امنیت

گروه های تروریستی برای به دست آوردن خاک در افغانستان تلاش می کنند

گزارش از محمدقاسم

منسوبین امنیتی به تاریخ ۱۸ میزان در امتداد جاده ای در محله شیرپور کابل گشت می کنند. [وکیل کوهسار/ خبرگزاری فرانسه]

منسوبین امنیتی به تاریخ ۱۸ میزان در امتداد جاده ای در محله شیرپور کابل گشت می کنند. [وکیل کوهسار/ خبرگزاری فرانسه]

کابل -- نیروهای امنیتی به از بین بردن هسته های تروریستی پراگنده، که برای حفظ حضور در سراسر افغانستان و مناطق همجوار تلاش می کنند، ادامه می دهند.

بقایای گروه‌های تروریستی تلاش می‌کنند از شکاف‌های موجود در بخش امنیتی این کشور جنگ ‌زده بهره‌برداری کنند، البته تلاش‌های آنها تا حد زیادی پراگنده است.

محی الدین احمدی، تحلیلگر امور سیاسی افغانستان در تهران گفت، «از سال ۱۴۰۰ خورشیدی، خلاء قدرت و چالش های امنیتی در کشور تشدید شده است،»

وی افزود، «در این شرایط گروه های تروریستی مانند شاخهء خراسان داعش به دنبال سوء استفاده از بی ثباتی برای گسترش نفوذ خود و انجام عملیات تروریستی در منطقه هستند،»

نیروهای امنیتی منطقه ای بیشترین تهدیدها را مهار کرده اند، اگرچه حلقات متفرق به تلاش برای ایجاد پایگاه در برخی مناطق ادامه می دهند.

در یکی از رویدادهای اخیر، شاخهء خراسان داعش به تاریخ ۳ قوس به یک زیارت صوفیان در ولایت بغلان حمله کرد و ۱۰ نمازگزار را در مراسم هفتگی آنها کشت.

این حمله که غیرنظامیان را در حال نماز هدف قرار داد، به الگوی حمله به مکان‌های آسیب‌پذیر می‌افزاید. از ماه اسد سال ۱۴۰۰ خورشیدی، این گروه چهار حمله دیگر به مراکز صوفی را بر عهده گرفته است.

محی الدین حلیمی باشنده بغلان گفت، «داعش یک گروه تروریستی وحشی است که تنها هدف آن کشتن افراد بی گناه و بی دفاع است. اقدامات آن کاملاً ضد اسلامی و غیرانسانی است.»

تلاش های ضد تروریستی ادامه دارد

به گفته مرکز مطالعات استراتژیک شرق نزدیک آسیای جنوبی، این گروه ها تلاش کرده اند «از خلاء حاکمیتی و امنیتی پراگنده برای ایجاد پناهگاه های عملیاتی سرمایه گذاری کنند»، اگرچه موفقیت آنها محدود است.

اطلاعات اخیر نشان می دهد که عملیات آنها همچنان محدود است و تلاش های ضد تروریزم برای جلوگیری از ایجاد پایگاه های دائمی در حال انجام است.

ترور صوفی حمید، منشی عمومی محلی جماعت اسلامی در ماه عقرب در ولسوالی باجور پاکستان، یکی از تلاش‌های پراگنده بیرون مرزی آنها است.

تحلیلگران تاکید می‌کنند که اقدامات هماهنگ بین‌المللی همچنان به کاهش این تهدیدها ادامه می‌دهد و هیچ کشوری به تنهایی این بار را بر دوش نمی‌کشد.

اقدامات اساسی در حال حاضر نتایج نشان می دهد.

محمد موسی هدفمند، تحلیلگر امور نظامی افغانستان در تاشکند، به سلام تایمز گفت، «اینها شامل تقویت نظارت مرزی، افزایش فشار دپلوماتیک بر حکومت موقت افغانستان برای مبارزه با تروریزم و حمایت از کمک های بشردوستانه است،»

در حالی که حملات پراگنده همچنان بر غیرنظامیان تأثیر می گذارد، مردم همچنان به مقاومت خود ادامه می دهند.‌

نجیب الله ساغری باشندهء کابل به سلام تایمز گفت، «تروریست ها، از جمله شاخهء خراسان داعش، القاعده و دیگر گروه های نیابتی، نه تنها جان بی گناهان را قربانی توطئه های خود می کنند، بلکه زیرساخت های کشور را نیز ویران می کنند،»

وی گفت، «مردم افغانستان باید علیه این گروه ها متحد شوند.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

5 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

امریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تحریم‌های بیشتری را در رابطه با برنامه موشک‌های بالستیک پاکستان اعمال می‌کند. وزارت خارجه این کشور در اعلامیه‌ای گفت چهار نهاد پاکستانی که در تکثیر یا تحویل چنین سلاح‌هایی دست دارند، هدف تحریم‌های تازه اند. به گفته این وزارت، امریکا به اقدامات خود علیه «اشاعه تسلیحات کشتار جمعی و سامانه‌های شلیک آن» ادامه خواهد داد. پاکستان در واکنش، تحریم های جدید امریکا را جانبدارانه توصیف کرده است. وزارت خارجه این کشور روز چهارشنبه گفت که توانایی موشکی پاکستان «برای دفاع از خود و ثبات در جنوب آسیا» است. در ماه سپتامبر نیز وزارت خارجه امریکا تحریم‌هایی را علیه پنج نهاد و یک فرد که در تامین برنامه موشک‌های بالستیک پاکستان نقش داشتند، وضع کرد. یک موسسه تحقیقاتی، سه شرکت و یک شهروند چینی و همچنین یک نهاد پاکستانی هدف تحریم‌های واشنگتن قرار گرفتند. به گفته این وزارت، موسسه تحقیقاتی اتوماسیون بیجینگ برای صنعت ماشین‌سازی(RIAMB) با مجتمع توسعه ملی پاکستان در تهیه تجهیزات آزمایش موتورهای موشک برای سامانه‌های شاهین-۳ و آبابیل و احتمالاً برای سیستم‌های بزرگ‌تر همکاری کرده است. این در حالی است که ارتش پاکستان همچنان به آزمایش موشک‌های بالستیک خود ادامه می‌دهد. نیروی دریایی پاکستان اوایل ماه گذشته از آزمایش موشک بالستیک با برد ۳۵۰ کیلومتر خبر داد. به گفته ارتش پاکستان این موشک با استفاده از جدیدترین سیستم ناوبری می‌تواند سرعت و جهت خود را در هوا تغییر دهد.

پاسخ

واقعا که امریکا کاری خوبی کرده است که علیه ارگان ها و شرکت های حامی تروریزم تحریم ها وضع کرده است. اگر در یادداشت فوق دیده شود، اردوی پاکستان می گوید که موشکی را امتحان کرده است که ۳۵۰ کیلومتر فاصله را هدف قرار داده می تواند. سوال اینجاست که پاکستان این کار را بخاطر کدام کشور می کند؟ در حالیکه اینها می گویند که دشمن شان هندوستان است، پس بخاطر چه می خواهد که ۳۵۰ کیلومتر یا دورتر از آن را هدف قرار دهد؟ در حالیکه هندوستان هم سرحد اش است و پاکستان می تواند حتی به موشک ۵۰ – ۱۰۰ کیلومتری بطور عمیق در داخل خاک هندوستان هدف بزند. چیزی که بسیاری از جهانیان و امریکایان ساده لوح نمی فهمند اینست که پاکستان به تدریج و بخصوص بعد از اینکه در سالهای اخیر به چین نزدیک شده است، خود را به جایی می رساند که یک روز همین ۳۵۰ را ضرب ۱۰ ساخته ۳۵۰۰ کیلومتر خواهد ساخت، و بسیاری از کشورها بخصوص کشورهای عضو ناتو را هدف خواهد گرفت. باوجود آنکه هندوستان یک مملکت است که اکثریت نفوس آن غیرمسلم است، اما بی انصاف نیست. من حتی ۱٪ به این باور نیستم که هندوستان کدام وقت علیه افغانستان حمله کند، بخاطریکه هندی ها (اعم از مسلمانان و هندوان باشنده هندوستان) انسانیت را می شناسند، اما من ۹۹٪ به این باور هستم که پاکستان هر وقت که قدرت آنرا پیدا کنند، علیه افغانستان، هندوستان،... ناتو و امریکا حمله خواهد کرد، و این همه در ۴۶ سال اخیر همانند آفتاب روشن شده است. از جامعه جهانی به خصوص از ایالات متحده امریکا می خواهیم تا هر چه زودتر برنامه اسلحه اتومی پاکستان ترورست پرور را خنثی سازد تا هم همسایه ها و هم جهانیان از شر این کشور شریر و منافق نجات یابد.

پاسخ

درست است که امریکا خود را پولیس جهان فکر می کند، اما در حقیقت متوجه چنین خطرها نیست. امریکایان آدم های احساساتی هستند و خلوص قلب شان زیاد است. این یک ادعای محض نیست. در صورتیکه آمریکا می گوید که با تکنالوژی خود می توانند که یک سوزن را هم در یک دشت پیدا کنند، آیا نمی دانستند که گروه های ترورستی در طی بیست سال حضور امریکا در افغانستان، از طرف کدام کشور حمایه می شدند؟ حتما می دانستند که از سوی پاکستان و در داخل پاکستان حمایه و تمویل و تجهیز می شوند. شما باور کنید، یک نفر از ساکنین منطقه ما گفت، در زمان حضور عساکر ائتلاف در افغانستان، یک روز کاروان تانک های امریکایی برای عملیات بر ضد افراد مسلح از قریه آنها عبور می کرد، و وی خود ریموت بمبی را که او و دوستانش در سرک نصب کرده بود، فشار داد، اما ریموت کنترول بمب کار نکرد. و بعد از کوشش های مکرر و ناکام ریموت بمب، آنها به نظامیان پاکستانی که مسؤلین مربوط به آنها بودند، خبر دادند که ریموت های بمب ها کار نمی کند، پاکستانی ها به مشاورین چینایی خود اطلاع دادند. او گفت، بعد از یک هفته یا دو هفته چینایی ها به نظامیان پاکستانی و نظامیان پاکستانی به گروه طالبان که در منطقه ما فعالیت می کرد، ریموت های جدید را رساندند. بعد از آن همان بمب های نصب شدهء قبلی با فشار دادن دکمه ریموت های جدید انفجار کردند و عساکر امریکایی و سربازان اردوی ملی افغان را کشتند. یعنی مهرهء اصلی چه کسی بود؟ نظامیان پاکستانی. پاکستان از یک طرف از امریکا ۳۰ میلیارد دالر به دست آورد و از طرف دیگر هم از چین امتیازات بدست آورد. از یک طرف عساکر امریکایی را کشتند و از طرف دیگر افغانها را کشتند.

پاسخ

تشکر از معلومات شما

پاسخ

هیچ استراتیژی خوبی در برابر تروریسم وجود ندارد.

پاسخ