کابل -- گلبدین حکمتیار، یک قوماندان سابق جنگجویان که زمانی همپیمان طالبان بود، تأیید کرده است که روسیه از طالبان حمایت می کند.
حکمتیار در یک مصاحبه با تلویزیون الجزیره که به تاریخ ۲۸ قوس پخش شد گفت است که «بین طالبان و مسکو رابطه وجود دارد و من این را می دانم و می شنوم که روسیه قویاً طالبان را حمایت می نماید.»
حکمتیار و گروه شبه نظامی ممنوعهء آن موسوم به حزب اسلامی در ماه سنبله سال ۲۰۰۶ یک توافقنامهء صلح را با حکومت افغانستان امضا کردند.
محمد جان رسول، معاون اسبق والی ولایت هلمند به سلام تایمز گفت: «دو سال قبل ... مدارک بسیار در ارتباط با حمایت ایران از طالبان وجود داشت. اما اطلاعات نهاد های کشفی و استخباراتی افغانستان نشان میدهد که از سال ۲۰۱۴ به این طرف در پهلوی ایرانی ها روس ها نیز با طالبان روابط برقرار کرده و آنها را حمایت مالی و تسلیحاتی می کنند."
اهداف کرملین
وی گفت که حمایت روسیه از طالبان از این خاطر است که «می خواهد از توسعهء جنگ به مرزهای خود و هم به کشورهای تحت نفوذش جلوگیری کند. [روسیه] می خواهد جنگ روان را در داخل افغانستان نگه دارد.»
زکریا زکریا، نمایندهء مردم کابل در پارلمان افغانستان، به سلام تایمز گفت: «با حمایه از طالبان مسکو پلان دارد شرایط افغانستان را زیادتر بحرانی کند تا حضور جامعهء بین المللی مخصوصاً ایالات متحده زیر سوال برود.»
او گفت: «مسکو حضور غربیان در افغانستان را به حیث یک خطر برای خود می داند. بنا [روسیه] می خواهد از طالبان، شبکهء حقانی، و حتی برای گروپ های دیگر در افغانستان حمایه کند و این فقط به قصد کنترول افغانستان نیست، بلکه همچنان می خواهد به غربی ها در کشور صدمه برسانند.»
[سلیمان از کابل در تهیهء این گزارش همکاری نموده است.]