امنیت

شکاف بین القاعده و داعش در میان درگیری های تلخ در دنیای مجازی عمیق تر شده است

گزارش از عمران

تنش ها بین القاعده و داعش به طور فزاینده در نزاع تلخ آنها در رسانه های اجتماعی قابل مشاهده است. [پکسلز]

تنش ها بین القاعده و داعش به طور فزاینده در نزاع تلخ آنها در رسانه های اجتماعی قابل مشاهده است. [پکسلز]

کابل -- تنش ها بین القاعده و داعش به طور فزاینده در نزاع تلخ آنها در رسانه های اجتماعی نمایان شده است.

این تقابل ها در دنیای مجازی اختلافات ایدیولوژیک فزاینده این دو گروه را به وضاحت نشان می دهد.

القاعده با تلاش های داعش برای ایجاد «خلافت» مخالف است، در حالی که داعش القاعده را به دلیل ارتباطات آن با ایران و همسویی با مسلمانان شیعه محکوم می کند. تعبیرهای گروه های تروریستی از «جهادیزم» سلفی متفاوت است.

علاوه بر تفاوت ایدیولوژیکی، هر گروه در حال تلاش برای جذب نیروهای جدید در میان ترس از تغیر جهت طرفداران است. آن‌ها همچنین می‌خواهند منابع مالی را تضمین کنند و برای تسلط آنلاین رقابت می‌کنند.

القاعده و داعش یکدیگر را به بدرفتاری متهم می کنند، هر چند هر یک مرتکب اعمال مشابهی هستند.

خصومت پایدار

خصومت بین القاعده و داعش به سال های اولیه داعش برمی گردد. در سال ۱۳۹۴، ایمن الظواهری، رهبر وقت القاعده، ابوبکر البغدادی، بنیانگذار داعش را به عنوان «رهبر فتنه» محکوم کرد.

الظواهری در سال ۱۴۰۱ در حمله ایالات متحده در کابل کشته شد، در حالی که البغدادی در عملیات نظامی ایالات متحدهدر سال ۱۳۹۸ در سوریه کشته شد.

پس از کشته شدن ابوالحسین القریشی رهبر وقت داعش در سوریه در ماه حمل سال ۱۴۰۲، داعش القاعده را به دست داشتن در قتل او متهم کرد.

در طول دهه گذشته، القاعده و داعش در سوریه، یمن و چندین کشور افریقایی درگیر شده اند.

این نبردها، همراه با کشته شدن رهبران کلیدی در عملیات نظامی ایالات متحده، هر دو گروه را تضعیف کرده و آنها نفوذ و قلمرو زیاد خود را از دست داده است.

رویارویی دوامدار آنها تلاش های آنها برای جذب نیرو و جمع آوری پول در رسانه های اجتماعی را تضعیف کرده است.

شمس الله نظری، یک دگروال متقاعد اردوی ملی افغان مقیم کابل، گفت که نزاع آنلاین نشان دهنده تلاش این گروه ها برای توجیه اقدامات خود و دوباره بدست آوردن حمایت پیروان ناراضی شان است.

او به سلام تایمز گفت، «القاعده و داعش هرگز دوست نبوده اند و همیشه با یکدیگر در جنگ بوده اند. اگرچه ایدیولوژی های «جهادی» آنها با هم مشابه است، اما نمی توانند یکدیگر را تحمل کنند.»

او گفت، «بیشتر حامیان [سابق] القاعده و داعش از این گروه های تروریستی روی گردان شده اند. رفتار آنها نه اسلامی است و نه انسانی، به همین دلیل است که هر دو گروه تقریباً منزوی شده اند.»

فشار جهانی

حمزه بلوچ، یک تحلیلگر نظامی مقیم ولایت نیمروز، گفت که القاعده و داعش هر دو کوچک شده اند و فاقد عساکر پیاده و پول هستند.

آنها روش های مختلفی را برای به دست آوردن امتیازات امتحان می کنند. او گفت، «با این حال، تحت فشار نظامی جهانی و در میان ناامیدی بسیاری از حامیان، این تلاش ها تاکنون بی نتیجه مانده است.»

برنامه جوایز دفاع فرماندهی مرکزی ایالات متحده به افرادی که اطلاعات قابل تایید و ارزشمندی درباره رهبران و عملیات گروه های تروریستی ارائه می دهند، جوایز نقدی ارائه می دهد.

از ماه حمل، این برنامه بیش از ۲۶.۴ میلیون دالر جایزه پرداخت کرده است.

اطلاعات را می توان به طور مصؤن در ویب سایت برنامه، از طریق وتس آپ +1 (201) 2124916 یا در تلگرام:dodrewardsprogram_bot ارسال کرد.

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

1 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

داعش، القاعده، طالبان و اردوی پاکستان کل شان با هم یکی هستند و هدف شان تذلیل و حقیر ساختن ملت افغان است. در حالیکه طالبان بیرق ملی افغانستان را پایین آورده، مکاتب را بر روی دخترها بسته کرده... ازبکستان و کشورهای همجوار همواره حکومت طالبان را به رسمیت می شناسند. عبدالله عارفوف صدراعظم ازبکستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی طالبان از آمادگی کشورش برای تطبیق پروژه افغان ترانس اطمینان داد و همچنین گفت که سفیر "امارت اسلامی" به زودی رسماً در تاشکند قبول خواهد شد. نخست وزیر ازبکستان تاکید کرد که ازبکستان نخستین کشوری بود که روابط رسمی با امارت اسلامی برقرار کرد و این روابط در حال حاضر بر اساس همکاری و حسن نیت متقابل استوار است. عارفوف بر توسعه روابط و تعاملات متقابل میان افغانستان و ازبکستان تاکید کرد و افزود که کشورش از موضع افغانستان در نشست‌های مهم بین‌المللی حمایت می‌کند و مسایلی را مطرح می‌کند که تأثیر مستقیم بر افغان‌ها دارد. او افزود که ازبکستان متعهد به گسترش همکاری با افغانستان در بخش‌های تجارتی-اقتصادی و با کابل در زمینه‌های معدن، برق، زراعت، ترمیم و حفاظت از آثار و ساحات تاریخی است و توسعه همکاری‌های فرهنگی همچنان ادامه دارد. مولوی عبدالکبیر همچنین گفت که امیدوارم سایر کشورها و نهادهای بین‌المللی امارت اسلامی را به عنوان حکومت مشروع افغانستان بپذیرند؛ زیرا تنها امارت اسلامی می‌تواند در نشست‌های بین‌المللی از افغانستان نمایندگی کند. معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان به نخست‌وزیر ازبکستان گفت، «امارت اسلامی می‌خواهد از موقعیت جغرافیایی افغانستان به عنوان مرکز اتصال منطقه‌ای استفاده کند و آسیای میانه را با آسیای جنوبی وصل کند. یعنی چه؟ چه شد جمهوریت و دیموکراسی کشور؟

پاسخ