمز گفت: «به همین دلیل مردم ننگرهار این گروپ را طرد کرده و علیه آنها سلاح برداشته اند.» وی افزود که مردم در مبارزه دولت علیه داعش با دولت همکاری می کنند.
جنرال (متقاعد) عتیق الله امرخیل، که یک تحلیلگر نظامی باشنده کابل است، گفت: «هم افراد معمولی و هم فرهیختگان نظرات و ایده های افراطی داعش را تأیید نمی کنند. آنها نمی خواهند این گروپ بر افغانستان تسلط پیدا کند.»
محمود دانش، یک دانشجوی حقوق در یک پوهنتون خصوصی در کابل، گفت: «داعش با هدف گرفتن مراسم مذهبی شیعه کوشش می کند تا در افغانستان میان شیعه و سنی جنگ به راه بیاندازد. اما این بی نتیجه است.»
او به سلام تایمز گفت: «افغان ها متحد می باشند و باید هوشیار بمانند تا فریب توطئه های داعش را نخورند.»
چالش های پیش رو
به گزارش رسانه ها، اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، طی یک بازدید از قوای نظامی در ولایت لغمان در تاریخ 25 جدی وعده کرد که سلاح های پیشرفته و مدرن را در اختیار قوای امنیتی و دفاع ملی افغانستان قرار دهد.
او به قوای رزمی فرمان داد: «عملیاتی را برای انهدام داعش شروع کنید.»
جنرال (متقاعد) زلمی وردک، که یک تحلیلگر نظامی باشنده کابل است، گفت که به رغم شکست های داعش تا حال و فقدان حمایه از این گروپ از جانب مردم افغانستان مبارزه با داعش به تنهایی برای دولت افغانستان دشوار خواهد بود.
وردک گفت: «بسیار ضروری است که همپیمانان بین المللی افغانستان در مبارزه با داعش این کشور را یاری کنند.»
رادمنش، سخنگوی وزارت دفاع، نیز گفت: «قوای امنیتی و دفاع ملی افغانستان در امر مبارزه با داعش چندین اولویت را مد نظر قرار می دهند، به شمول تجهیزات و امکانات نظامی، استفاده از تکنالوژی های مهندسی و استخباراتی، و حملات داوم دار طی زمستان.»
او گفت که قوای افغان بهار امسال بعد از دریافت حمایه های بیشتر از قوای ائتلاف به شمول حملات هوایی و اعزام قوای مخصوص داعش را نابود خواهند کرد.