تروریسم

نظرسنجی سلام تایمز نشان می‌دهد که افغان‌ها از نفوذ روزافزون شاخهء خراسان داعش هراس دارند

گزارش از عمر

بایسکل سواری در سرک های باران زده کابل، به تاریخ ۸ میزان بایسکل می راند. [وکیل کوهسار/ ای اف پی]

بایسکل سواری در سرک های باران زده کابل، به تاریخ ۸ میزان بایسکل می راند. [وکیل کوهسار/ ای اف پی]

کابل -- دو سوم افغان‌هایی که در یک نظرسنجی آنلاین که توسط سلام تایمز انجام شد، شرکت کردند، نگرانی عمیق خود را درباره گسترش شاخه خراسان در جوامعشان ابراز کردند.

۶۵٪ از پاسخ دهندگان نگران حضور شاخهء خراسان داعش هستند. ۱۴٪ دیگر نامشخص ماندند، در حالی که ۲۰٪ ابراز نگرانی نکردند.

این سروی بین ۱۰ و ۱۱ عقرب تقریباً از تمام ولایات افغانستان ۶۵۰۰ پاسخ را دریافت کرد. برای مشاهده نتایج نظرسنجی یا رای دادن اینجا کلیک کنید.

قربانیان غیرنظامی

حملات فزاینده شاخهء خراسان داعش، با حمله ۱ قوس به زیارتگاهی در ولسوالی نهرین ولایت بغلان که منجر به کشته شدن ۱۰ ذاکر صوفی شد، تشویش عمومی را تشدید کرده است

دو ماه قبل از آن، افراط گرایان ۱۴ غیرنظامی را در ولایت دایکندی قتل عام کردند.

جعفر نجفی، ۲۶ ساله، باشندهء دایکندی، به سلام تایمز گفت، «افزایش فعالیت های تروریستی شاخهء خراسان داعش جدی و نگران کننده است،»

وی گفت، «پیش از این، شاخهء خراسان داعش حضور چندانی در ولایت ما نداشت و ما احساس امنیت بیشتری می کردیم. پس از کشتار غیرنظامیان تقریباً دو ماه پیش، ما دیگر احساس امنیت نمی کنیم.»

وی افزود، «در ماه های اخیر، ما شاهد چندین حملهء شاخهء خراسان داعش در ولایات مختلف بوده ایم. این نشان دهنده گسترش نفوذ و دامنه عملیاتی این گروه در افغانستان است.»

وی خاطرنشان کرد، «متاسفانه در تمام این حملات تروریستی، فقط غیرنظامیان بی گناه قربانی شده اند،» و هشدار داد که اگر شاخهء خراسان داعش قوت خود را دوباره بگیرد امکان دارد که یک بحران دیگر را ایجاد کند.‌

مهدی فایض ۳۵ ساله باشنده شهر هرات، به گسترش دامنه این گروه اشاره کرد.

وی گفت، «امسال شاهد حملات متعدد شاخهء خراسان داعش در ولایات مختلف از کابل گرفته تا بلخ، قندهار، هرات، دایکندی، بامیان و بغلان بوده ایم. این حملات نشان می‌دهد که شاخهء خراسان داعش اکنون تقریباً در سراسر کشور حضور دارد.»

وی افزود، «داعش یک گروه تروریستی خطرناک است و من به شدت نگران فعالیت های آن در بسیاری از ولایت ها هستم. امیدوارم این گروه ریشه کن شود تا افغان ها دیگر دچار چنین خونریزی و خشونت نشوند.»

تهدید فزاینده

گزارش ماه سرطان سازمان ملل متحد شاخهء خراسان داعش را به عنوان یک تهدید در حال تشدید در منطقه و فراتر از آن معرفی کرد.

موسسهء دیده بان امنیت افغانستان در طول سه سال ۶۲ حمله شاخهء خراسان داعش را مستند کرده است که در آن ۸۵۷ تن کشته و ۱۵۷۵ تن دیگر زخمی شدند و اکثریت شان غیرنظامیان شیعه بودند.

محمد نعیم غیور، تحلیلگر نظامی افغان مستقر در ایتالیا، به سلام تایمز گفت، «پیش از این، حضور این گروه تروریستی در مناطق مرکزی مانند بامیان، دایکندی و غور آشکار نبود،»

او همچنین با اشاره به گسترش این گروه در یک منطقه جغرافیایی گسترده‌تر، گفت، «اما تیراندازی‌های اخیر به غیرنظامیان هزاره در دایکندی و حملات به گردشگران در بامیان نشان‌دهنده افزایش فعالیت‌های داعش است،»

غیور گفت، «در حالی که این حملات ممکن است قدرت را به نمایش بگذارد، متأسفانه به قیمت جان غیرنظامیان تمام می شود.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

3 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

اکانت مه مسدود شده باز کنین

پاسخ

خود را احمق مه سازید. داعش یعنی چه؟ آیا شما می دانید که اداره استخبارات پاکستان (آی اس آی) در داخل پاکستان بخصوص در ایالت های پشتونخوا و بلوچستان به چه تعداد مدارس را تاسیس کرده اند؟ در حقیقت داعش که حتی اسم آن از شام گرفته شده است، به خاک و منطقه ما هیچ ربطی نه دارد. حقیقت اینست که پشت این همه ترس و دهشت که در طی ۴۶ سال در منطقه بخصوص در افغانستان، پشتونخوا، بلوچستان، کشمیر، بنگله دیش، هندوستان... رخ می دهد، همه اینها از کارنامه های اداره استخباراتی پاکستان است. و این ادارهء خبیث همه این کارها را به خاطر پول می کند. همه این کارها را زیر نام اسلام می کند. برای استخبارات پاکستان نه حیات یک افغان نه حیات یک هندو نه حیات یک امریکایی و اروپایی... مهم است،‌ بلکه چیزی که برای آنها مهم است، او پول است.‌ به گفته یک عالم امریکایی، پاکستانی ها بخاطر پول حتی مادر خود را می فروشند. همه حوادث ترورستی که در زمان حضور ائتلاف بین المللی در طی بیست سال در افغانستان در شرق و جنوب افغانستان رخ می داد و در طی آن عساکر ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا، عساکر افغان کشته می شدند، توسط همین اداره خبیث پاکستان حمایه می شدند. و حال پروژه دیگری را تحت نام داعش به پیش می برد. ما امیدواریم که جهان بشردوست به زودی از گروه های مانند جوانان آزادی خواه پشتونستان، آزادی خواهان بلوچستان... حمایه مالی و تسلیحاتی بکنند تا این سیستمی را که فعلا در پاکستان حاکم است، همانند نظام بشار اسد از بین ببرد. در سوریه تنها بشار اسد ظلم می کرد، ولی در پاکستان یک استبلشمنت (اردو و استخبارات) کامل منطقه را به آتش شانده و جهان را نیز ناراحت و نا امن ساخته است.

پاسخ

برای افغانستان، آسیب واقعی از جانب داعش، طالبان، ائتلاف شمال یا فاطمیون نیست... بلکه از مادران این گروه ها است. یکی از مادران این تروریست ها سازمان استخباراتی پاکستان (آی اس آی) و دیگری سپاه پاسداران ایران است. اگر این دو مادران از بین برده شوند، ان شاءالله وضعیت افغانستان خود به خود بهتر خواهد شد. ما امیدواریم که جامعه جهانی از جنبش تحفظ پشتونها (پی تی ام) و اردوی آزادیبخش بلوچستان (بی ال ای) در برابر اردو و استخبارات تروریستی پاکستان حمایت کند و آنها را درست مانند رژیم اسد در سوریه که دستانش به خون انسانها آلوده است، از بین ببرند. مرگ بر اردو و استخبارات پاکستان که از ترورستها حمایت می کنند.

پاسخ