کابل -- بنا بر گزارشی که توسط سازمان ملل یکشنبه (۵ حوت) نشر یافت، تعداد غیرنظامیان کشته شده در جنگ افغانستان در سال ۲۰۱۸، بیش از هر تعداد دیگری طی دو دهه جنگ در افغانستان بوده است.
بنا به این گزارش، افزایش خشونت در رویدادهای سال ۲۰۱۸ با افزایش شدید آمار مرگ و میر و «هدف قرار دادن عامدانه مردم ملکی» همراه شد که اکثر آن نتیجه حملات انتحاری، ستیزه جویان همپیمان با طالبان یا «دولت اسلامی» (داعش) بود.
بنا بر ارقام ملل متحد، آمار مرگ و میر مردم ملکی نسبت به سال ۲۰۱۷ با ۱۱ فیصد افزایش به ۳۸۰۴ نفر رسید و ۷۱۸۹ نفر دیگر در مجروح شدند. در همنین حال، حملات انتحاری و انفجارها در سراسر کشور تخریب و ویرانی به بار آورد.
نشر این گزارش یک روز قبل از آن صورت گرفته که ایالات متحده و طالبان دور بعدی مذاکرات شان را برای پایان جنگ برگزار می کنند و این باعث شده امیدهای مشروط برای صلح افزایش یابد.
به گفته سازمان ملل متحد، طی یک دهه گذشته و از زمان شروع جمع آوری معلومات از سوی این سازمان، کم از کم ۳۲۰۰۰ نفر از مردم ملکی کشته و ۶۰۰۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.
تادامیچی یاماموتو، رئیس هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما)، گفت: «وقت آن رسیده که به این مصائب و فجایع انسانی خاتمه داده شود.»
او گفت: «یگانه راه توقف قتل ها و معلولیت های مردم ملکی متوقف کردن جنگ است.»
افزایش خشونت ها
کم از کم ۶۵ حمله انتحاری در سال ۲۰۱۸ گزارش شده که اکثرشان کابل را هدف قرار داده اند و در این میان جنگجویان بیش از ۲۲۰۰ نفر از مردم ملکی را در سراسر کشور به قتل رسانده اند.
در این گزارش آمده است که افزایش حملات هوایی بر ضد جنگجویان طالبان و داعش به وسیله نیروهای ائتلاف و افغان نیز موجب مرگ بیش از ۵۰۰ نفر از مردم ملکی «در عملیات هوایی شده که این امر برای اولین بارثبت شده است.»
شورای امنیت ملی افغانستان یکشنبه (۵ حوت) در یک خبرنامه گفت: «این گزارش توسط این سازمان در دست بررسی است. نیروهای دفاع و امنیت ملی افغانستان احتیاط های ضروری برای جلوگیری از تلفات مردم ملکی را در همه عملیات های نظامی انجام دادند و این مسئله همواره مورد تاکید و بررسی قرار گرفته است.»
یاماموتو، با اظهار این مطلب که تلفات ملکی «کاملا غیرقابل قبول است»، از همه طرف های درگیر خواست تا اقدامات فوری و بیشتر را برای توقف افزایش تعداد افراد ملکی آسیب دیده و زنده گی افرادی که منهدم شده انجام دهند.
افغانستان از زمان اشغال شوروی در سال ۱۹۷۹ و در پی آن جنگ داخلی رژیم طالبان و حضور نظامی ایالات متحده در اواخر سال ۲۰۰۱ تقریبا به طور بی وقفه گرفتار جنگ بوده است.