کابل -- شاخهء خراسان داعش به تاریخ ۱۳ سنبله مسئولیت یک حمله انتحاری در کابل را که دست کم شش کشته برجای گذاشت، برعهده گرفت و گفت که این حمله، کارمندان سارنوالی دولت فعلی را هدف قرار داده بود.
پولیس به تاریخ ۱۲ سنبله اعلام کرد که این رویداد در منطقه قلعه بختیار در حومه جنوبی کابل رخ داد که بر اثر آن ۶ تن کشته و ۱۳ تن دیگر زخمی شدند.
خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیه کابل در صفحه اکس خود نوشته کرد که قربانیان غیرنظامی بودند و یک زن نیز شامل کشته شدگان بود.
وی گفت، «فردی که مواد منفجره را حمل می کرد، آنرا منفجر ساخت. مجروحان به موقع به شفاخانه ها منتقل شدند و تحقیقات ادامه دارد.»
آژانس تبلیغاتی شاخهء خراسان داعش (اعماق) تعداد مجموعی کشته ها و مجروحان را «بیش از ۴۵ تن» اعلام کرد و گفت که این بمب گذاری برای انتقام از مسلمانانی که در زندان ها نگهداری می شوند انجام شده است.
اعماق در اعلامیهء در تلگرام گفت، «بمب انتحاری تا زمانی که کارمندان سارنوالی از دفاتر خود بیرون می شدند، منتظر ماند» و سپس خود را در میان مردم منفجر ساخت.
مقامات افغان از ماه اسد سال ۱۴۰۰ امنیت را اولویت اصلی خود اعلام کرده اند، اما حملات تروریستی همچنان یک چالش کلان برای افغان ها است.
شاخهء خراسان داعش مسئولیت تقریباً تمامی حملات تروریستی اخیر در کابل و همچنین خارج از پایتخت را بر عهده گرفته است.
۶۲ حمله در ۳ سال
بر اساس گزارش دیده بان امنیت افغانستانکه به تاریخ ۲۶ اسد منتشر شد،این گروه تروریستی در سه سال گذشته ۶۲ حمله مرگبار را در سراسر افغانستان انجام داده است.
آخرین حمله انتحاری در افغانستان که شاخهء خراسان داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت،به تاریخ ۲۱ اسد رخ داد.
این انفجار در محله ای در غرب کابل، محل زندگی بسیاری از مسلمانان شیعه، یک اقلیت افغان که از نظر تاریخی تحت آزار و اذیت قرار گرفته اند و هدف مکرر شاخهء خراسان داعش، که آنها را مرتد می داند، رخ داد.
در ماه حوت، شاخهء خراسان داعش مسؤلیت حمله در قندهار را بر عهده گرفت. در آن زمان، مقامات افغان گفتند که تنها سه نفر کشته شدند، در حالی که یک منبع شفاخانه تلفات را به مراتب بیشتر و ۲۰ نفر اعلام کرد. چنین اختلافات غیر معمول نیست.
تورن جنرال پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، به تاریخ ۶ سنبله به خبرنگاران در واشنگتن گفت، «ما نمیتوانیم روی تهدیدات سازمانهایی مانند شاخهء خراسان داعش چشم پوشی کنیم و باید تمرکز بیوقفهای بر ضد تروریسم داشته باشیم»، که این نگرانی ایالات متحده در مورد تهدید فزاینده تروریېم در افغانستان را منعکس می سازد.