کابل – اداره استخبارات داخلی بریتانیا (ام آی ۵)، در بحبوحه افزایش فعالیت های شاخهء خراسان داعش در افغانستان، بر تهدید گروه های تروریستی خارج از کشور تمرکز می کند.
کن مک کالوم، رئیس عمومی ام آی ۵ به تاریخ ۱۷ میزان در لندن گفت، «تهدید مجموعی داعش و القاعده روند تروریستی است که مرا بیشتر نگران می سازد،»
او گفت، «امروز داعش نیروی یک دهه پیش نیست. اما... آنها تلاش ها را برای صدور تروریسم از سر گرفته اند،»
وی گفت، «حمله شاخهء خراسان داعش در مسکو نمایشی وحشیانه از توانایی های آن بود. ما و بسیاری از شرکای اروپایی در حال شناسایی فعالیت های مرتبط با داعش در سرزمین خود هستیم، که زودتر برای برهم زدن آن حرکت می کنیم.»
او گفت، «در طول ماه گذشته، بیش از یک سوم تحقیقات اولویت دار ما به نوعی ارتباط ... با گروه های تروریستی سازمان یافته در خارج از کشور داشته است،»
او افزود، «ما همچنین شاهد موارد بسیار زیادی هستیم که در آن افراد بسیار جوان به سمت افراط گرایی زهری آنلاین کشیده می شوند،»
مک کالوم به دو برادر ساکن بیرمنگهم اشاره کرد که در ماه عقرب گذشته به دلیل تلاش برای پیوستن به شاخهء خراسان داعش در افغانستان به زندان محکوم شدند.
او گفت، دیگر مسائلی که مقامات با آن مواجه هستند ناشی از «نفرت آنلاین، تیوری های توطئه و اطلاعات نادرست» است.
مک کالوم گفت، «ما با تروریستهای بالقوه بیثباتتری مواجه هستیم که درک ضعیفی از ایدیولوژیهایی که ادعا میکنند دنبال میکنند، دارند،»
سازمان ملل متحد در ماه سرطان نسبت به افزایش فعالیتهای برخی گروهها در افغانستان از جمله شاخهء خراسان داعش و القاعده و تهدید بالقوه آنها برای امنیت جهانی هشدار داد.
تهدیدات داخلی و خارجی
در همین حال، مقامات کابل بارها فعالیت های فزاینده شاخهء خراسان داعش در افغانستان را کم اهمیت جلوه داده اند.
محمد عمر سعیدی، یک تحلیلگر امور سیاسی افغان مستقر در پاریس، گفت که عدم پاسخ آنها تهدید شاخهء خراسان داعش را هم برای مردم افغانستان و هم برای کشورهای همسایه تشدید کرده است.
او به سلام تایمز گفت، «گروه های تروریستی مانند شاخهء خراسان داعش و القاعده نه تنها مردم افغانستان بلکه امنیت منطقه را نیز تهدید می کنند،»
وی گفت، «متاسفانه جلوگیری از عملیات و حملات پیچیده این گروه برای حکومت کابل غیرممکن شده است،»
منصور حسینی، ۴۲ ساله، یکی از ساکنان کابل، گفت که افغان ها به شدت نگران احیای مجدد گروه های تروریستی، به ویژه شاخهء خراسان داعش هستند.
او گفت، «حکومت کابل در برابر شاخهء خراسان داعش ضعیف عمل می کند، اما این گروه خونخوار مردم ما را همانطور که در گذشته دیده ایم، می کشد،»
حسینی گفت، اگر اداره کابل در برابر شاخهء خراسان داعش به کمک نیاز دارد، «باید خواستار کمک بین المللی شود. ما فقط می خواهیم زنده بمانیم و حکومت باید امنیت ما را تضمین کند.»
دگروال صبغت الله محمدی، یک افسر سابق اردوی افغانستان که اکنون در اسلام آباد زندگی می کند، گفت که گروه های تروریستی افغانستان را سرزمین دوست می دانند زیرا نبود فعالیت رسمی علیه آنها نفوذ آنها به کشورهای همسایه را اسان می سازد.
وی گفت، «گروه های تروریستی در افغانستان به ویژه شاخهء خراسان داعش و القاعده به پیشروی خود ادامه می دهند،»
وی افزود، «شاخهء خراسان داعش در شمال افغانستان رشد کرده و در میان جوامع تاجک و ازبک عضوگیری کرده است و ذخیره سازی سلاح و مهمات را در مناطق کوهستانی افزایش داده است.»
من به اساس تجارب خود به دولت جدید افغانستان توصیه می کنم که با جامعه جهانی به ویژه ایالات متحده آمریکا و ناتو روابط برقرار کند. تجربه ۵۰ سال گذشته نشان داده است که در منطقه حریفان قدرتمندی داریم. روس ها در سال ۱۹۷۹ به افغانستان حمله کردند و حفیظ الله امین رئیس جمهور وقت را کشتند. بعد ۹ سال متوالی مردم ما را کشتند. روستاها را بمباران می کرد و بر شهرها حکومت کرد. ۸ سال سخت جنگید اما موفق نشدند. سپس در سال ۱۹۸۶ قدرت را به داکتر نجیب سپرد تا مصالحه ملی را اعلام کند. این وقتی بود که میلیون ها نفر از افغانستان مهاجرت کرده بودند. صدها هزار نفر دیگر کشته شده، ده ها هزار نفر معلول، میلیون ها کودک یتیم و صدها هزار زن بیوه شده بودند. مردم بسیار خشمگین بودند و هیچ کس نمیخواست دعوت نجیب را برای آشتی ملی بپذیرد. زیرا رهبران جهادی که توسط سازمان استخبارات پاکستان آموزش دیده بودند، میل نداشتند، و پاکستان نیز به آنها اجازه صلح با دکتر نجیب را نداد. با این حال، در سال ۱۹۹۲، رژیم طرفدار شوروی فروپاشید و قدرت به تنظیمهایی که توسط پاکستان ایجاد شده بود، منتقل شد. آنها ارتش افغانستان را منحل کردند و کابل را به ویرانه تبدیل کردند. پس از آن، طالبان ظهور کردند. طالبان شهر کابل را به تصرف درآوردند و دومین سازمان استخبارات پاکستان داکتر نجیب الله را کشتند. یعنی در کنار روس ها، پاکستان دومین کشوری بود که به رئیس جمهور ما حمله کرد و آن را کشت... داستان طولانی است. حقیقت این است که چین قابل اعتماد نیست. در همین سلام تایمز که در مورد چین خواندم، نمونه چین مثل دزد در روز است. یعنی مردم شب دزدی می کنند اما چین در روز روشن دزدی می کند. بریتانیا مورد اعتماد نیست، زیرا بریتانیا دشمنی تاریخی خود را با افغان ها
پاسخ2 دیدگاه
من فکر می کنم بهتر این است که حکومت افغانستان با جامعه جهانی به ویژه ایالات متحده و اتحادیه اروپا تعامل داشته باشد و به طور مشترک علیه پروژه جدید پاکستان (داعش) مبارزه کند.
پاسخ2 دیدگاه