انگور ادا، وزیرستان جنوبی -- اردوی پاکستان چهارشنبه (26 میزان) از خبرنگاران ها دعوت کرد تا به مرز این کشور به افغانستان بروند و کوشش های شانرا برای ایمن سازی این مرز پرمنفذ که جنگجویان در آن حضور گسترده ای دارند، به نمایش بگذارد.
به مدت چند دهه جنگجویان از طالبان افغان، القاعده، و سایر گروپ های شورشی بدون هیچ گونه مجازات در این ساحه فعالیت داشته اند و از این سرحد متعلق به دوران استعمار آزادانه عبور و مرور می کرده اند. پاکستان و افغانستان مدت های از مدت های به اینطرف یکدیگر را به تأمین پناهگاه های امن در ساحات مرزی که از آن جنگجویان حملات فرامرزی مخرب شان را اجرا می کنند، متهم نموده نموده است.
احداث این حصار سیمی مجهز به سیم خاردار تقریبا سه متری در امتداد بخش های از ولسوالی های قبیله ای صعب العبور وزیرستان شمالی و جنوبی در امتداد مرز افغانستان در ماه حوت آغاز شده است.
عساکر پاکستانی در مقرهای شان با فاصله امتداد مرزها موقع گرفته اند و تپه های پوشیده از پوشش گیاهی طرف مقابل را زیر نظر دارند. در داخل این پایگاه ها نیز تعداد بیشتری از نیروها کمره های مدار بستهء متمرکز بر این حصار را که شب ها با نور حاصله از انرژی خورشیدی روشن می شوند، تحت نظر دارند.
یک افسر ارشد پاکستانی در وزیرستان جنوبی در مقر حمزه، انگور ادا، به خبرنگاران گفت که این حصار آغاز یک «عصر جدید» در کنترول سرحدات را رقم زده است. اردوی پاکستان همچنان خبرنگاران را هلیکوپتر جهت مشاهده مقر کیتان ارکارد نزدیک غلام خان در وزیرستان شمالی، در فاصله حدود 200 کیلومتری بردند.
این افسر گفت که تا به امروز فقط 43 کیلومتر از مرز با این حصار جدا شده است. اما تا انتهای سال آینده سراسر طول مرز زیر پوشش خواهد رفت. وی گفت: «تا ماه قوس سال 2018 دیگر حتی یک وجب از این مرز بین المللی بدون نظارت نخواهد ماند.» اردوی پاکستان خواست تا نام افسر متذکره گرفته نشود.
«انشالله وقتی کارمان به پایان برسد، از یک چیز یقین خواهیم داشت -- این که هیچکس از این محل عبور کرده نمی تواند.»
محمد امیر رانا، مدیر انستیتوت مطالعات صلح پاک در اسلام آباد، به پاکستان فوروارد گفت: «حصارکشی در امتداد مرز پاکستان با افغانستان یک طرح بسیار خوب است و به محدود کردن جنگجویانی که در امتداد مرز جا به جا می شوند، کمک خواهد کرد.»
او گفت: «من یقین دارم این مسئله به کنترول عملیات های شبه نظامیان تا میزان 70 فیصد در هر دو سوی مرز کمک خواهد کرد و طرح بسیار خوب برای پیروزی در جنگ با تروریزم خواهد بود.»
پروفیسور سید حسین شهید سهروردی، رئیس دیپارتمانت روابط بین المللی پوهنتون پیشاور گفت که حصار کشی مرز باید مدت ها پیش اتفاق می افتاد.
او به پاکستان فوروارد گفت: «این حصارکشی، صلح را هم برای پاکستان و هم افغانستان تضمین خواهد کرد و ثانیاً به دستگیری تروریست ها که غالباً با عبور از این مرز پر منفذ از عملیات ها [امنیتی] می گریزند، کمک خواهد کرد.»
[محمد اهیل از پیشاور در تهیهء این گزارش همکاری نموده است.]