ایالات متحده خواستار تلاشهای هماهنگ بین المللی برای قطع روابط رو به رشد بین الشباب وابسته به القاعده در سومالیا و حوثی های مورد حمایت ایران در یمن شده است.
جان کیلی، سرپرست معاونت نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل به تاریخ ۱۳حوت گفت، «مسیرهای قاچاق دریای سرخ که گروههای تروریستی مستقر در سومالیا را به یمن متصل میکند، همکاری بینالمللی را مهم می سازد،»
وی پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد تمدید تحریم های الشباب گفت، «ما از افزایش روابط بین الشباب و به ویژه حوثی ها نگران هستیم،»
نامبرده گفت، «ما گفتگو بین یمن و هیئتهای تحریمات الشباب و کشورهای شاخ افریقا و شبه جزیره عرب را حمایه میکنیم تا در نهایت روابط بین حوثیها و الشباب قطع شود.»
![رئیس جمهور سومالیا، حسن شیخ محمود به تاریخ ۲۲ جدی سال ۱۴۰۱ خورشیدی در یک مظاهره علیه الشباب در موگادیشو شرکت می کند. [حسن علی علمی/ خبرگزاری فرانسه]](/cnmi_st/images/2025/04/01/49777-anti-shabaab-rally-585_329.jpg)
رئیس جمهور سومالیا، حسن شیخ محمود به تاریخ ۲۲ جدی سال ۱۴۰۱ خورشیدی در یک مظاهره علیه الشباب در موگادیشو شرکت می کند. [حسن علی علمی/ خبرگزاری فرانسه]
کیلی گفت، «گفتگوی منطقهای برای رسیدگی به دزدی دریایی، قاچاق سلاح و فعالیتهای غیرقانونی که به تروریزم دامن میزند، نیز نیاز است،»
محمود سلیمی، تحلیلگر امور جهانی مستقر در پاریس، به سلام تایمز گفت که همسویی فرصت طلبانه منافع بین حوثی ها و القاعده در یمن باعث ایجاد روابط با گروه هایی مانند الشباب در شاخ افریقا شده است.
سلیمی گفت، «ایالات متحده با درک تهدید ناشی از همکاری بین الشباب و حوثی ها، فعالانه به دنبال همکاری بین المللی برای از بین بردن این ارتباط است،»
او گفت، «این تلاشها شامل تحریم رهبران حوثی، تقویت تبادلهء اطلاعات با متحدان منطقهای و افزایش حضور نظامی در مناطق استراتژیک است.»
سلیمی گفت، «هدف این است که زنجیره تامین تسلیحات و منابع مالی بین دو گروه مختل و توان عملیاتی آنها تضعیف شود،»
نیاز به نظارت
به گفتهء تحلیلگران، رژیم ایران با القاعده در افغانستان همکاری کرده است و به همین ترتیب ممکن است الشباب را ابزاری برای هدف قرار دادن منافع متحده ایالات در افریقا بداند.
نیاز محمد منصوری، تحلیلگر ضد تروریزم مستقر در انقره، به سلام تایمز گفت، «اگرچه الشباب ضعیف تر از گذشته است، اما همچنان در شاخ افریقا یک تهدید امنیتی شمرده می شود،»
او افزود، این گروه مستقر در سومالیا «به توجه و اقدام مستمر جامعه بین المللی نیاز دارد.»
اقدامات اخیر برای اخلال در این شبکه شامل تحریم رهبران الشباب و حوثی ها و تشدید عملیات نظامی در سومالیا و یمن است.
منصوری گفت، این حملات شامل حملات هوایی ایالات متحده به پایگاه های الشباب و اهداف نظامی حوثی ها، تلاش برای مبارزه با قاچاق اسلحه، و گزمه های دریایی ایالات متحده و متحدانش در خلیج عدن و دریای سرخ است.
او گفت، این گروه همچنین با فشارهای درونی مواجه است و خاطرنشان کرد که القاعده به دلیل همکاری با حوثی ها آسیب ایدیولوژیک دیده است که می تواند «شکاف های داخلی بین رهبری و اعضای القاعده ایجاد کند.»
این درست است که انسان قرن ۲۱ برای بهبود و انکشاف جهان و سهولت های دنیوی بسیار زیاد کار کرد و موفقیت های خیلی زیاد را بدست آورد، که بیشترین کار در این عرصه را ساینسدانان غرب و بخصوص علمای ایالات متحده، المان، بریتانیا، فرانسه... انجام داد، اما حوادث اخیر مانند جنگ بیست ساله در افغانستان، عراق، لیبیا، سوریه و قتل و کشتار جاری در این کشورها و بخصوص جنگ غزه به نقطه ای رسیده است که همه رنگ های مثبت را از انسان و انسانیت زایل ساخته و زایل می سازد. شما لینک ذیل را ببینید. در این ویدیو یک باشندهء فلسطینی یک اندازه زیاد از آب چتل را می گیرد، بعدا آنرا از چند فلتر می کشد، تا یک گیلاس آب نوشیدنی از آن بدست آورد. این وضعیت ساخته دست انسان است که بشریت از آن بیزار است. خدا و عیسی (ع)، موسی (ع) و محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله وسلم) از آن بیزار هستند. فراتر از افغانستان، لیبیا، سوریه، و عراق، مردم در غزه مانند گوسفند یا مرغ کشته میشوند. آیا آنها مخلوق خدا نیست؟ در قرآن آمده است، «هرکس جان یک نفر را نجات دهد، گویا جان تمام بشر را نجات داده است». نگفتنه جان یک مسلمان را نجات دهد، جان یک یهودی را نجات دهد، جان یک عیسوی را نجات دهد، جان یک هندو و امثالهم را نجات دهد. او فقط در مورد نجات انسان صحبت کرده است. من از طریق این پیام از قدرت های مسؤل جهان، به ویژه ایالات متحده امریکا که قدرتمندترین کشور جهان است و همچنان بریتانیا، جرمنی، و دیگر قدرت های ذیدخل که انرژی زیادی را برای رفاه بشریت اختصاص داده اند و همچنان چین و روسیه میخواهم تا جلو ظلم های جاری در غزه را بگیرند. جهان امروزی و به خصوص ایالات متحده باید برای رفاه بشریت کار کند و جلو هلاکت انسانها را بگیرد. https://x.com/i/status/19087
پاسخ2 دیدگاه
به نظر مه تاریخ این شعار های میانه خالی گذشته است زیرا:- در افغانستان به خاطر تحصیل زنان تمام مجماع بین المللی به پاه میخیزند (حقوق بشر پایمال است) در ایران به خاطر پوشیدن چادر حقوق زنان نقض شده است (حقوق بشر پایمال است) دردیگر کشور ها کوچکترین ضرر به ژورنالیستان (حقوق بشر پایمال است) اما درامریکاه ژورنالیستان حق انتقاد ندارند اسراییل بدترین ِ ظالمترین ، خونینترین جنایت را علیه مردم بی دفاع غزه انجام میدهند آنجا حقوق بشر نیست؟ با این دیدگاه ارزش و وقار که امریکاه وغرب در جهان دارد روز به روز ازبین میروند.
پاسخ2 دیدگاه