کابل -- بر اساس گزارش جدید سازمان ملل متحد روابط نزدیک بین تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) و القاعده این نگرانی را ایجاد می کند که همکاری بیشتر می تواند تحریک طالبان پاکستان را به یک «تهدید فرامنطقه ای» تبدیل کند.
تیم نظارت بر تحریم ها و پشتیبانی تحلیلی سازمان ملل در گزارش ۱۸ سرطان خود که بر روابط این گروه با القاعده روشنی می اندازد، گفت که تحریک طالبان پاکستان با حدود ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ جنگجو همچنان «بزرگترین گروه تروریستی در افغانستان» است.
القاعده در حال گسترش عملیات خود در افغانستان است و کمپ های آموزشی آن از جمله ۳۴ ولایت در ۱۲ ولایت افغانستان فعال اند. در حالی که این تعداد در ماه جدی ۱۰ گزارش شده بود.
در این گزارش آمده است، «تی تی پی در سطح قابل توجهی در افغانستان به فعالیت خود ادامه می دهد و از آنجا به انجام عملیات تروریستی به داخل پاکستان، اغلب با استفاده از افغان ها، ادامه می دهد،»
بر اساس این گزارش، تحریک طالبان پاکستان حملات خود را، که از ۵۷۳ در سال ۱۴۰۰ به ۷۱۵ در سال ۱۴۰۱ و ۱۲۱۰ در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در ایالت های مرزی پاکستان خیبر پشتونخوا و بلوچستان متمرکز کرده است.
در این گزارش آمده است که آموزش فراهم شده از سوی القاعده به تحریک طالبان پاکستان این را ممکن ساخته است تا حملاتی را به اهداف سخت انجام دهد.
حمله ۲۵ سرطان تحریک طالبان پاکستان به پایگاه نظامی پاکستان در شهر بنوی خیبر پشتونخوا یکی از مرگبارترین حملات این گروه در ماه های اخیر بود.
به گفته مقامات پاکستانی، حداقل هشت سرباز پاکستانی و ۱۰ مهاجم تحریک طالبان پاکستان طی یک درگیری ۱۸ ساعته کشته شدند.
ارتش پاکستان گفت که این حمله توسط جنگجویان تحت فرماندهی حافظ گل بهادر رهبر تحریک طالبان پاکستان در افغانستان انجام شد.
تنش بین همسایگان
نذیر احمد پیمان، فعال مقیم درهرات، به سلام تایمز گفت که گروه هایی مانند تحریک طالبان پاکستان باعث شده اند اعتماد جهان به افغانستان از دست برود.
او گفت، «افغانستان کشور فقیری است و نیاز به همکاری با کشورهای همسایه دارد.هر چه روابط افغانستان با کشورهای همسایه و منطقه بدتر شود، آسیب های بیشتری به مردم عادی وارد می کند.»
او گفت، «ما اغلب شاهد بودهایم که پاکستان مرزهای خود را به روی افغانها و اموال تاجران افغان به دلیل تحریک طالبان پاکستان میبندد. هر بار که این گروه حملاتی را در داخل پاکستان انجام می دهد، افغان ها باید بیشترین خساره را متحمل شوند.»
محمد نعیم غیور، تحلیلگر نظامی افغان که در ایتالیا زندگی می کند، گفتکه تحریک طالبان پاکستان به دلیل حمایت القاعده و سایر گروه ها در سه سال گذشته رشد کرده است.
او گفت، «گروه های تروریستی مستقر در افغانستان مانند تحریک طالبان پاکستان و القاعده از نظر تسلیحات و تجهیزات نظامی، تعداد جنگجویان، کنترول بر یک منطقه جغرافیایی وسیع، رشد منابع مالی و ایجاد مراکز آموزشی و پناهگاه های مصؤن بسیار تقویت شده اند،»
او گفت، «حمایت مالی و لوجستیکی القاعده، تحریک طالبان پاکستان را به یک گروه تروریستی بسیار قدرتمند تبدیل کرده است. حملات اخیر تحریک طالبان پاکستان به تأسیسات نظامی پاکستان نشان می دهد که این گروه تروریستی بسیار قوی شده است.»
افشاگریهای اخیر نشان میدهد که چین سلاحهای شیمیایی خطرناکی را برای استفاده علیه فعالان آزادیخواه و سازمانهای مقاومت در اختیار پاکستان قرار داده است. بر اساس گزارش منتشر شده توسط «همگام نیوز»، چین این مواد شیمیایی خطرناک را برای سرکوب جنبش آزادی ملی بلوچ ها در اختیار پاکستان قرار داده است، اقدامی که طبق قوانین بین المللی هم غیرقانونی و هم نسل کشی است. رسانه های جهانی اکنون به این ماجرا پرداخته اند و گزارش می دهند که چگونه در اوایل ماه می، مقامات گمرک بندر کاتوپالی در ایالت تامیل نادو هند یک محموله 2560 کیلوگرامی را که از شرکت چینی Chengdu Shichen Trading Co. Ltd. به شرکت Rohail Enterprises، یک تامین کننده دفاعی مستقر در راولپندی در پاکستان ارسال شد. این محموله حاوی Ortho-Chloro Benzylidene Malononitrile (گاز CS) بود که توسط هیوندای شانگهای (گل سرسبد قبرس) از شانگهای به کراچی منتقل شد. گاز CS معمولاً در کنترل شورش استفاده می شود. این سلاح به دلیل ماهیت دوگانه (غیر نظامی و نظامی) آن به عنوان یک سلاح شیمیایی تنظیم شده است، که آن را به ویژه تحت کنوانسیون سلاح های شیمیایی و ترتیبات واسنار حساس می کند. توقیف محموله گاز CS بر دخالت چین در شبکه های جهانی اشاعه هسته ای تاکید می کند. پکینگ سابقه توسعه فناوریهای دو منظوره را دارد که میتوان آنها را برای استفاده غیرنظامی و نظامی تغییر کاربری داد و اغلب مقررات بینالمللی و کنترلهای صادراتی را نادیده میگرفت. نگران کننده ترین جنبه این توقیف و تحقیقات بعدی، استفاده احتمالی از این مواد شیمیایی ممنوعه توسط مجریان قانون پاکستان علیه نیروهای سیاسی حامی آزادی است.
پاسخ1 دیدگاه