همانطور که القاعده زمانی کنترل خود را در افغانستان گسترش داد، جماعت نصرت الاسلام والمسلمین (جناو) در تلاش است تا ردپای خود در غرب آفریقا را از طریق یک کمپاین خشونت آمیز بی رحمانه افزایش دهد.
کارشناسان به سلام تایمز گفتند، گروه وابسته به القاعده به دنبال آن است که خود را به عنوان یکی از جدی ترین تهدیدات امنیتی در منطقه ساحل تثبیت کند.
غلام نبی دستگیر، پژوهشگر سیاسی افغان مستقر در اتریش، به سلام تایمز گفت، جناو که عمدتاً در مالی، نایجر و بورکینافاسو فعالیت می کند، حملات مسلحانه، بمب گذاری، آدم ربایی و اخاذی خود را تشدید کرده است.
او گفت، جناو غیرنظامیان، روزنامه نگاران، مقامات دولتی و خارجی ها را می رباید و باج های زیادی را طلب می کند، «در صورت عدم پرداخت باج، قربانیان ممکن است مورد ضرب و شتم قرار گیرند یا حتی کشته شوند.»
دوست محمد عابدی، تحلیلگر امور سیاسی افغان در المان، گفت که این کشور برای نفوذ با رقیب (داعش – عراق و سوریه) در صحرای بزرگ رقابت می کند و با ساختن اتحادیه های قبیله ای خشونت را تشدید می کند.
او به سلام تایمز گفت، «فرانسه، ایالات متحده و سازمان ملل متحد نقش کلیدی در حمایت از کشورهای منطقه در مبارزه با تروریزم دارند.
تیم نظارت بر تحریم و پشتیبانی تحلیلی شورای امنیت سازمان ملل متحد میگوید که القاعده در جنوب غربی لیبیا حضور قوی دارد، جایی که شبکههای لوجستیکی و مالی برای حمایت از وابستههای مستقر در ساحل مانند جناو دارد.
در گزارش ۱۸ دلو آمده است که مقامات در ماه سرطان یک گروه لیبیایی مرتبط با جناو را که تجهیزات ارتباطی ماهواره ای را به این گروه می رساند، منهدم کردند.
روایت فریبنده
در این گزارش آمده است که جناو از تاکتیکهای تبلیغاتی استفاده میکند و خود را به عنوان مدافع جمعیتهای به حاشیه رانده شده معرفی میکند و در عین حال سوءاستفادههای ادعایی نیروهای امنیتی را محکوم میکند تا به روایت خود مشروعیت بخشد.
دستگیر هشدار داد که جناو با استفاده از پلاتفورمهای رسانههای اجتماعی برای گسترش ایدیولوژی افراطی و جذب جوانان ناامید از طریق پیام رسانی به زبان محلی و وعدههای اقتصادی دروغین، استراتیژیهای استخدام را توسعه داده است.
او گفت، «علمای دینی و رهبران محلی میتوانند نقش مهمی را در مقابله با تبلیغات افراطی جناو ایفا کنند. تشکیل اتحاد با بزرگان قبیله و شخصیت های مذهبی می تواند به کاهش حمایت عمومی از این گروه کمک کند.»
مولوی محمد سلیم امینی، عالم دینی مقیم کابل، گفت، «حمله به مساجد، مکاتب و زیربناهای عمومی در تضاد با اصول اسلامی است که بر امنیت، توسعه و آزادی عقیده تاکید دارد،»
او گفت، «با این حال، القاعده مردم را وادار می کند که دیدگاه های افراطی خود را از طریق اجبار بپذیرند.»
خیرالله وطندوست، فعال جامعه مدنی مزارشریف به سلام تایمز گفت، «حملات مکرر بر تأسیسات دولتی و زیرساخت های عمومی دسترسی به خدمات ضروری را محدود می کند،»
امینی با تاکید بر این که اقدامات جناو بر خلاف اصول اسلامی صلح و عدالت است، گفت، «گروه های تروریستی از نام اسلام برای ایجاد هرج و مرج و بی نظمی سوء استفاده می کنند.»
اصلا ملت ها باید جلو نفوذ چنین باندهای جنایتکار را بگیرد. اگر بتاریخ علوم و ساینس دیده شود، اولین پوهنتون جهان در المغرب که یک کشور اسلامی است، ساخته شده است. همچنان دوره خلافت عباسی و بعدا خلافت عثمانی (ترکها) دوره های بودند، که در آن مسلمانان در قسمت های مختلف علوم و نجوم شناسی پیشرفت کردند. مسلمانان در بخش ریاضی، طب، نجوم، حتی در پخش تکنالوژی پیشرفت ها کرده و ابتکارهای خود را بر ابتکارات جامعهء متمدن افزودند. اما چه شد که حال جوانان مسلمان راه علم و معرفت را ترک کرده، راه های افراطیت را به پیش می گیرند. برای از بین بردن چنین تفکر مخرب، اولتر از همه باید مسلمانان بخصوص ممالک پولدار مانند عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عرب، اردن، قطر... اندونیزیا، مالیزیا، افغانستان، هندوستان، بنگله دیش... با هم جمع شده، راه های را بیابند که جوانان مسلمان از افراط و افراط گرایی بپرهیزند و دو باره راه علم و معرفت را به پیش بگیرند. تا جائیکه ما مردم در بخش علوم و ساینس با جهان رقابت نکنیم، چنین یک حالت هم به ضرر خود ما است و هم به ضرر دین و مذهب ما. با احترام
پاسخ2 دیدگاه
سلام ودرود، امید که بدی های دنیارو که ثمر منفی اجماع است، تنها راه برای شکست دادنشان ،زبان باز کردن انسان های دانا است.
پاسخ2 دیدگاه