جنایت و عدالت

با حضور رهبر القاعده در ایران، شواهد همکاری افزایش می یابد

گزارش از سلام تایمز

مردم به تاریخ ۲ ماه حوت در یک منطقه تجارتی در تهران قدم می زنند. [عطا کناری/ خبرگزاری فرانسه]

مردم به تاریخ ۲ ماه حوت در یک منطقه تجارتی در تهران قدم می زنند. [عطا کناری/ خبرگزاری فرانسه]

بار دیگر، تبانی ایران با گروه القاعده پس از گزارش سازمان ملل متحد بر سر زبان ها افتاد که آنها سیف العدل، یکی از مقامات بلندپایه القاعده که گمان می رود در ایران مستقر است، به عنوان رهبرعامل و بلامنازع القاعده منصوب کردند.

پس از کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر سابق القاعده در ماه سرطان گذشته در یک حمله هواپیمای بدون سرنشین ایالات متحده در افغانستان، این گروه هرگز مرگ او را به رسمیت نشناخت و جانشینی را نیز رسما معرفی نکرد.

به گفته سازمان ملل متحد، العدل، افسر سابق نیروهای ویژه مصر و از افراد نزدیک به اسامه بن لادن است که برای دستگیری او جایزه ۱۰ میلیون دالری اعلام شده، و به عنوان رهبر به رسمیت شناخته نشده است.

در گزارش سازمان ملل آمده است که اکثر کشورهای عضو سازمان ملل مشکوک بودند که «عامل کلیدی» در پشت سکوت القاعده، ادامه حضور العدل در ایران عمدتا شیعه نشین است.

سیف العدل در فهرست اداره تحقیقات فدرال ایالات متحده (اف بی آی) از تروریست های تحت تعقیب قرار دارد. [اف بی آی /ای اف پی]

سیف العدل در فهرست اداره تحقیقات فدرال ایالات متحده (اف بی آی) از تروریست های تحت تعقیب قرار دارد. [اف بی آی /ای اف پی]

عکسی از ویدیویی پخش شده به تاریخ ۱۹ جوزای سال ۱۳۸۵، ایمن الظواهری را نشان می دهد، که یک روز پس از عملیات مشترک ایالات متحده و اردن برای قتل ابومصعب الزرقاوی، رهبر القاعده در عراق، در یک نوار ویدئویی جدید صحبت می کند. طبق گزارشها، الظواهری در سال ۱۴۰۱ در یک حمله آمریکا در کابل کشته شد. [الجزیره/ خبرگزاری فرانسه]

عکسی از ویدیویی پخش شده به تاریخ ۱۹ جوزای سال ۱۳۸۵، ایمن الظواهری را نشان می دهد، که یک روز پس از عملیات مشترک ایالات متحده و اردن برای قتل ابومصعب الزرقاوی، رهبر القاعده در عراق، در یک نوار ویدئویی جدید صحبت می کند. طبق گزارشها، الظواهری در سال ۱۴۰۱ در یک حمله آمریکا در کابل کشته شد. [الجزیره/ خبرگزاری فرانسه]

واشنگتن پست گزارش داد، «این موضوع سؤالات عقیدوی و عملیاتی دشواری را برای القاعده ایجاد کرد که از مدت ها به اینسو مسلمانان شیعه مذهب را مرتد می‌دانست.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده به تاریخ ۲۶ دلو گفت، «ارزیابی ما با ارزیابی سازمان ملل متحد مطابقت دارد - اینکه سیف العدل، رهبر واقعی جدید القاعده در ایران مستقر است.»

در گزارش سازمان ملل آمده است که دیدگاه غالب کشورهای عضو این است که العدل اکنون رهبر این گروه است و «فعلاً نماینده تداوم است.»

جای تعجب نیست که دفتر نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل حضور العدل در ایران را تکذیب کرده است.

در این گزارش آمده است که دلیل دیگری که القاعده به طور رسمی العدل را به عنوان رهبر خود اعلام نکرده است، حساسیت به نگرانی های مقامات افغان است که کشته شدن الظواهری در سال گذشته در کابل را تایید نکرده اند.

گزارش سازمان ملل خاطرنشان کرد، «موقعیت او سؤالاتی را ایجاد می کند که با جاه طلبی های القاعده برای اثبات رهبری یک جنبش جهانی در مواجهه با چالش های داعش ارتباط دارد.»

چرا ایران شیعه؟

العدل پس از پیوستن به جهاد اسلامی در مصر در دهه ۱۳۶۰، دستگیر و سپس آزاد شد و در نهایت به افغانستان رفت و به القاعده پیوست.

بر اساس گزارش پروژه مبارزه با افراط گرایی (سی ای پی)، وی در سال ۱۳۸۲ در ایران دستگیر و در سال ۱۳۹۴ در تبادل زندانیان آزاد شد. او همچنان در سال ۱۳۹۷ به عنوان یکی از معاونان کلیدی الظواهری در ایران مظنون بود.

بر اساس مشخصات رهبر ادعایی گروه تروریستی که توسط علی سوفان، کارشناس مبارزه با تروریسم نوشته شده است، سیف یکی از باتجربه ترین سربازان حرفه ای در جنبش جهادی در سراسر جهان است و بر بدنش زخم های نبرد وجود دارد.

سوفان در مقاله ای در سال ۱۴۰۰ برای سی تی سی سینتینل که توسط مرکز مبارزه با تروریسم در اکادمی نظامی ایالات متحده منتشر شد، نوشت، «وقتی او اقدام می کند، کار را با کارایی بی رحمانه انجام می دهد.»

سوفان گفت که ادامه حضور آشکار العدل در ایران نشانه مصلحت گرایی است.

او گفت، «علیرغم ضرورت نفرت انگیز زندگی تحت حکومت شیعه، بهترین شانس العدل برای بقا و در نتیجه تداوم اثربخشی در جهاد، بازگشت به ایران بود.»

حاکمان شیعه ایران رسما با القاعده مخالفت می کنند، اما ایران بارها به همکاری با این شبکه و پناه دادن به رهبران آن متهم شده است.

برای هانس جاکوب شیندلر، مدیر سی ای پی، العدل «یک بدهی اما همچنین دارایی برای رژیم ایران است.»

تهران با توجه به منافع خود می تواند تصمیم بگیرد که او را به ایالات متحده تحویل دهد یا به او اجازه حمله به غرب را بدهد.

مایک پمپیو، رئیس وقت اداره استخبارات مرکزی ایالات متحده (سی آی ای) درباره روابط ایران با القاعده در سال ۱۳۹۶ گفت، «روابط وجود داشته است، ارتباطات وجود دارد. بارها بوده که ایرانی ها در کنار القاعده کار کرده اند.»

ارزیابی‌های گذشته وزارت خزانه‌ داری و وزارت خارجه ایالات متحده بارها اعلام کرده‌اند که رژیم ایران به القاعده اجازه می‌دهد تا «خط لوله تسهیل» را در خاک آنها حفظ کند.

تاریخچه پناه دادن به تروریست ها

به گفته نبیل نعیم، یکی از بنیانگذاران جهاد اسلامی در مصر که افراط گرایی را کنار گذاشته است، روابط بین القاعده و ایران در دورانی آغاز شد که بن لادن رهبر این گروه بود.

او در سال ۱۳۹۷ به وب سایت خبری المشارق گفت که این رابطه پس از مرگ بن لادن ادامه یافته است.

در سال ۱۳۹۹، عبدالله احمد عبدالله، فرمانده دوم القاعده - با نام مستعار ابومحمد المصری - در تهران توسط عوامل اسرائیل کشته شد.

بنا بر گزارش‌ها، مقامات ایرانی سال‌ها از او در یکی از حومه‌های مجلل تهران محافظت کردند.

نیویارک تایمز در ماه عقرب سال ۱۳۹۹ گزارش داد، المصری که در ایالات متحده در ارتباط با بمب گذاری های هماهنگ شده در سفارتخانه های این کشور در تانزانیا و کنیا در سال ۱۳۷۷ متهم شده بود، در تابستان ۱۳۹۹ در تهران توسط عوامل مخفی اسرائیلی بر روی یک موترسایکل به دستور واشنگتن هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.

المصری یکی از رهبران موسس القاعده بود و تصور می شد که پس از الظواهری اولین شخص در صف رهبری این سازمان باشد.

به گفته متخصصان تروریسم، المصری در ایران، حمزه بن لادن (پسر اسامه بن لادن) را که برای تصاحب این سازمان آماده می شد، راهنمایی می کرد.

حمزه در سال ۱۳۹۸ در یک عملیات ضد تروریستی در منطقه افغانستان و پاکستان کشته شد.

اسنادی که در سال ۱۳۹۶ از مقر اسامه بن لادن در ایبت آباد پاکستان به دست آمد، نشان می دهد که رژیم ایران، به ویژه سپاه پاسداران دارای روابط قوی با القاعده است.

گفته می شود که سپاه پاسداران میزبان تعداد زیادی از عناصر القاعده در فرار از مقامات بین المللی بوده است.

به گفته نعیم، تورن جنرال قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران که در ماه جدی ۱۳۹۹ در بغداد کشته شد، «معمار رابطه بین سپاه و القاعده» بود.

عماد مغنیه، فرمانده نظامی حزب الله، قبل از کشته شدن در سوریه در سال ۱۳۸۷، همچنین «نقش مهمی در آموزش عناصر القاعده، به ویژه در روش های تلک های انفجاری و بمب ها، ایفا کرد.»

او گفت که رابطه القاعده با سپاه پاسداران و اطلاعات ایران قوی است و اشاره کرد که «نماد این رابطه زمانی آشکار شد که ایران میزبان خانواده اسامه بن لادن رهبر القاعده بود.»

نعیم گفت که هر دو طرف برای سال‌ها تنش‌های فرقه‌ای را دامن می‌زنند و «سپاه پاسداران خود را به عنوان مدافع حقوق شیعیان و دفاع از آنها نشان می‌دهد و القاعده از همان تاکتیک با جامعه سنی استفاده می‌کند.»

ایران به طور مداوم اسکان مقامات القاعده را رد کرده است، اما با آخرین افشاگری ها، باور بر این سخت تر می شود.

کالین پی کلارک، تحلیلگر مبارزه با تروریسم در مرکز سوفان به نیویارک تایمز گفت، «ایران وقتی به نفع رژیم است، از فرقه گرایی به عنوان دستاویز استفاده می کند، اما در عین حال برای تامین کردن مدافع ایران حاضر است شکاف سنی و شیعه را نیز نادیده بگیرد.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

6 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

در این شکی نیست، زیرا ایران کشوری است که از گروه های تروریستی حمایت می کند، بنابراین حفظ رهبر القاعده یا اقامت وی ​​در این کشور جای تعجب نخواهد داشت. جای تعجب این است که چگونه سر القاعده به ایران رسید، زیرا القاعده از نظر مذهبی با شیعه جدا است! معلوم است که القاعده جایگاه به دنیا ازدست دا ده است! که این خبر خوبی است. کاری جز مبارزه و کشتن این افراد نمی توان کرد، هر چه این گروه ها ضعیف تر شوند، انسانیت کمتری بر سر آنها گذاشته می شود.

پاسخ

یک توصیه مهم برای افغان ها برای زندگی خوب در سرزمین خود: اگر افغان ها می خواهند در کشور خود با راحت زندگی کنند، بهتر است با ایران و پاکستان جنگ آغاز کنند. اگر فکری وجود دارد که با شروع جنگ، زندگی افغان ها رو به وخامت بگذارد، اینطور نیست. من سخنان رهبر طبقه فقیر اروپا را دنبال می کنم. هنگامی که او علیه مقامات کلیسا قیام کرد، گفت، «ما چیزی برای از دست دادن نداریم، اما آنچه به دست می آوریم فایده / آزادی خواهد بود». بنابراین می خواستم بگویم که تنها راه برای رهایی از شر همسایگان افغان ها، آغاز جنگ مسلحانه علیه آنهاست. و اگر این کار را نکنند، تا آخر عمر از شر همسایگان خود خلاص نخواهند شد. گاهی با یک نام برایشان پروژه می فرستند و گاهی با نام دیگر.

پاسخ

من با این بیان موافقم. پاکستان چندین دهه است که پروژه های مختلفی را تحت عنوان جهاد در افغانستان اجرا کرده است و همچنان به دنبال پروژه هایی از غرب تحت عنوان سرکوب جهادگران است. این به اصطلاح کشور ساخته شده توسط انگلیسی ها یک بار پروژه ساخت مجاهدین را انجام می داد. سپس پروژه جنگاندن مجاهدین با یکدیگر را اجرا کردند. بعدا، پروژه سرکوب مجاهدین را انجام دادند. و شواهد تاریخی نشان می دهد که از سیاستمداران احمق غربی پول می گیرند و هر بار جیب خود را با آن پر می کنند.

پاسخ

تهدید ایران و نظر من: یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران می گوید، ارتش این کشور موشک‌های کروز ساخته است که می‌تواند از فاصله ۱۶۵۰ کیلومتری شلیک کند. امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی ایران گفت، این موشک به زرادخانه موشکی جمهوری اسلامی ایران اضافه شد. این مقام ارشد نظامی ایران بار دیگر این تهدید را تکرار کرد که ایران می خواهد به خاطر کشته شدن افسر ارشد نظامی خود از آمریکا انتقام بگیرد. وی گفت، ما می خواهیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا را بکشیم. اولین تصاویر از موشک های کروز پاوه نیز در تلویزیون ایران منتشر شد. پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران در حمله هوایی آمریکا در نزدیکی میدان هوایی بغداد در سال ۱۳۹۹، ایران با شلیک موشک به پایگاه های نظامی درعراق که نیروهای آمریکایی در آن مستقر بودند، پاسخ داد و آقای حاجی زاده گفت که ایران نمی خواهد «سربازان بیچاره» را بکشند. وی افزود، ان شاءالله ما می خواهیم ترامپ و پمپیو (وزیر خارجه سابق آمریکا) و فرماندهان نظامی را که دستور کشتن سلیمانی را صادر کرده اند، بکشیم. ) خبر فوق درباره تهدید ایران بود. من به ایران می گویم که سلیمانی به عاقبت عمل خود رسید. من با اسرائیل و آمریکا کاری ندارم، اما فرمانده شما قاتل افغان ها، عراقی ها و سوری ها بود. خداوند او را به سزای اعمال بدش رساند. اگر می خواهید روح او را خشنود کنید، اگر پاکستان می خواهد روح مشرف و دیگر قاتلان را خشنود کند، بهتر است شما دو تا از کشتار افغان ها، سوری ها و عراقی ها در منطقه دست بردارید.

پاسخ

اسرائیل مدت‌هاست که نسبت به پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی می‌کند. درز خبر این گزارش که حکایت از تدارک حمله‌ای احتمالی دارد می‌تواند بخشی از یک پروژه برای وادار کردن متحدان غربی به اقدامی جمعی به جای تنها گذاشتن اسرائیل در تقابل با ایران باشد. به گزارش تلگراف، این کشور به ایالات متحده و فرانسه هشدار داده است که در صورت عدم حمایت جامعه بین المللی به تنهایی عمل خواهد کرد. بنیامین نتانیاهو روز سه شنبه در کنفرانسی با موضوع امنیت ملی گفت: «تنها چیزی که تا به حال کشورهای سرکش را از تولید تسلیحات هسته‌ای باز داشته، تهدید یا اقدام نظامی معتبر بوده است.» وی تاکید کرد: «شرط ضروری و اغلب کافی کافی در این میان اقدام نظامی معتبر است. هر چه بیشتر منتظر بمانید، شرایط سخت‌تر می شود. ما تا به حال خیلی صبر کرده‌ایم.» پس از خروج یکجانبه دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی، دولت بایدن تلاش کرد تا برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام را برای مهار قوای هسته‌ای تهران احیا کند. مذاکرات طراحی شده برای دست یابی به این هدف تا ماه سپتامبر به خوبی پیش رفت و طرفین در آستانه توافق قرار گرفتند اما مقامات ایرانی به ناگهان خواسته‌های دیگری را مطرح کردند که به گفته مقامات غربی خارج از چارچوب مذاکرات بود و به بن‌بست گفتگوها منجر شد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده می‌گوید که «ایران از خواست کشورهای خارجی دور شده و با درخواست‌های غیرمرتبط از برجام فاصله گرفته است.» وی به تازگی ضمن هشدار در خصوص استفاده از همه گزینه‌ها از جمله نظامی برای متوقف کردن دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای در سخنانی توپ را برای احیای برجام به زمین تهران انداخته و ادامه گفتگو‌ها را به نحوه تعامل ایران

پاسخ

شبکه خبری فاکس نیوز در گزارشی با استناد به اطلاعات فاش شده اعلام کرد که اسرائیل در تدارک حمله به ایران است. در این گزارش آمده است که تصمیم برای اقدام احتمالی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران پس از نشست‌های محرمانه میان بنامین نتانیاهو، نخست وزیر، مسئولان ارشد وزارت دفاع و سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل اتخاذ شده است. امیر آویوی، جنرال برجسته اسرائیلی و بنیانگذار «مجمع امنیت دفاعی اسرائیل» در این خصوص می‌گوید که کشورش اجازه هسته‌ای شدن را به ایران نخواهد داد. وی در گفتگو با فاکس‌نیوز تصریح کرد، «از آنجا که ما شاهد ادامه پیشرفت بدون مانع برنامه هسته‌ای نظامی ایران با غنی سازی در سطح تسلیحاتی هستیم، اسرائیل هم مهیای اجرای گزینه نظامی خود می‌شود.» یک شبکه محلی در اسرائیل موسوم به «کانال ۱۲» در گزارشی بدون نام بردن از منابعی که به آنها استناد کرده از برپایی نشست‌های محرمانه میان نخست وزیر و مقامات دفاعی و اطلاعاتی اسرائیل به همراه رئیس موساد برای بحث در خصوص حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌‌ای ایران خبر داده است. این در حالیست که «تایمز اسرائیل» در واکنش به این موضوع آورده است که مقامات می‌توانستند به منظور روشن کردن عزم و اراده کشور دست به افشای این خبر بزنند. تنش میان اسرائیل و ایران طی هفته‌های اخیر پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین به تأسیسات نظامی ایران شدت گرفته است. تهران مدعی است که این «اقدامات تجاوزکارانه» بنا به نتایج تحقیقات اولیه از سوی دولت اسرائیل طراحی و تدارک دیده شده است.

پاسخ