امنیت

حملات فزاینده شاخهء خراسان داعش بر جامعهء شیعه، ترس از مهاجرت گسترده افغان ها را افزایش می دهد

گزارش از محمدقاسم

این عکس که به تاریخ ۱۶ عقرب سال ۱۴۰۱ خورشیدی گرفته شده، فاطمه امیری متعلم هزاره را در خانه خود در دشت برچی، کابل به تصویر کشیده است. او به تاریخ ۹ میزان همان سال زمانی که یک بمب گذار انتحاری مرکز تعلیمی او را هدف قرار داد یک چشم خود را از دست داد. [وکیل کوهسار/ خبرگزاری فرانسه]

این عکس که به تاریخ ۱۶ عقرب سال ۱۴۰۱ خورشیدی گرفته شده، فاطمه امیری متعلم هزاره را در خانه خود در دشت برچی، کابل به تصویر کشیده است. او به تاریخ ۹ میزان همان سال زمانی که یک بمب گذار انتحاری مرکز تعلیمی او را هدف قرار داد یک چشم خود را از دست داد. [وکیل کوهسار/ خبرگزاری فرانسه]

افغانها نگران هستند که شاخهء خراسان داعش غیرنظامیان شیعه را در سالهای اخیر هدف قرار داده است و هشدار می‌ دهند که هزاران خانواده افغان ممکن است مجبور به ترک وطن شوند.

علی رضا ستاری، ۵۶ ساله، یکی از بزرگان قومی در کابل، گفت که شاخهء خراسان داعش ظاهرا به دنبال عمیق ساختن شکاف بین جوامع شیعه و سنی است.

او به سلام تایمز گفت، «متأسفانه در سال‌های اخیر، شاخهء خراسان داعش بسیاری از برادران شیعه ما را قربانی گرفته است و این امر امروز نیز ادامه دارد. اگر این وضعیت ادامه یابد، خانواده‌های شیعه مجبور به ترک کشور خواهند شد،»

ستاری به فشارهای دوگانه بر شیعیان اشاره کرد و گفت، «از یک سو حقوق این گروه پایمال می شود و از سوی دیگر داعش آن را آرام نمی گذارد و زندگی ما را بسیار سخت کرده است.»

علی احمد طاهری ۵۳ ساله باشنده مزارشریف، تأکید کرد که در رابطه به قتل شیعیان، به ویژه هزاره ها، توسط شاخهء خراسان داعش بطور فزاینده ترس دارد.

طاهری گفت، چنین ترس ها زندگی روزمره شیعیان افغان را محدود ساخته است.

طاهری که طی سه سال گذشته آقارب خود را بر اثر حملات شاخهء خراسان داعش از دست داده است، گفت، «ما چاره ای جز خروج از کشور نداریم. بسیاری از خانواده ها وسایل خود را می فروشند تا این امکان را فراهم کنند،»

طاهری افزود، «هیچ کس به میل خود خانه را ترک نمی کند، اما ما باید اینجا را ترک کنیم تا زنده بمانیم و آینده و تعلیم و تربیهء بهتری برای فرزندانمان تضمین کنیم.»

وی افزود، «متأسفانه چندین سال است که می بینیم بیشتر قربانیان حملات داعش در افغانستان شیعه بوده اند، پس جرم ما چیست که به خاطر آن کشته می شویم؟»

او گفت، سایر اقلیت های قومی افغان ممکن است به زودی با تهدیدات مشابهی روبرو شوند و از مقامات کابل خواست که فورا علیه داعش اقدام کنند.

شکنجهء تاریخی محکوم شد

اخیراً کمیته دایمی امور خارجی و توسعه بین المللی پارلمان کانادا، تاریخ چند صد ساله ظلم و ستم بر هزاره های افغان را به رسمیت شناخت.

در گزارش ماه میزان، کمیتهء مذکور ۴ میزان را برای بزرگداشت نسل کشی هزاره ها در افغانستان در طی سال های ۱۲۷۰ – ۱۲۷۲ خورشیدی تعیین کرد.

کمیته دریافت که آزار و شکنجه کنونی «ترس از وضعیت مشابه آزار و شکنجه ۱۲۷۰ – ۱۲۷۲ خورشیدی در دوران عبدالرحمان خان را دوباره برانگیخته است،»

هزاره ها در سراسر جهان از چندین کشور خواسته اند تا حملات مداوم بر هزاره های افغان را به عنوان نسل کشی به رسمیت بشناسند.

محمد یاسین صمیم، یکی از اعضای یک گروه حمایت از هزاره ها مستقر در کانادا، گفت که کمیته کانادایی از سال ۱۴۰۰ خورشیدی تاکنون شهادت هایی را درباره جنایات بر ضد هزاره شنیده است.

طاهر شاران یک شاهد به کمیته گفت، «از سال ‍۱۴۰۰ خورشیدی به اینسو صدها هزاره کشته و هزاران نفر آواره شده اند.»

صمیم گفت، «از کانادا خواسته شده است تا خطرات پیش روی هزاره های افغان را بررسی، و اقدامات مؤثری را برای حمایت از آنها تحت چارچوب های حقوق بشر و حقوق بین المللی تطبیق کند.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

6 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

چرا ما از داعش نفرت داریم؟ بخاطر اینکه می ګوییم که سر مردم ظلم می کنند. افغانها را به قتل می رساند. زنان و اطفال را می کشند. اما این وحشی های قرن ۲۱ را بنام چه یاد کنیم؟ شما ببینید که یک جوان را چطور توهین و تحقیر می کند؟! چطور او را ذلیل می سازد. چطور این جنایتکاران قرن یک انسان را ضرب و شتم می کنند. جنایتکاران اسرائیلی جوانان را به قتل می رسانند، زنان را قتل می کنند، اطفال را قتل می کنند، مساجد را ویران می کنند، شفاخانه ها را بمباردمان می کنند، کلیساها را ویران می کنند. به ادرس عیسی مسیح (ع) دشنام روان می کنند. این جنایتکاران جهانی یک تهذیب انسانی را که صدها سال در سرزمین فلسطین وقت ګذرانده، او را از بین می برد!! اما جهان متمدن چه می کند؟ سازمان ملل متحد چه می کند؟ اداره حقوق بشر چه می کند؟ ایالات متحده چه می کند؟ روسیه و چین چه می کنند؟ ایران متعصب چه می کند؟... روزی می رسد که خداوند از همه انسانها پرسان خواهد کرد که وقتیکه اطفال و زنان فلسطین کشته می شدند، شما مصروف چه کار بودید؟ آنوقت هیچکس از قهر و غضب خدا، از ملامت موسی (ع)، عیسی (ع) و محمد رسول الله (ص) در امان نخواهد ماند. مرګ بر داعش وحشی. مرګ بر ایران متعصب، مرګ بر نیروهای صهیونست که اطفال را به قتل می رسانند.

پاسخ

معذرت می خواهم لینک ویدیوی را که جنایت قوای اسرائیلی را نشان می دهد و در تویتر پخش شده، می خواستم همراه به تبصره قبلی ام روان کنم از یادم رفت.‌ اینجا برایتان روان می کنم. امیدوارم آنرا در خبرهای خود نشر کنید تا مردم از مظالم این جنایتکاران باخبر شوند.
https://x.com/i/status/1855003764396085694

پاسخ

آخرین مورد، به رسمیت شناختن نسل کشی هزاره ها توسط کانادا است. کانادا که چنین مدافع حقوق بشر است، اول باید از آنها به خاطر کشتن بومیان کانادا عذرخواهی کند و کشتار بومیان کانادا را به رسمیت بشناسد، سپس بیاید در امور داخلی افغانستان دخالت کند.

پاسخ

بسیاری از مردم معتقدند و از علائم مشخص است که داعش در افغانستان یک پروژه خارجی است که توسط سازمان اطلاعات پاکستان اجرا می شود. یعنی اگر دولت هماهنگ با جامعه جهانی کار کند در مدت کوتاهی از بین می رود. مربوط به شیعیان است. داعش واقعاً به شیعه یا سنی اهمیت نمی دهد. پشتون ها و هزاره ها برایش مهم نیستند. استخبارات پاکستان دو هدف را دنبال می کند. یکی کشتن افغان ها و دیگری ایجاد اختلاف بین افغان ها. سوال مسئولیت باقی می ماند، چه کسی مسئول این وضعیت است؟ مسؤول این وضعیت، رهبران شیعیان (هزاران) هستند. سران هزاره ها از سپاه قدس ایران پول و امتیاز گرفتند و در مقابل شیعیان افغانستانی به نام فاطمیون را به جنگ سوریه و عراق فرستادند. مسئله این است که در مورد جنگ ما در عراق و سوریه چطور؟ چرا رهبران شیعه این ظلم را کردند تا جوانان خود را در آنجا بکشند و دشمنی دیگران را به افغانستان بیاورند؟ کشته شدن غیرنظامیان توسط هر کسی ظلم است. اگر غیرنظامیان در فلسطین یا افغانستان کشته شوند، این جنایت نابخشودنی است. مورد دیگری که در گزارش خود به آن اشاره کرده اید، کشتار شیعیان و هزاره ها توسط عبدالرحمن خان است. حقیقت این نیست که عبدالرحمن خان فقط هزاره ها را کشت. عبدالرحمن خان در اصل پادشاهی بود که می خواست افغانستان را متحد کند. چون در آن زمان از طرف فارس (ایران فعلی) به افغانستان حمله می شد، از طرف دیگر خیانت های روس ها و توطئه های انگلیسی ها در شرق بود که باید خنثی می شد. عبدالرحمن خان در این سریال نه تنها قیام هزاره ها بلکه پشتون ها، تاجیک ها و دیگران را سرکوب کرد. آخرین مورد، به رسمیت شناختن نسل کشی هزاره ها توسط کانادا است. (۱/۲)

پاسخ

در این زمینه، عبدالرحمن خان صرفاً قیام هزاره ها را سرکوب نکرد. او همچنین شورش های پشتون ها، تاجیک ها و دیگر گروه ها را سرکوب کرد. در آخر، کانادا نسل کشی هزاره ها را رسماً به رسمیت شناخت. کانادا که خود را مدافع حقوق بشر معرفی می کند، ابتدا باید از بومیان کانادایی به خاطر جنایاتی که علیه آنها مرتکب شده است عذرخواهی کند و نسل کشی بومیان را رسماً به رسمیت بشناسد. بعدا خود را درگیر امور داخلی افغانستان کند.

پاسخ

بسیاری بر این باورند و نشانه ها نیز نشان می دهد که داعش در افغانستان به حیث یک پروژهء خارجی که توسط سازمان استخبارات پاکستان هدایت می شود، عمل می کند. با تلاش های هماهنگ بین دولت افغانستان و جامعه جهانی، نفوذ آن می تواند به سرعت از بین برود. این موضوع در درجه اول مربوط به جامعهء شیعه است. داعش بین شیعه و سنی هیچ فرقی قائل نمی شود و به پشتون ها و هزاره ها نگاهی متفاوت نمی کند. طبق ادعاها، سازمان استخباراتی پاکستان دو هدف را دنبال می کند: ایجاد اختلاف بین افغان ها و آسیب رساندن به اتباع افغان. سوال مسئولیت همچنان باقی است: چه کسی مسئولیت این وضعیت را بر عهده دارد؟ رهبران شیعه در درجه اول مسئول شمرده می شوند، زیرا آنها حمایت مالی و امتیازات نیروی قدس ایران را پذیرفتند. در ازای آن، شیعیان افغان موسوم به فاطمیون را به درگیری در سوریه و عراق فرستادند. موضوع این است که ما با جنگ عراق و سوریه چه کار داریم؟ چرا رهبران شیعه مرتکب این بی عدالتی شدند و جوانان خود را فرستادند تا آنجا کشته شوند و دشمنی دیگران را به افغانستان بکشانند؟ کشتار غیرنظامیان، صرف نظر از اینکه چه کسی این کار را انجام می دهد، یک عمل ظالمانه است. چه غیرنظامیان در فلسطین و چه در افغانستان کشته شوند، این جنایت نابخشودنی است. نکته دیگری که شما در گزارش خود به آن اشاره کردید در مورد کشتار شیعیان و هزاره ها توسط عبدالرحمن خان است. واقعیت این نیست که عبدالرحمن خان فقط هزاره ها را هدف قرار داده است. عبدالرحمن خان اساساً حاکمی بود که می خواست افغانستان را متحد کند. در آن زمان افغانستان از یک طرف با تهاجمات فارس (ایران کنونی) و از طرف دیگر با خیانت های روس ها مواجه بود و در شرق نیز توطئه های بریتانیا وجود داشت که باید خنثی می

پاسخ