پاریس -- به اساس گزارش «شاخص تروریزم جهانی ۲۰۱۹» که از سوی انستیتوت، برای اقتصاد و صلح مستقر در شهر سدنی آسترالیا منتشر شد، طالبان مهلک ترین گروه تروریستی جهانی در سال ۲۰۱۸ میلادی شناخته شد.
در این گزارش که به روز چهارشنبه (۲۹ عقرب) متشر شد آمده است، این گروه جنگجوی ۱۴۴۳ حمله را در افغانستان انجام دادند که در نتیجه آن ۷۳۷۹ تن کشته شده اند.
در این گزارش آمده است، «طالبان اکنون مهلک ترین گروه تروریستی در جهان شناخته شده اند. این یک افزایش ۷۱ در صدی را نشان میدهد.»
در گزارش آمده است، «طالبان در سال ۲۰۱۸ میلادی، به دنبال تقویت جایگاه خود در مذاکرات آینده صلح، مرگبار ترین حملات را راه اندازی نموده اند تا اراضی بیشتری را تصرف نمایند.»
افزایش در افغانستان، کاهش در پاکستان
چون طالبان یک سال خونین را در افغانستان باعث شدند، تحریک طالبان پاکستانی که با این گروه ارتباط دارد، کاهش تلفات ناشی از تروریزم را به ثبت رسانده اند. در این گزارش آمده است، تحریک طالبان پاکستانی مسئول ۵۷ حمله و ۱۰۲ تلفات بود، که ۵۶ در صد کاهش در کشتار را از سال ۲۰۱۷ نشان میدهد.
این گزارش افزوده، طالبان مرگبارترین حمله سال را زمانی انجام دادند که مهاجمین این گروه بالای شهر غزنی، افغانستان حمله کردند و در نتیجه ۴۶۶ تن کشته شد.
بیشترین تلفات ملکی هنگامی رخ داد که این گروه حملات گسترده ای را در قریه ها و شهرها مانند ولایات غزنی و فراه انجام داد.
به اساس این گزارش، در مجموع، تعداد کشته شده گان در سال ۲۰۱۸ بر اثر تروریزم به ۱۵.۲ در صد کاهش یافته است.
از تعداد ۳۳۵۵۵ کشته در سال ۲۰۱۴، هنگامیکه داعش دهها هزار جنگجوی را به خاورمیانه جذب کرد، تعداد کشته شدگان تروریزم در سال ۲۰۱۸ بیش از نیمی به ۱۵۹۵۲ هزار نفر کاهش یافته است.
در عراق ۱۱۳۱ حمله، ۱۰۵۴ کشته برجاگذاشت و در نایجریا ۵۶۲ حمله، ۲۰۴۰ تن را کشتند که این حملات در هردو کشور از حملات طالبان کمتر هستند.
طالبان به روز پنجشنبه (۳۰ عقرب) ادعا کردند که جنگجویان شان «هیچگاهی مردم ملکی را هدف قرار ندادند.»
دو چند کردن کمک های اضطراری
سخنگوی کمیسیون اروپا به روز پنجشنبه گفت، اتحادیه اروپا امسال از اثر وخیم شدن وضعیت بشردوستانه، کمک های اضطراری سالانه اش را برای افغانستان به ۷۷ میلیون یورو (۸۵ میلیون دالر) دو چند کرده است.
در اعلامیه این کمیسیون آمده است، ۴۰ میلیون یورو (۴۴ میلیون دالر) اضافی در بخش های مراقبت صحی اضطراری، سرپناه، آب و محافظت کودکان و زنان اختصاص داده خواهند شد.
در حدود ۸۰ در صد کل از کمک ها بطور مستقیم در افغانستان به مصرف خواهد رسید و متباقی آن بین کشورهای همسایه ایران و پاکستان که یکجا شش میلیون مهاجر افغان را میزبانی می کنند تقسیم خواهد شد.
کریستوس ستایلینیدس، کمیشنر کمیسیون اروپا برای کمک های بشردوستانه گفت، «جنگ بین گروه های مسلح حکومتی و غیر حکومتی از آغاز امسال نه تنها تشدید یافته است بلکه سیلاب های ویرانگر همچنان این کشور جنگ زده را ویران کرده اند.