رسانه

حضور مجازی شاخهء خراسان داعش بخاطر سرکوب بین المللی آن کاهش یافته است

گزارش از عمران

مردی تلیفون موبایل را در دست گرفته که برنامه های شبکه های اجتماعی را نمایش می دهد. [پکسل/مگنوس مولر]

مردی تلیفون موبایل را در دست گرفته که برنامه های شبکه های اجتماعی را نمایش می دهد. [پکسل/مگنوس مولر]

ناظران می گویند، شاخهء خراسان داعش در ماه های اخیر در بحبوحه تشدید تلاش های جهانی برای محدود کردن فعالیت های آنلاین آن شاهد کاهش شدید حضور در رسانه های اجتماعی بوده است.

کاهش حامیان آنلاین، استراتیژی اصلی جذب نیرو برای استفاده از انترنت برای رادیکال کردن جوانان در سراسر جهان را تضعیف می کند.

طی یک سال گذشته، نیروهای امنیتی از اجرای موجی از توطئه های حمله وابسته به شاخهء خراسان داعش که کشورهای مختلف اروپا را هدف قرار می دهد، جلوگیری کرده اند.

فردوس خطیبی، متخصص کمپیوتر ساینس در یکی از پوهنتونهای خصوصی در هرات، گفت، «ناکامی پیروان شاخهء خراسان داعش در فضای آنلاین، دلگرم کننده و گامی مثبت برای امنیت جهانی است،»

فعالان پاکستانی به تاریخ ۳۰ دلو، ۱۳۹۵ خورشیدی پس از یک بمب گذاری انتحاری شاخهء خراسان داعش در زیارتگاه لعل شهباز قلندر در سیهوان که ده ها نمازگزار را کشت، در کراچی تظاهرات می کنند. [رضوان تبسم/ ای اف پی]

فعالان پاکستانی به تاریخ ۳۰ دلو، ۱۳۹۵ خورشیدی پس از یک بمب گذاری انتحاری شاخهء خراسان داعش در زیارتگاه لعل شهباز قلندر در سیهوان که ده ها نمازگزار را کشت، در کراچی تظاهرات می کنند. [رضوان تبسم/ ای اف پی]

او گفت، «هرچه داعش در شبکه‌های اجتماعی حامیان کمتری داشته باشد، تهدیدات امنیتی کمتری می‌تواند ایجاد کند،»

او افزود که رسانه های اجتماعی به عنوان ابزار مقرون به صرفه برای جذب نیرو برای شاخهء خراسان داعش عمل کرده اند، و خاطرنشان کرد که «هرچه نفوذ این گروه در شبکه های اجتماعی محدودتر شود، با تهدیدهای تروریستی کمتری مواجه خواهیم شد.»

رد شدن از سوی مردم

تحلیلگران می گویند، تاکتیک های وحشیانه این گروه حتی حامیان آن را نیز بیگانه کرده است.

فرهاد مرادی، تحلیلگر امور اجتماعی در هرات، به سلام تایمز گفت، «شاخهء خراسان داعش با کشتن غیرنظامیان بیگناه، خود را به عنوان یک گروه وحشی و سرکوبگر به دنیا معرفی کرده است،»

وی گفت، «این امر باعث کاهش چشمگیر علاقه یا حمایت عمومی از این گروه شده است.»

مرادی خاطرنشان کرد که در حالی که شاخهء خراسان داعش از باورهای مذهبی از طریق تبلیغات اغراق آمیز سوء استفاده می کند، مردم دیگر فریب این گروه را نمی خورند.

مرادی با توصیف داعش به عنوان یک «موجود سرگردان» که فاقد پایگاه مردمی است و «حملات بی‌ معنی» انجام می‌دهد، گفت، «تقریباً تمام قربانیان داعش، از افغانستان گرفته تا پاکستان، ایران، روسیه، کشورهای عربی و فراتر از آن، غیرنظامیان هستند

پرویز آریا، فعال جامعه مدنی ساکن هرات، داعش را یک سازمان شکست خورده خواند.

آریا گفت، «داعش حتی در میان حامیانش دیگر از محبوبیتی برخوردار نیست. این گروه تروریستی فاقد قلمرو حکومتی است و جذابیتی در بین مردم ندارد.»

افزایش نارضایتی عمومی حتی حامیان داعش را از این گروه دور می کند.

احمد فواد رحیمی، تحلیلگر اجتماعی مقیم کابل، هشدار داد که ادامه دسترسی آنلاین شاخهء خراسان داعش، ثبات جهانی را تهدید می کند.

او به سلام تایمز گفت، «از پاکستان و افغانستان گرفته تا کشورهای عربی و آفریقایی، همه شاخه های داعش به یک ایدیولوژی افراطی پایبند هستند،»

رحیمی گفت، «اگر این تبلیغات آنلاین محدود نشود، تهدیدی بزرگتر برای ثبات جهانی خواهد بود،»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

3 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

اخبارهای داعیش

پاسخ

من دیدگاه خاصی ندارم من اصلا نمیدونم این گروه کی است می‌شود معلومات بیشتر بدهید

پاسخ

بسیار عالی

پاسخ