کابل -- حمله هفته گذشته شاخه خراسان داعش در کابل نگرانی ها رادر مورد گسترش عملیات های این گروه در افغانستان تشدید کرده است.
شاخهء خراسان داعش به تاریخ ۲۱ اسد مسئولیت حمله به یک مینی بس حامل غیرنظامیان شیعه در غرب کابل را به عهده گرفت که در آن یک تن کشته و یازده تن دیگر زخمی شدند.
از نیمه ماه حوت، شاخهء خراسان داعش هفت حمله تروریستی را در افغانستان انجام داده است که بیشتر آن مسلمانان شیعه را هدف قرار داده است.
تیم حمایت تحلیلی و نظارت بر تحریم های سازمان ملل متحد در یک گزارش ماه سرطان در مورد افزایش تهدید شاخهء خراسان داعش در افغانستان هشدار داد.
تیم مذکور گفت، این گروه به طور فعال جنگجویان قومی تاجک و ازبک را از شمال افغانستان جذب کرده و در مناطق دوردست سلاح و مواد انفجاری جمع آوری میکند.
در این گزارش آمده است که شاخهء خراسان داعش از مناطق مرکزی خود در ولایتهای کنر و ننگرهار متفرق شده و یک گروه به بدخشان و گروه های دیگر به ولایتهای هرات و نیمروز نقل مکان کردهاند.
غم و رنج بیپایان
محسن رضایی ۲۷ ساله در میان زخمیان آخرین حملهء شاخه خراسان داعش بود. بتاریخ ۲۱ حمل، برادر او در یک انفجار شاخهء خراسان داعش در غرب کابل زخمی شد.
رضایی در نیمه ماه گذشته گفت، «حتی چهار ماه از زخمی شدن برادرم در انفجار داعش نیز نه گذشته و هنوز راه رفته نمیتواند،»
او گفت، «حالا من همچنان زخمی شده ام، و این درد یکبار دیگر خانواده ما را متاثر ساخته است.»
زخم دست رضایی حداقل برای یک ماه نیاز به مراقبت های طبی خواهد داشت.
او گفت، «غم و رنج ناشی از داعش بی پایان به نظر می رسد. هر بار که ما عزیزان خود را از دست میدهیم ... هیچگاه نمیتوانیم درد آنرا فراموش کنیم، و بعد یک حمله دیگر اتفاق میافتد که غم ما را تجدید و عمیق تر میسازد.»
رضایی ابراز ترس کرد و گفت، در حالیکه او این بار فقط زخمی شده است، ممکن است زمانیکه شاخهء خراسان داعش دوباره حمله کند، وی بمیرد.
نگرانی های جدی
ولیمحمد پیمان، تحلیلگر امور نظامی مقیم هرات گفت که فعالیتهای شاخهء خراسان داعش در افغانستان روز به روز شدت می یابد و باید جدی گرفته شود.
او گفت، «نگرانیهای ملل متحد و برخی از کشورها از فعالیتهای فزاینده شاخهء خراسان داعش در افغانستان واقعی و ملموس است. ما نمیتوانیم این تهدید جدی را با گمراه کردن مردم و جهان نادیده بگیریم.»
پیمان گفت، هسته شاخهء خراسان داعش در افغانستان و در مناطق قبایلی و ناامن پاکستان مستقر است. وی افزود که خطر فزاینده ای را برای افغانستان و سایر کشورها ایجاد می کند.
او گفت، «پس از چندین ماه سکوت، حمله اخیر داعش بر غیرنظامیان شیعه در کابل حاکی از این است که این گروه تروریستی توانایی حملات بیشتری را دارد. برای جلوگیری از چنین حملات باید تدابیر جدی امنیتی در ولایات و مناطق تحت تهدید اجرا شود.»
طالبان می گویند که داعش در افغانستان حضور ندارد. فصیح الدین فطرت لوی درستیز قوای مسلح طالبان که معمولا در عمامه و لباس ملکی ظاهر می شود و این در این ویدیو در لباس نظامی دیده می شود، گفت که داعش در افغانستان از بین رفته است. فطرت گفت که داعش در افغانستان حضور فزیکی ندارد و نمیشود گفت که گروه مذکور برای افغانستان و ساکنین آن خطری تلقی شود. وی این گفته ها را در جواب مقامات امریکایی گفت که قبلا گفته بودند که داعش در افغانستان حضور دارد و ممکن به خطر بزرگی تبدیل شود. در عین حال، فصیح الدین فطرت لوی درستیز قوای مسلح افغانستان تایید کرد که بعضا در بعضی جاها فعالیت های تخریبی صورت می گیرد اما امارت اسلامی طالبان کوشش کرده که آنرا به صفر برساند ولی باز هم اگر چنین عملیات های صورت می گیرد به زودترین موقع یا جلو شان گرفته می شود یا عاملان آن از بین برده می شود. وی گفت، امکان دارد که در چنیین حوادث دست کسانی دیگری باشد که می خواهد امنیت را اخلال کند. وی تکرار کرد که داعش در افغانستان بطور مکمل ختم شدگی است. برای معلومات بیشتر ویدیو سخنان فصیح الدین فطرت لوی درستیز قوای مسلح افغانستان ارسال می کنم. من به حیث یک افغان عادی از همه گروه های مسلح و غیر مسلح (سیاسی) افغان می خواهم که مسئله افغانستان را از طریق گفتگو حل کنند و اجازه ندهند که افغانستان برای بار دیگر به سالها و دهه های قبلی به عقب برود. از یک طرف مسئله کشور ما از طریق جنگ حل نمیشود و از سوی دیگر جهانیان به خصوص امریکایی ها و اروپایی ها بخاطر کمک با مردم ما خسته شده اند. بدلیل جنگ پنج دهه افغانستان یک امریکایی، اروپایی و دیگر انسان جهان مجبور می شود تا پول تکس و مالیات خود را به صورت کمک به مردم ما ارسال کند. بس است! با احترام
پاسختا وقتیکه حکومت طالبان با جامعه بین المللی بخصوص با ایالات متحده کنار نه آیند، هیچوقت نمی توانند در امور سیاسی، اقتصادی و حتی در امور نظامی به موفقیت برسند. هر چند که طالبان ادعا می کنند که در مقابل قوای ائتلاف موفق بودند، اما حقیقت اینست که نه امریکا و نه هم اعضای دیګر ائتلاف از همه ظرفیت خود در جنګ بیست سال افغانستان استفاده نه کرد. یک واقعیت که مانند آفتاب و به همه برملا است، اینست که پاکستان در مقابل دولت افغانستان، ائتلاف بین المللی و به خصوص در مقابل ایالات متحده بازی دوګانه انجام داد. از یکسو، از ایالات متحده به بهانهء مبارزه با تروریزم میلیاردها دالر ګرفت، و از سوی دیګر طالبان را در مراکز نظامی شان در کویته، پشاور و راولپندی نګه داشت. حتی وقتیکه نمایندګان طالبان به قطر ارسال کردند، رسانه های پاکستانی نوشتند، که حکومت پاکستان و در حقیقت اردوی پاکستان از ایالات متحده ۳ میلیارد دالر ګرفت تا رهبران طالبان را برای مذاکرات با امریکا حاضر کنند. مرګ بر پاکستان ترورست پرور.
پاسخ2 دیدگاه