چینل های تبلیغاتی گروه داعش در تیلیگرام و سایر رسانه های اجتماعی طی ماه های اخیر تغیرات منفی بزرگی را نشان داده اند، با اینکه بیشتر پیام ها فقط متن می باشند و به ندرت تصاویر و ویدیو های با کیفیت بسیار پائین منتشر می شوند.
این حالت خسارات فزاینده ای را منعکس می سازد که این گروه در شرق میانه، افغانستان و سایر نقاط جهان متحمل شده است.
شکست قلمروی گروه داعش در شرق میانه در ماه حوت ۱۳۹۷ یک ضربه بزرگی بر مرکز مغز تبلیغاتی این گروه بود، زیرا پس از نابودشدن به اصطلاح «خلافت» بسیاری از مدیران و مبلغین اصلی آن کشته و یا دستگیر شدند.
از آن زمان بدینسو، عملیات های امنیتی و استخباراتی مختلف توانایی های تخنیکی این گروه را محدود کرده و علاوه بر سایر پرسونل، این گروه را از اکثریت خطابه های رسانه ای، تکنالوژی، فیلمبرداران، صدابرداران و مبلغین محروم کرده است.
عواقب تعدادی از حملات بزرگ اخیر، عملیات تبلیغاتی رو به زوال این گروه تروریستی شکست خورده را نشان داده است.
حمله گروه داعش بالای پوهنتون کابل به تاریخ ۱۲ عقرب نمونه بارز آن است. سه تروریست -- كه یكی از آنها خود را منفجر كرد -- به محوطه پوهنتون داخل شدند، محصلین را در صنف های آنها شلیک کرده و دستکم ۲۲ نفر را كشتند.
در سال های گذشته رسانه های گروه داعش از چنین وحشت مقیاس بزرگ چندین تصویر و ویدیو را قبل از رویداد، درجریان رویداد و بعد از آن منتشر می کردند.
به تصاویر تیت و پرک کاهش یافته است
اما اکنون با فلج شدن توانایی های رسانه ای یگانه تصویری که این گروه منتشر کرد از دو تروریست بود که قبل از عملیات در پیش روی بیرق داعش ایستاده بودند. این نشریات ناچیز نشان می دهد که این گروه تروریستی توانایی، تجهیزات و کارمندانی را برای مستند کردن حملات جاری ندارد.
داعش مسؤلیت یک حمله مشابه بالای مرکز آموزشی کوثر دانش در محله دشت برچی در غرب کابل را بر عهده گرفت که به تاریخ ۳ عقرب رخ داد. آن بمبگذاری انتحاری ۲۴ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی برجا گذاشت که اکثریت آنها متعلمین جوان بودند.
به طور مشابه، این گروه فقط یک تصویر از مجرم را قبل از به وقوع پیوستن این عمل تروریستی نشر کرده بود.
تخریب این رسانه ها در سوریه و عراق، جایی که این گروه زمانی قدرت گسترده قلمروی داشت، نسبت به همه جاهای دیگر آشکارتر است.
این گروه در اوج قدرت به اصطلاح خلافت، تصاویر و ویدیوهای پیشرفته و باکیفیت را تولید می کرد.
این گروه که دیگر نمی تواند تظاهر پیروزی نظامی را حفظ کند و یا در مورد خلافت «خیالی» نشریات کند، اکنون پیام های متنی ساده ای را نشر می کند که ادعاهای آنها اکثر اوقات قابل تائید نمی باشند.
دولت اگر اراده برای امنیت را داشته باشد باید مرتکبین حمله بر پوهنتون کابل را که در بازداشت حکومت به سر می برند فوراً اعدام نماید. چرا حکومت این افراد داعش را هنوز هم در زندان نگهداری می کند؟ چرا آنها را به سزای اعمال شان نمی رساند؟
پاسخ2 دیدگاه
پس از صلح با طالبان، اگر طالبان نقش اساسی را در حکومت آینده داشته باشد صلح در این کشور امکان پذیر است اما اگر طالبان نقش تعیین کننده در حکومت نداشته باشند، همه افراد تندرو این گروه به داعش پیوسته و علیه حکومت به یک تهدید بزرگ تبدیل خواهد شد. زیرا حکومت افغانستان در مبارزه علیه تروریز ناکام است و نتوانسته که داعش را از بین ببرند اما طالبان در مبارزه علیه داعش دست آورد های ملموس داشته و در مناطق که طالبان حضور دارند آنجا اصلاً داعش فعالیت ندارند. از این جهت فرضیه این است که طالبان در حکومت آینده نقش اساسی نخواهند داشت و صف داعش قویتر از قبل خواهد بود. بناءً مردم باید در مبارزه علیه داعش آماده گی کامل خود را بگیرند.
پاسخ2 دیدگاه