امنیت

سازمان ملل: القاعده می خواهد قابلیت های عملیاتی خود را در افغانستان بازسازی کند

گزارش از عمران

مردی به تاریخ ۱۳ ثور ۱۳۹۰ روزنامه ای را در کابل می خواند. این روزنامه به جزئیات مرگ اسامه بن لادن رهبر القاعده می پردازد. [مسعود حسینی/ خبرگزاری فرانسه]

مردی به تاریخ ۱۳ ثور ۱۳۹۰ روزنامه ای را در کابل می خواند. این روزنامه به جزئیات مرگ اسامه بن لادن رهبر القاعده می پردازد. [مسعود حسینی/ خبرگزاری فرانسه]

کابل -- بر اساس گزارش ۲۰ سرطان گروه پشتیبانی تحلیل و نظارت بر تحریم های القاعده در سازمان ملل متحد، القاعده برای بازسازی قابلیت های عملیاتی خود در افغانستان کار می کند.

این گزارش همچنین با دیگر گروه های افراطی همکاری می کند و می افزاید که علیرغم ظرفیت محدودش برای انجام حملات در مقیاس بزرگ، قصد القاعده همچنان ثابت است.

در این گزارش آمده است که در افغانستان، عناصر القاعده با جنگ سالاران، مبلغان، جذب کنندگان و تامین کنندگان مالی درگیر هستند، در حالی که «معلمان باتجربه» برای تقویت هسته های پراگنده به کشور سفر کرده اند.

این شبکه افراط گرا به حفظ کمپ های آموزشی و خانه های امن در چندین ولایت از جمله ننگرهار، قندهار، کنر، نورستان و تخار ادامه می دهد.

این گزارش به تعقیب درخواست اخیر سیف العدل رهبر القاعده از حامیان در سراسر جهان پخش می شود که از آنها خواسته است تا برای آموزش به افغانستان سفر کنند.

پناهگاهی برای افراط گرایان

تحلیلگران نظامی می گویند که گزارش سازمان ملل نشان می دهد که القاعده افغانستان را به پناهگاه امنی برای خود و دیگر گروه های افراطی تبدیل کرده است.

عبدالغنی لعلزاد، تحلیلگر امور نظامی مستقر در کابل، گفت که در یک دوره نزدیک به سه سال، القاعده در افغانستان بار دیگر به عنوان یک تهدید جدی جهانی ظاهر شده است.

او گفت، «شبکه القاعده به ظرفیت های قبل از سال ۱۳۸۰ هجری شمسی خود در افغانستان رسیده است. این کشور با جذب نیروهای جدید و ایجاد پناهگاه ها و مراکز آموزشی، توانایی خود را برای انجام حملات در هر نقطه از جهان افزایش داده است.»

لعلزاد گفت، «القاعده با استفاده از پناهگاه های امن خود در افغانستان، ارتباطات خود را با دیگر اعضای خود در پاکستان، خاورمیانه و حتی آفریقا تقویت کرده است،»

او خاطرنشان کرد که عناصر ارشد القاعده به افغانستان بازگشته اند و با احساس امنیت خود در این کشور شبکه را مدیریت می کنند.

شبکهء ترورستی

عبداللطیف حقمل، تحلیلگر امور سیاسی مستقر در کابل، گفت که القاعده در افغانستان دوباره ظهور کرده است و گروه های افراطی دیگر را جذب می کند.

حقمل گفت،‌ «القاعده به عنوان یک سازمان مادر برای سایر گروه های تروریستی عمل می کند، و با تقویت این شبکه، سایر گروه های تروریستی نیز تقویت خواهند شد.»

وی با بیان اینکه «به نظر می رسد القاعده دوباره احیا شده است و رهبران آن در افغانستان احساس امنیت می کنند، و همه رهبران القاعده مستقر در افغانستان باید مانند ایمن الظواهری هدف قرار گیرند و از بین برده شوند

جواد عمید، فعال جامعهء مدنی مستقر در ولایت هرات، حضور و فعالیت های مخفی القاعده در افغانستان را با آتشی که در زیر خاکستر فرو می رود، مقایسه کرد که هر لحظه ممکن است شعله ور شود.

عمید هشدار داد، «در حالی که القاعده در کشورهای مختلف مشغول برنامه ریزی و نقشه کشی است، جهان نباید ساکت بماند. القاعده برای دیدار به افغانستان نیامده است، بلکه برنامه ریزی می کند تا حملات بزرگ را در سراسر جهان انجام دهد.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

2 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

ولایت ننگرهار که در دو روز گذشته به شدت تحت تاثیر بارندگی، ژاله و طوفان قرار گرفته است، هنوز به حالت عادی بازنگشته و مردم در ترس شدید به سر می برند. در ننگرهار، خانواده هایی هستند که هفت یا حتی ده عضو خود را بر اثر طوفان های مرگبار اخیر از دست داده اند و هنوز هم در زیر آسمان باز زندگی می کنند. ژاله و طوفان در مناطق سرخرود و شیخ مصری تخته های شمسی و شبکه های آب را تخریب کرده و مشکلات شدیدی را ایجاد کرده است. این فاجعه بزرگ منجر به مرگ ۴۷ نفر و مجروح شدن بیش از ۳۵۰ نفر شده است که نیاز فوری به کمک را برجسته می کند. موسسهء بین المللی حمایت از اطفال موسوم به «سیف دی چلدرن» روز سه شنبه ۲۶ سرطان گزارشی را منتشر کرد که در این گزارش آمده است که بارندگی های شدید، سیل و طوفان در ننگرهار، لغمان و کنر ۴۰ کشته و ۱۵۰۰ طفل را بی خانه برجای گذاشته است.‌ سیف دی چلدرن اعلام کرده است که ۱.۳۶ میلیون نفر به شمول ۸۵۸۰۰۰ کودک در ولسوالی های آسیب دیده ننگرهار، لغمان و کنر زندگی می کنند. این موسسه در گزارش خود به نقل از مقام های حکومتی طالبان ذکر کرده است که ۴۰۰ خانه در این سه ولایت بر اثر طوفان و بارندگی ویران شده است. به گفته برخی از باشندگان مناطق آسیب دیده، وزارت دولت طالبان برای مدیریت آفات طبیعی و سایر تیم های امدادی مرتبط به شمول دبلیو اف پی به ننگرهار رسیده اند و بررسی ها را برای توزیع کمک به مردم آغاز کرده اند. این در حالی است که در سیل روز دوشنبه پنج تن در کنر و یک تن در کاپیسا جان باختند.

پاسخ

من معتقد نیستم که هیچ گروهی در افغانستان وجود داشته باشد که تهدیدی برای کشورهای دیگر به ویژه کشورهای غربی باشد. برخی گزارش های رسانه ها بر اساس اطلاعات به دست آمده از مقامات پاکستانی است. ادارات پاکستانی بسیاری اوقات معلومات ضد افغانستان را به اشتراک می گذارند و هدفشان این است که بار دیگر جهان را با افغان ها درگیر کنند، افغان ها را بکشند و افغانستان را نابود کنند. هر کاری که جامعه جهانی انجام می دهد، باید با گروه حاکم در افغانستان انجام دهد. فرقی نمی کند که چه کسی در افغانستان قدرت را در دست دارد، اما بهتر است جامعه جهانی با دولت حاکم در کابل گفتگو کند و فریب اظهارات مقامات و نهادهای پاکستانی را نخورد.

پاسخ