هرات -- دهاقین در غرب افغانستان بروز یکشنبه (۱۱ حمل) پس از سیل مصروف پاک کاری استند. این بدترین سیل طی یک دهه گذشته بود و بر اثر آن منازل تخریب شده و بسیاری از فامیل ها را -- که به خاطر خشکسالی بیجا شده بودند -- مجبور به ترک منازل آسیب دیده شدند.
بارنده گی های شدید در غرب و شمال افغانستان، که اوایل جمعه (۹ حمل) شروع شد و به مدت دو روز ادامه داشت باعث ایجاد سیل های فلج کننده در دست کم پنج ولایت شد، و کم از کم جان ۳۵ نفر را گرفت.
علاوه بر از بین بردن خانه ها، این سیلاب ها برخی سرپناه های بیجا شده چاپ داخلی را تخریب کرد و دسترسی به قریه های دوردست در چندین بخش از کشور را قطع کرد.
در ولایت هرات کم از کم ۱۰ ولسوالی و بعض از ساحات شهر هرات تحت تأثیر قرار گرفتند.
فلم های ویدئویی از ولایت هرات موترهای را نشان می دهد که در گل عمیق فرو رفته، دیوارها فرو ریخته، آثار خانه های گلی مخروبه باقی مانده، درختان افتاده و باشنده گان کوشش می کنند تا آنچه از اموالشان در گل ها مانده را نجات دهند.
بی بی گل، یک باشنده هرات که خانه اش را از دست داده، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما همه چیز مان را از دست داده ایم و دیگر چیزی نداریم تا با آن زنده بمانیم.»
فضل احمد، یک باشنده دیگر، نیز احساس مشابه از زیان و ضرر را توصیف کرد.
حکومت های محلی برای کمک به قربانیان سیل، طرح های را بشمول تخلیه افراد که در معرض خطر هستند و ارائه مواد غذایی و پناهگاه، را تطبیق کرده است.
تخریب منازل و کشته شدن مال ها
احمد گفت: «گاوها، گوسفندان، و حتی کبوتران مان زیر آوار مانده اند.»
محمد حنیف ارباب زاده گفت که حدود ۸۰ فیصد خانه ها در قریه اش تخریب شده اند.
به گفته حشمت بهادری، سخنگوی اداره ملی مدیریت بحران افغانستان، در مجموع بیش از ۳۰۰۰ منزل صدمه دیده یا تخریب شده آمدند.
پس از سال ها خشکسالی ویرانگر، برف باری سنگین در سراسر زمستان در افغانستان باعث شد تا با آمدن بهار، ترس از روان شدن سیل افزایش یابد.
در اوایل ماه حوت، بر اثر روان شدن سیل های برق آسا ناشی از باران های سنگین در ولایت قندهار که باعث شد هزاران خانه و موتر از بین برود، کم از کم ۲۰ افغان کشته شدند.