جنایت و عدالت

ایالات متحده و پاکستان درهمکاری با یکدیگر، یک عامل بلند رتبهء حمله بر میدان هوایی کابل را دستگیر کرد

گزارش از عمر

محمد شریف الله، فعال بلندرتبه شاخهء خراسان داعش متهم به بمب گذاری در میدان هوایی کابل در سال ۱۴۰۰ خورشیدی که منجر به کشته شدن ۱۳ نظامی امریکایی شد، در پاکستان دستگیر و به تاریخ ۱۴حوت به ایالات متحده انتقال داده شد. [صفحهء اکس کاش پتیل، رئیس اف بی آی]

محمد شریف الله، فعال بلندرتبه شاخهء خراسان داعش متهم به بمب گذاری در میدان هوایی کابل در سال ۱۴۰۰ خورشیدی که منجر به کشته شدن ۱۳ نظامی امریکایی شد، در پاکستان دستگیر و به تاریخ ۱۴حوت به ایالات متحده انتقال داده شد. [صفحهء اکس کاش پتیل، رئیس اف بی آی]

هرات -- یکی از عوامل بلندرتبهء شاخهء خراسان داعش که متهم به بمب گذاری میدان هوایی کابل در سال ۱۴۰۰ خورشیدی که منجر به کشته شدن ۱۳ سرباز امریکایی و ۱۷۰ افغان بود، به تاریخ ۱۵ حوت در یک محکمهء ایالات متحده حاضر شد.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان گفت که محمد شریف الله، معروف به جعفر، در «عملیات موفقانه انجام شده در منطقه مرزی پاکستان و افغانستان» دستگیر شد.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در سخنرانی ۱۴حوت خود در کانگرس با تشکر از پاکستان برای کمک به دستگیری شریف الله گفت، «من خوشحال هستم که اعلام کنم که تروریست اصلی را که مسئول آن جنایت بود دستگیر کردیم،»

ایالات متحده شریف الله را به ارائه و توطئه برای ارائه حمایت مادی و منابع به یک سازمان تروریستی متهم کرده است که منجر به مرگ شد.

وزارت عدلیهء ایالات متحده گفت که شریف الله اعتراف کرده است که مسیر منتهی به دروازه ابی میدان هوایی کابل را نظارت کرده است، جایی که یک بمب گذار انتحاری بعداً مواد منفجره را در میان مردم انفجار داد.

به اساس اسناد وزارت عدلیه، عوامل شاخهء خراسان داعش برای مأموریت کشفی به او تلیفون و سیم کارت داده بودند.

تحلیلگران امنیت منطقه ای به سلام تایمز گفتند که این دستگیری برجسته نشان دهنده تشدید سرکوب جهانی عوامل شاخهء خراسان داعش است.

ولی محمد حسین کارشناس نظامی مقیم هرات به سلام تایمز گفت، «همکاری استخباراتی و نظامی بین ایالات متحده و متحدانش در مبارزه با تروریزم به میزان قابل توجهی افزایش یافته است،»

او گفت، «دستگیری عامل حمله میدان کابل توسط پاکستان نمونه ای از این همکاری تشدید شده بود،»

به گفتهء کارشناسان امنیتی، چنین عملیات مشترک جهانی عملاً توانایی فرماندهی و کنترل شبکه های تروریستی را مختل می سازد.

مشارکت در مبارزه با تروریزم

محمد ناصر هروی، تحلیلگر سیاسی مقیم هرات، به سلام تایمز گفت، «شاخهء خراسان داعش به صورت فراملی با استفاده از شبکه های رسانه های اجتماعی و روش های ارتباطی پیچیده عمل می کند،»

وی گفت، «مبارزه با این گروه تروریستی بدون اشتراک دوامدار معلومات استخباراتی و عملیات نظامی هماهنگ بین کشورها غیرممکن است،»

به گفتهء وزارت عدلیه، زمانی که شریف الله اعتراف کرد که فلم های آموزشی سلاح با عاملان حمله به تالار شهر مسکو در ماه حمل ۱۴۰۳خورشیدی را به اشتراک گذاشته است، شواهد بیشتری از دسترسی این گروه به دست آمد.

جواد فرزان کارشناس روابط بین المللی مستقر در هرات به سلام تایمز گفت که شاخهء خراسان داعش به دنبال ایجاد پناهگاه های امن در افغانستان و پاکستان بوده است.

اما او گفت که دستگیری شریف الله نشان می دهد که چگونه تبادل معلومات استخباراتی دقیق بین کشورها به طور سیستماتیک دامنه دسترسی این گروه را تضعیف می کند.

شریف در پستی در صفحه اکس خود از ترامپ به خاطر قدردانی از تلاش‌های ضد تروریزم پاکستان تشکر کرد و متعهد شد که «به همکاری نزدیک با ایالات متحده در تامین صلح و ثبات منطقه‌ای ادامه دهد.»

فرزان گفت، «هیچ گروه تروریستی نمی تواند در برابر اتحاد و همکاری ملت ها مقاومت کند. هر چه مشارکت نظامی و استخباراتی قوی‌تر باشد، چانس سازمان‌های تروریستی برای دستیابی به اهدافشان کاهش می‌یابد.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

1 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

پاکستان خود بزرگترین پناهگاه تروریست هاست. آمریکا باید بداند که بیشترین تعداد تروریست های جهان در پاکستان مخفی و اسیر شده اند. بلکه حقیقت این است که ارتش و سازمان های اطلاعاتی پاکستان از تروریست ها به نفع خود استفاده می کنند و وقتی متوجه می شوند که یا در حال رسوایی هستند و یا تروریست ها دیگر برایشان فایده ای ندارند، آنها را در ازای پول هنگفت به آمریکا و کشورهای احمقل دیگر می فروشند. در واقع، ارتش پاکستان معمار تروریست ها است و خود آنها را ایجاد می کند و برای عملیات تقدیم می کند. اسامه، خالد شیخ، مثالهای خوب هستند. این در حالی است که امروز آزادیخواهان بلوچستان به پاکستان و چین هشدار دادند. پس از آنکه مبارزان آزادی بلوچستان قطاری را که از کویته به پیشاور در حرکت بود ربودند و ده ها سرباز پاکی را کشتند، آنها به شی جین پینگ رئیس جمهور چین و مقامات پاکستانی هشدار داد که بلوچستان را ترک کنند. چین با کمک ارتش پاکستان در بلوچستان فعالیت می کند، اما ساکنان بلوچستان با آنها می جنگند. فعالان بلوچ می گویند چین در بلوچستان به ویژه در گوادر بدون رضایت بلوچها فعالیت می کند و بلوچها با این امر موافق نیستند. مردم بلوچستان خواهان آزادی از پاکستان هستند. ساکنان بلوچستان ابتدا در سال ۱۹۴۷ به ایجاد پاکستان رای منفی دادند، اما در سال ۱۹۴۸ ارتش پاکستان به بلوچستان حمله کرد و رئیس دولت بلوچستان را دستگیر کرد و سپس به کراچی منتقل و در آنجا زندانی کرد. ارتش پاکستان از آن زمان تاکنون مردم بی گناه را می کشد، حتی آنها را زنده از طیاره می اندازند. با ورود استعمارگران چینی به بلوچستان، مردم بلوچستان بیش از پیش برآشفتند تا جایی که زنان حتی به اهداف چینی و پاکستانی دست به حملات انتحاری زدند.

پاسخ