امنیت

القاعده و شاخهء خراسان داعش تلاش می ورزند تا هواپیماهای بدون سرنشین و تسلیحات پیشرفته بدست آرند

گزارش از محمدقاسم

زنان به تاریخ ۱۲ عقرب سال ۱۴۰۰، یک روز پس از حمله شاخهء خراسان داعش در شفاخانه نظامی سردار داود خان در کابل که دست کم ۱۹ نفر را کشت، از محل انفجارعبور می کنند. [وکیل کوهسار/ خبرگزاری فرانسه]

زنان به تاریخ ۱۲ عقرب سال ۱۴۰۰، یک روز پس از حمله شاخهء خراسان داعش در شفاخانه نظامی سردار داود خان در کابل که دست کم ۱۹ نفر را کشت، از محل انفجارعبور می کنند. [وکیل کوهسار/ خبرگزاری فرانسه]

کابل -- یک افسر سابق پولیس افغانستان گفت که القاعده و شاخه خراسان داعش در تلاش برای به دست آوردن هواپیماهای بدون سرنشین و سایر تجهیزات پیشرفته نظامی به جا مانده از نیروهای خارجی در افغانستان هستند.

جنرال (متقاعد) عبدالحمید حمیدی، افسر سابق پولیس افغانستان که اکنون در اسلام آباد زندگی می کند، به سلام تایمز گفت،«شاخهء خراسان داعش در تلاش است تا هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات نظامی پیشرفته را برای حملات تروریستی به دست آورد. این در حالی است که القاعده نیز برای بدست آوردن به تجهیزات مهمی که نیروهای خارجی در افغانستان پشت سر گذاشته اند، به ویژه... دوربین های شب بین و هواپیماهای بدون سرنشین با قابلیت حمل مواد منفجره چشم دوخته است،»

او گفت که شاخهء خراسان داعش ماهانه پول هنگفتی را صرف جذب و تقویت شبکه خود در افغانستان می کند و افزود که برای جلوگیری از این گسترش به اقدام فوری نیاز است.

حمیدی گفت، این گروه‌ها تلاش می‌ ورزند تا سبک جنگ خود را تغییر دهند و افزود که اگر موفق شوند، می‌توانند تهدید جدیدی برای افغانستان، منطقه و جامعه جهانی گسترده‌تر باشد.

یک تماس هشدار دهنده

مجتبی احمدی، ۴۶ ساله، باشندهء ولایت کندز، گفت، «داعش قبلاً حملات انتحاری را بر اهداف خاصی انجام داده است و اگر این گروه و سایر گروه های همفکر به هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات نظامی سنگین دست یابند، منطقه را بیشتر بی ثبات خواهند کرد،»

وی گفت، «خواست مردم این است که کشورهای منطقه و جهان برای نابودی مخفیگاه های تروریست های بین المللی در افغانستان متحد شوند. این گروه ها به طور مخفیانه در مناطق مختلف افغانستان هسته هایی را ایجاد می کنند و باید از فعالیت های تخریبی آنها جلوگیری شود.»

ناظران می گویند، با حضور گروه های تروریستی مانند القاعده و شاخهء خراسان داعش در افغانستان، این کشور به حیث یک منبع بی ثباتی باقی خواهد ماند.

غلام رسول توحیدی، یک تحلیلگر امور سیاسی افغان مستقر در المان گفت، «داعش افغانستان را به عنوان یک نقطه حیاتی برای گسترش «خلافت» خود می بیند، به همین دلیل است که هر ماه مقادیر قابل توجهی از پول را برای سربازگیری از میان شبکه های تروریستی فعال در افغانستان صرف می کند،»

او گفت، «داعش و القاعده برای تحکیم نیروهای خود و تقویت پایگاه های خود در شمال تلاش می کنند.این احتمال وجود دارد که به مرور زمان گروه‌های دیگر از جمله جندالله، جماعت انصارالله تاجکستان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی نیز به آنها نزدیک‌تر شده و بیعت کنند.»

حیات الله محمدی، ۴۱ ساله، از ولایت تخار، گفت که گزارش ها در مورد حضور مخفیانه القاعده در ولسوالی های مرزی تخار، ساکنان محلی را نگران ساخته است.

او گفت، «ما عمیقاً نگران فعالیت های مخفیانه گروه های تروریستی به ویژه القاعده در تخار هستیم،»

محمدی از جامعه جهانی خواست «برای مهار کردن فعالیت‌های این گروه‌ها و جلوگیری از تخریب دوباره زندگی مردم، اقدام سریع انجام دهند.»

وی افزود، «افغان ها به اندازه کافی سختی ها را متحمل شده اند

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

0 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500