تروریسم

به گفتۀ مقامات افغان پول حاصله از تجارت مواد مخدر تروریسم را تمویل می کند

نوشتۀ نجیب الله

فعالان جامعۀ مدنی افغانستان در تاریخ 29 سرطان در کابل یک بنر ضد موادمخدر را نصب می کنند. دولت در حال ارتقاء سطح اطلاع مردم در رابطه با نقش قاچاق مواد مخدر در تمویل تروریسم است. [نجیب الله]

فعالان جامعۀ مدنی افغانستان در تاریخ 29 سرطان در کابل یک بنر ضد موادمخدر را نصب می کنند. دولت در حال ارتقاء سطح اطلاع مردم در رابطه با نقش قاچاق مواد مخدر در تمویل تروریسم است. [نجیب الله]

کابل - مقامات دولتی افغانستان اقدامات قاطعی را در جهت مبارزه با قاچاق مواد مخدر در پیش گرفته اند تا بتوانند یکی از منابع اصلی درآمد شبه نظامیان و تروریست ها را از بین ببرند.

دویچه وله به نقل از توماس اولیور، یک تحلیلگر ضدتروریسم هلندی، گزارش داد که طالبان افغان سالانه از محل تجارت مواد مخدر حدود 100 ملیون تا 300 ملیون دالر (6.9 ملیارد تا 20.5 ملیارد افغانی) درآمد حاصل می کند.

وزارت مبارزه با مواد مخدر در تاریخ 6 سرطان - مصادف با روز بین المللی مبارزه با استعمال و قاچاق مواد مخدر - روزهای 28 سرطان تا 1 اسد را به حیث هفتۀ بسیج ملی برای مبارزه با مواد مخدر تعیین کرد.

طی این هفته مقامات مسئول دولتی جلساتی را برگزار نموده و یک کمپاین آگاهی را برپا کردند. همچنین چندین برنامه ورزشی به منظور آگاهی دهی از اضرار مواد مخدر در نقاط مختلف کشور برگزار شد.

مواد مخدر و تروریسم

مقامات رسمی در جریان محفلی که در تاریخ 27 سرطان در کابل برگزار شد، اعلام کردند که مواد مخدر و تروریسم با هم رابطه نزدیکی دارند.

محمدسرور دانش، معاون رییس جمهور افغانستان، در این محفل گفت: «مواد مخدر تروریسم را در افغانستان تمویل نموده و سبب بی‌اعتمادی مردم نسبت به نهادهای دولتی، و همزمان تضعیف اقتصاد مشروع و حکومتداری در کشور می گردد.»

وی گفت: «مخالفین مسلح بزرگترین قاچاقبران و حامیان کشت کوکنار و تولید موادمخدر در افغانستان هستند.»

صفت الله که 21 ساله و باشنده ولایت هلمند افغانستان است نیز گفت که ستیزه جویان از مواد مخدر عایدی بسیار بزرگی را به دست می آورند.

او گفت: «حدود 80 درصد از عایدی نصیب طالبان می شود.»

مبارزه با استعمال و قاچاق مواد مخدر

به باور مسئولان دولت افغانستان اجبار و تهدید تنها عامل موثر در امر قاچاق موادمخدر توسط طالبان نیست. آنها می گویند که عدم آگاهی مردم از اضرار مواد مخدر و عدم اعمال قانون نیز به طالبان کمک می کند.

سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان، گفت: «پالیسی ها و قوانین مبارزه با مواد مخدر نیاز به بازنگری دارند.» وی گفت که این وزارتخانه به زودی تغییراتی را در این قوانین وارد خواهد کرد.

مقامات دولتی به عزم و ارادۀ دولت برای شکست دادن معضل مواد مخدر اشاره کردند.

بازمحمد احمدی، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان، در مراسم مورخ 27 سرطان در کابل گفت: «نیروهای ویژه مبارزه با مواد مخدر در 16 ماه گذشته توانسته‌ اند 3,522 فقره عملیات را علیه قاچاقبران مواد مخدر انجام دهند.»

او گفت: «در این عملیات‌ ها 3,672 قاچاقبر بازداشت و 435 تُن انواع مواد مخدر، مشروبات الکلی، و مواد شیمیایی که برای تبدیل تریاک به هرویین استفاده می‌ شود، کشف و نابود شده اند. همچنان 20 کارخانه تولید هروئین نیز تصرف و منهدم شده اند.»

به تصدیق ناظران آگاه، اعتیاد به مواد مخدر یکی از معضلات جدی کشور است.

بر بنیاد آمارهای رسمی - از مجموع 31 ملیون جمعیت کشور - 3.5 ملیون شهروند در افغانستان به مواد مخدر معتاد می باشند.

عبیدالله یوسفی، یک فعال جامعۀ مدنی مقیم کابل، به سلام تایمز گفت که تشویق جوانان به ورزش یکی از راه های مبارزه با استعمال مواد مخدر است.

یوسفی به سلام تایمز گفت: «ما به منظور تشویق جوانان، و به خصوص بانوان، به ورزش کردن، مسابقات دوش و بایسکیل را میان اعضای [نهاد]مان برگزار کردیم.»

وی افزود: «همچنان ما می خواهیم به آنها دربارۀ اضرار موادمخدر اطلاع رسانی کنیم تا به این ترتیب دختران و پسران جوان دیگر هم نسبت به ورزش کردن علاقمند شده و از موادمخدر پرهیز کنند.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

0 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500