کابل -- نور ملایمی از طریق پرده های خاسکتری رنگ به داخل اتاق وارد می شود و در همین حال احمد مسعود صمیم 31 ساله و هم مسلکی هایش تقاضاهای استخدام را در وزارتخانه ارتباطات و تکنالوژی معلومات بررسی می کنند.
مسعود که درجه ماستری خود را از هندوستان گرفته، از سال 2013 به حیث مدیر بخش منابع انسانی مصروف به کار بوده است.
خود او از طریق پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری (سی بی آر) استخدام شده است. این پروگرام از طریق تأمین منابع مالی جهت استخدام کارمندان ملکی کمک های تخنیکی جهت حمایه از اصلاحات و همچنان تعلیم خدمات مدنی با وزارتخانه های کلیدی در امر سرویس دهی و رشد اقتصادی همکاری می کند.
وزارتخانه های دولتی به دلیل کمبود ظرفیت های تخصصی و حرفه ای با معضلات عدیده ای در سطوح مدیتی و رهبری مواجه می باشد. در نتیجه پروگرام های دولتی معمولا آن طور که باید و شاید مؤثر یا مناسب اجرا نمی شوند.
اما معرفی متخصصان و افراد مسلکی به سمت های دولتی به تدریج تأثیرگذار بوده است.
مسعود، که به مدت هشت سال در امر مدیریت منابع انسانی مصروف به فعالیت بوده، گفت: «کارکنان مسلکی و حرفه ای از طریق پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری به دفاتر دولتی می آید.»
وی گفت: «این امر میزان مؤثر بودن را در وزارتخانه های بهبود بخشیده و فرصت های احتمالی موجود برای اقدامات مفسدانه را تقلیل می دهد. این مسئله در اداره خود من قابل مشاهده است و ما شاهد پیشرفت در عملکرد بوده ایم.»
وزارتخانه های کارآمدتر
دولت پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری را در سال 2012 و با هدف بهبود بخشیدن به ظرفیت و عملکرد وزارتخانه هایی که در اولویت قرار دارند و همچنان آژانس های مستقل در مناطق انتخاب شده برای اصلاحات شروع کرد.
فاز حال حاضر این پروگرام تا انتهای سال 2017 ادامه خواهد یافت. کل بودجه 150 ملیون دالری (10 ملیارد افغانی) پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری از طریق صندوق امانی بازسازی افغانستان (اِی آر تی اف) که تحت مدیریت بانک جهانی قرار دارد، تأمین می گردد.
از جمله اهداف فعالیت های پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری تقویت ظرفیت وزارتخانه های جهت هزینه کردن مؤثر بودجه های انکشافی شان، تسهیل پروسه کسب و کار، و ارتقای کنترل و کیفیت و رعایت استانداردهای تعیین شده توسط پروگرام های اصلاحی آنها می باشد.
این پروگرام با 30 وزارتخانه و آژانس مستقل همکاری دارد و قصد دارد که 1,500 کارمند مسلکی و متخصص را در این فاز پروگرام در سمت های مدیریتی و سایر پست های رهبری استخدام کند.
پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری تا حال 751 فرد مسلکی را، به شمول مدیر کشاورزی ولایت و مدیران منابع انسانی ولایت ها در چند وزارتخانه اسخدام کرده است.
ظرفیت سازی برای مؤسسات دولتی همچنان یک عامل کلیدی برای پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری است که پلان دارد تا تعداد 200 کارمند را در انستیتوت سرویس مدنی استخدام کند.
این پروگرام تا حال 93 کارمند را استخدام کرده که 40 فیصد متعلمین زنان بوده اند. این کارمندان یک دوره تعلیمی 14 ماهه را سپری می کنند و بعد آن به ادارات خود مراجعت می کنند تا مهارت هایی که فرا گرفته اند را مورد استفاده قرار دهند.
حمایه قدرتمندانه سیاسی
اجرای پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری تحت نظارت شورای عالی اصلاحات قرار دارد که در سال 2015 توسط رئیس جمهور اشرف غنی تأسیس شد.
نجیب الله وردک، مدیر پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری، گفت: «ما افراد کلیدی را در محل هایی که استخدام و عایدی تولید می شوند، منصوب می کنیم. این در به جریان افتادن منابع درآمدی کشور و رسیدن کشور به خودکفایی و پایداری اقتصادی کمک خواهد کرد.»
متقاضیان از طریق یک پروسه شفاف مبتنی بر قانون خدمات مدنی استخدام می شوند.
کارکنان استخدام شده عموماً دارای مدارج آموزش عالی و تجربه کافی جهت و مطابق با مقررات تعیین شده در این پروگرام می باشند. عایدی آنها از محل بودجه پروگرام ظرفیت سازی برای نتیجه گیری پرداخت می شود و این پروگرام مزایایی را هم به آنها می پردازد.
مطابق با الزامات خدمات مدنی یک سهمیه استخدامی 30 فیصدی برای زنان لحاظ شده است. این پروگرام تا حال هشت تن از زنان واجد شرایط را در سمت های مختلف رهبری در وزارتخانه های متفاوت استخدام کرده است.
با این وجود پروگرام متذکره در رابطه با یافتن کاندیداهای مناسب با تخصص و تحصیلات مکفی جهت استخدام در مناسب مورد نظر و همچنین کسانی که نسبت به کار کردن در ولایت ها، و نه در شهرها، تمایل داشته باشند، با چلنج مواجه هست.
وردک گفت: «به رغم چلنج های بسیار ما قادر به کسب دستاوردهای کلان بوده ایم. دولت از این پروگرام قویاً حمایه می کند و این [کمک می کند] که این پروگرام از این هم موفق تر شود.»
[گروپ بانک جهانی استفاده از این مطلب را به شرط رعایت مقررات و شرایط ذکر شده در وبسایت خود http://www.worldbank.org/terms مجاز کرده است.]
برنامه خوبی هست اگر به طور عادلانه در تمام زمینه ها از همه باسوادان و جوانانی که با دنیای امید و آرزو درس را به اتمام رساندن استفاده شود من خودم خودم دو سال میشود از دانشگاه هرات فارغ التحصیل شده ام ولی بیکار با دنیایی از مشکلات به فکر ما جوانان هم باشید که پول و پارتی نداریم فقط خدا داریم.
پاسخ20 دیدگاه
بیسیار یک اقدام نیک و بجا.
پاسخ20 دیدگاه
بسیار خوب پروگرام است
پاسخ20 دیدگاه
بلي بسيار يك برنامه خوب و مؤثر به وزارت خانه هاي ما است براي ارتقاي طرفيت وزارت خانه ها
پاسخ20 دیدگاه
خوب است
پاسخ20 دیدگاه
نکته خیلی خوبی را شما بیان کردید. یکی از علت های عقب ماندن کشور عزیز ما همین نسپرد ن کار به اهل کار بوده و است، که منجر به عدم استفاده بهینه از منابع اقتصادی گردیده و زمان که خود با ارزش ترین دارایی در زندگی ما انسان ها است در نبود تخصص و افراد مسلکی به هدر میرود و آن استفاده که باید از آن صورت گیرد ، نميگيرد
پاسخ20 دیدگاه
به نظرمن این یک پروسه غیرقابل قبول بوده چراکه خودم نیز دریکی از دفاتر دولتی ایفای وظیفه مینایم طوریکه دیده میشود پروسه سی بی آر پروسه درستی نیست یک شخصیکه مدت 10 الی 20 سال خدمت نموده تجارب آنها هیچ درنظرگرفته نشده فقط تحصیل در اولیت قرارگرفته که این کار بسیار مغایرت با قانون داشته یک نفر 6500 ویکنفر دیگر 150000 افغانی
پاسخ20 دیدگاه
پروسه سی بی آر پروسه بسیار خوبی است. مگر قدرت و اختیار هنوز دست وزیر است؛ چون من در امتحان سی بی آر شرکت کردم. اما این امتحان به اندازه ای که گفته شده شفاف نیست. یک فرصت استخدامی جهت پست مدیر انکشاف مدنی نورستان در وزارت انکشاف مدنی اعلان شده بود. ما در امتحان احراز این سمت شرکت کردیم، اما آنها هیچکس را برنده اعلام نکردند. وقتی بعد از دو ماه همین سمت به حیث مدیر انکشاف مدنی یک بار دیگر اعلام شد، ما باز هم امتحان دادیم و آنها ما را در لیست قرار دادند. در امتحان 9 نفر بودیم و یک بار دیگر باز هم امتحان دادیم. یکی از کارمندان این وزارت به من گفت که فرد مد نظر از قبل انتخاب شده بود. اما وقتی ما پروسه امتحان را مشاهده کردیم، دیدیم که او واقعا انتخاب شد. او به حیث رتبه اول امتحان اعلام شد. او در امتحان کتبی نمبر 23 گرفت، مگر برای مصاحبه امتشار کافی را نداشت. بر طبق قانون فرد باید حداقل 23 نمبر بگیرد. او برای مصاحبه دعوت شد و به او 50 نمبر داده شد و مجموع 73 امتیاز گرفت و بعد وزارتخانه و اعضای پروسه سی بی آر او را به جیث برنده اعلام کردند. 1. بعد از تکمیل 6 ماه آیا بر حسب قانون او شرایط انتخاب مجدد در این سمت را داشت؟ 2. با توجه به امتیار 23 که در امتحان کتبی گرفت، او می بایست از پروسه مصاحبه محروم می شد. مگر او جهت مصاجبه دعوت شد. 3. وقتی او در امتحان کتبی نمبر 23 را گرفت، فکر کنید که او باید چه قدر خوب برای مصاحبه درس خوانده باشد. یعنی ظرف یک روز سوپر نابغه بدل شد و در مصاحبه نمبر 50 را گرفت. آیا این غیرممکن نمی باشد؟ یا شاید به این معنا است که او از سوالات مصاجبه کننده خبردار بود. شاید هم توسط وزیر انتخاب شده بود. پس اینجا پروسه سی بی آر چه معنایی دارد؟ اگر در مطالب مکتوب ما ت
پاسخ20 دیدگاه
به امید موفقیت های بیشتر ایشان.
پاسخ20 دیدگاه
تشکر از این معلومات شما دوستان. اما باتاسف پروسه را که شما در پیش گرفته اید نه تنها شفاف نیست بلکه زمینه فساد وبروکراسی را در ادارات دولتی بیشتر کرده است وتمام کارها به سلیقه های شخصی به پیش برده میشود. اینک خودم ماستری خویش را به دست دارم ودر یکی از ادارات مصروف کار بودم یا روی کار آمدن این پروگرام /پروسه از وظیفه خویش سبک دوش وبست که کارمیکردم به مبلغ 5000 دالر امریکائی برای فرد دیگری به فروش رسید. در شکلیات این پروسه خیلی شفاف معلوم میشود اما بدبختانه که در زیرپوست گوسفند همان گرگ های درنده خوابیده است که مردم غریب را یکی پی دیگری غریب تر میسازد ویک لقمه نان که دارد آنرا نیز از وی سلب میکند.
پاسخ20 دیدگاه
تا جایکه در اداره که من ایفای وظیفه میکنم استخدام کارمندان از طریق پروسه سی بی ار کاملا روی روابط وابسطه بوده که هیچ گونه در بهبود اداره موثر نبوده بلکه زمینه فساد را گسترده تر ساخته است . در صورت شفافیت در پروسه باد تمام صلاحیت ها از ادارت گرفته شود
پاسخ20 دیدگاه
یک از بهترین طریقه مبارزه با فساد داشتن کدر مسلکی است
پاسخ20 دیدگاه
بلی بسیار یک برنامه خوب است اکر بطور مستقیلانه وهمیشه عملی کردد درسطح کشور دربرابر تمام افراد کشور بشکل یک سان پروگرام خوب است .
پاسخ20 دیدگاه
من لیسانس تعلیم و تربیه با نمرات کدری فارغ شده ام و دو سال در تذکره الکترونیکی کار کرده ام و مایل هستم در یکی بست های مطابق به رشته ام ایفای وظیفه نمایم
پاسخ20 دیدگاه
از طریق این پروسه فقط جوانانی که واقعا از خودشان استعداد بروز دهند موفق خواهند شد. اما توجه به نکات ذیل مهم است: 1. ما به جوانانی که در کار خود عملکرد فوق العاده و خلاقیت داشته باشند اولویت می دهیم. 2. ما برای تجربه حرفه ای ارزش قائل هستیم. 3. باید به تخصص مرتبط توجه کرد. 4. باید سن و سالشان را در نظر گرفت. 5. باید سطح تحصیلاتشان را مدنظر قرار داد. توجه به نکات فوق الذکر افغانستان را در آینده از مصائب موجود حال حاضر نجات خواهد داد و ما واقعا به سمت افغانستان غنی حرکت خواهیم کرد. انشاءالله. با احترام، محمد مزمل حلیم * کلمۀ «غنی» به معنای دارا و ثروتمند است که به اسم رئیس جمهور غنی هم اشاره دارد.
پاسخ20 دیدگاه
بدون تردید این یکی از مؤثر ترین برنامه های متشرک دولت افغانستان- بانک جهانی است، من از 10 سال بدین سور در کمیسیون اصلاحات اداری کار می کنم و قویآ معتقد هستم که کارکنان خدمات ملکی در خط نخست عرضه خدمات دولتی قرار دارند اگر ظرفیت اداره ارتقا پیدا کند، شفافیت بیشتر شود در نتیجه رضایت مردم از دولت افزایش می یابد ویکی از راه های ارتقای ظرفیت انسانی و نهادی، استخدام افراد شایسته و تواناست که اداره عامه بتواند با بازار آزاد رقابت کند. پس این برنامه بسیار سازنده و مفید است
پاسخ20 دیدگاه
تشکر ما کدام نظریه خاص ندارم اما صرف پیشنهاد من منحیث یک شهروند افغانستان این است که کار باید به اهل کار سپرده شود . من این کار را به فال نیک میگیرم ولی ارزو دارم اشخاص فنی و تخنیکی باید دربست ها استخدام شود و امید وار استم که این مسولیت سنگین را با درنظرداشت منافع ملی قسمی که لازم است انجام داده و مصدر خدمت به مردم رنج دیده افغانستان شوند .
پاسخ20 دیدگاه
واقغا یک کار نیک و بجا را به را انداخته اید و همچنان با روی کار آمدن همچو پلان های خوب و مفید میتوانیم در سطح کشور خویش یک تغیر کلی را شاهد باشیم .و با وجود همچو پروژه بسا بزرک ما قادر به کسب دستاورد های کلان خواهید بود ما مردم افغانستان قویا" از بابت این پروژه های بزرگ حمایت عام وتام مینمایم چون همه مردم افغانستان ضرورت مسلکی سازی هر اداره در سطح کشور خویش را دارند . دولت مجبور به پروگرام های ظرفیت سازی و باهدف بهبود بخشید به ظرفیت سازی وعملکرد وزارت خانه های که در سطح کشور قراردارند میباشد.
پاسخ20 دیدگاه
دیدگاه من در این مورد اینست که پروسه استخدام در ادارات دولتی متاسفانه مبتنی بر روابط است وکمتر لیاقت وظرفیت مد نظر گرفته میشود برنامه ایکه از طرف بانک جهانی روی دست گرفته شده خیلی ها مفید ودر عین موثر است اگر حمایت ایشان مداوم باشد بدون شک فساد به صورت تدریجی از ادارات دولتی کم خواهد شد واگر حمایت بانک جهانی در حد یک پروژه باشد دراین صورت مشکل کشا نخواهد بود. وخودم زیاد علاقه مند شامل شدن به این پروسه میباشم.
پاسخ20 دیدگاه
مسوُلیت پذیری یکی از شاخص های اساسی پشرفت تامین امنیت است
پاسخ20 دیدگاه