کابل -- تحلیلگران نظامی و ناظران می گوید که ترور جنرال عبدالرازق، قومندان امنیه ولایت کندهار، یک اقدام بزدلانه و غیر اسلامی علیه یک فرد وطن پرستی بود، که قاطعانه در برابر جنگجویان ایستاده گی می کرد.
رازق و دو تن دیگر، پس از یک ملاقات با مسؤولین این ولایت و جنرال اردوی آمریکا اسکات میلر، قوماندان عمومی ماموریت حمایت قاطع به رهبری ناتو، بتاریخ ۲۶ میزان در ولایت کندهار کشته شدند.
اقشار مختلف جامعه افغانستان بشمول مقامات سابق طالبان، ترور رازق را محکوم کردند.
مولانا جلال الدین شینواری، لوی سارنوال (دادستان کل) رژیم طالبان در سال های (۱۳۷۵-۱۳۸۰) قتل جنرال رازق را محکوم کرد.
شینواری به سلام تایمز گفت که طالبان که مدعی این ترور شده، «مرتکب یک عمل غیر اسلامی و غیر افغانی شده است. من آن را محکوم می کنم.»
دشمن طالبان
رنا ترین، عضو پیشین مشرانو جرگه و باشنده کندهار، گفت که جنرال رازق دشمن سرسخت طالبان بود و اراده قاطع برای شکست طالبان و دیگر تروریستان داشت.
ترین به سلام تایمز گفت: «او در مبارزه با طالبان و دیگر گروه های تروریستی دست آورد های بزرگ داشت. مرگ او یک ضایعه بزرگ برای افغانستان می باشد.»
او گفت: «کندهار که یکی از نا امن ترین ولایت های جنوب کشور بود از اثر تلاش های جنرال رازق به امن ترین ولایت مبدل گردید و تقریبا فعالیت های طالبان در کندهار صفر شد.»
ترین گفت: «پیش از قومندان شدن رازق باشنده های این ولایت نمی توانستند زنده گی عادی کنند. تاجران تجارت کرده نمی توانستند، و غیره. اما رازق توانسته بود که در این ولایت امنیت و نظم را بیاورد.»
جاوید کوهستانی، یک تحلیلگر نظامی و استخباراتی مقیم کابل، به سلام تایمز گفت: «جنرال رازق یکی از شخصیت های تاثیرگذار در جنوب افغانستان بود.»
کوهستانی گفت: «زمانی که او فرمانده امنیه کندهار شد، عملیات زیادی را برای سرکوب طالبان راه اندازی کرد.» وی افزود: «او قادر بود تا مانع تمام فعالیت های طالبان در ولایت کندهار، جای که مرکز اصلی قدرت این گروه بود، شود.»
او گفت: «در واقع، رازق طالبان را در کندهار ... به طور کامل سرکوب و منزوی کرده بود.»
کوهستانی گفت که طالبان بار ها و بار ها پلان ترور رازق را گرفته بودند، به این دلیل که او «طالبان را از قاچاق مواد مخدر در کندهار که یکی از منابع اصلی عایدی این گروه بود، محروم کرده بود.»
کوهستانی اظهار داشت: «اکثر رهبران طالبان از کندهار و هلمند هستند. اما رازق که یک جنرال وطن پرست بود، اجازه نمی داد که این رهبران طالبان در زادگاه و مرکز قدرت شان فعالیت های تروریستی کنند.»
یک افغان وطن پرست
جنرال غرزی خواخوژی، معاون پیشین ریاست امنیت ملی افغانستان، به سلام تایمز گفت: «جنرال رازق روحیه مطلق وطن پرستی و ضد ستیزه جویی داشت و با طالبان و حامیان شان مخالف بود.»
«او همچنان مانع بزرگ در برابر فعالیت های طالبان در زون جنوب افغانستان بود. به همین دلیل ۲۹ بار مورد سوء قصد قرار گرفت و یک بار علیه او حمله انتحاری شد که زخم آن حمله تا آخر عمرش در دست راست اش وجود داشت.»
خواخوژی گفت: «رازق شخصیت افغانستان شمول داشت که با شهادت او تمام اقوام افغانستان، هزاره ها، تاجیک ها و ازبیک ها در فیسبوک های شان عکس های او را گذاشته بودند و از او به عنوان یک قهرمان یاد می کردند.»
به گفته خواخوژی، زمانی که در سال ۱۳۹۰ رازق قومندان امنیه کندهار شد، وضعیت امنیتی کندهار بسیار خراب بود. از زمان آغاز جنگ در سال ۱۳۸۰ در حدود ۳۰۰ تن از بزرگان قومی، شخصیت های سیاسی و روشنفکران توسط ترور های زنجیره تروریستان کشته شده بود و اکثر باشنده های کندهار مجبور به ترک خانه های شان شده بودند.
خواخوژی افزود: «اما با قومندان شدن رازق، تقریبا تمام ساحات کندهار امن شد، فعالیت های طالبان متوقف گردید و این ولایت در پهلوی ثبات و امنیت، توسعه، بازسازی و رشد اقتصادی و غیره نیز پیدا کرد.»
خواخوژی گفت: «رازق در کنار تامین امنیت کندهار نقش خوب در تامین امنیت و مبارزه با تروریزم در ولایت های جنوبی مثل هلمند، زابل، و ارزگان نیز داشت.»
او گفت: «من به یاد دارم زمانی که ولایت های هلمند و زابل در حالت سقوط قرار داشت، رازق با اجرای چندین عملیات نظامی این ولایت ها را از سقوط به دست طالبان نجات داد.»
پس از مرگ رازق، برادر وی تادین خان، بتاریخ ۳۰ میزان بحیث قومندان امنیه پولیس کندهار منصوب شد، و وعده داد تا راه رازق را دنبال کند.
جنرال عبدالرازق مرد دلیر این سرزمین بود مرد تکرار نا پزیر بود و هیچ گاه به مانند او دیگر فرزندی تولد نهخواهد شد با احترام ظریف عثمانی شاه پروان
پاسخ1 دیدگاه