تروریسم

مقامات رسمی می گویند که ایران نقش مخربی را در افغانستان ایفا می کند

سلیمان

عکس گرفته شده از یک ویدئوی شبه نظامیان که در اوایل سال جاری نشر شد، وضعیت پس از حمله با بمب در افغانستان را نشان می دهد. مقامات افغان ایران را از خاطر حمایه از گروپ های افراطی مختلف، علی الخصوص طالبان، سرزنش می کنند.

عکس گرفته شده از یک ویدئوی شبه نظامیان که در اوایل سال جاری نشر شد، وضعیت پس از حمله با بمب در افغانستان را نشان می دهد. مقامات افغان ایران را از خاطر حمایه از گروپ های افراطی مختلف، علی الخصوص طالبان، سرزنش می کنند.

کابل - مقامات ارشد دولتی در افغانستان نسبت به نقش مخرب ایران در افغانستان و حمایه این کشور از طالبان افغان هشدار می دهند.

آصف ننگ، والی فراه، اخیراً از حمایه مخفی و مخرب ایران از گروه طالبان پرده برداشت.

او در روز چهارشنبه (24 قوس) به سلام تایمز گفت: «طالبان یک حمله گسترده را در ولایت فراه راه اندازی کردند. اما بعد از مقاومت شدید قوای امنیتی افغان، شماری از طالبان دوباره به ایران فرار نمودند.»

ننگ به رسانه ها گفت که بالغ بر 5,000 عضو طالبان در ولایت فراه و در امتداد مرز با ایران حضور دارند.

آقای ننگ همچنان گفت: «فرماندهان طالبان در فراه از ایران امکانات و تجهیزات نظامی دریافت می کنند. آنها در جنگ ها از مهمات و تسلیحات ساخت ایران علیه قوای امنیتی افغان استفاده می نمایند.»

او گفت که قوای امنیتی و دفاعی ملی افغانستان (اِی ان دی اس اف) بعضی از سلاح های مورد استفاده طالبان را به کار نمی برند و معمولا قوای مسلح ایران و دیگر کشورهای خارجی از چنین جنگ افزارها استفاده می نمایند.

حمایه ایران از «دشمنان افغانستان»

جنرال محمد رادمنش، سخنگوی وزارت دفاع ملی افغانستان، به سلام تایمز گفت که ایران «هیچگاهی با افغانستان در امر مبارزه با تروریزم همکاری نکرده است.»

وی گفت: «عدم همکاری ایران در امر مبارزه با تروریزم مورد اعتراض ما است.»

فضل هادی مسلم یار، رییس مجلس سنای افغانستان، در نشست عمومی تاریخ 22 سنبله این مجلس گفت: «طالبان دشمن مردم افغانستان است.»

وی گفت: «حمایه ایران از طالبان نشان دهنده دشمنی آن کشور با مردم و دولت افغانستان می باشد. ما این گونه اقدامات ایران را محکوم می نمائیم.»

رحمت الله نبیل، رییس سابق ریاست امنیت ملی افغانستان، نیز تأیید کرد که ایران از گروه طالبان حمایت می کند.

وی در مصاحبه ای با صدای آمریکا در کابل که در تاریخ 21 عقرب نشر شد، گفت که ایران از طالبان به حیث یک ابزار تاکتیکی استفاده می کند؛ چون هراس دارد که «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) در حال قدرت یافتن در افغانستان است.

وی گفت که بیشترین حمایه ایران در غرب افغانستان و به حیث حمایه مالی و اسلحه های خُرد صورت می گیرد.

معین مرستیال، عضو پیشین پارلمان افغانستان، گفت: «کمک و برقرار نمودن روابط ایران با طالبان از جمله موارد دخالت در امور داخلی افغانستان می باشد.»

او به سلام تایمز گفت: «حمایه نظامی ایران از دشمنان ملت افغان که همه روزه مردم بیگناه ما را می کشند، نشان دهنده جنایات مشترک ایران و طالبان می باشد.»

آقای مرستیال ادعای نگرانی ایران از حضور داعش و همکاری ایران با طالبان را رد کرد و غیرمنطقی دانست.

مرستیال گفت: «اگر ایران از داعش ترس دارد نباید با گروه های تروریستی مانند طالبان و القاعده همکاری نماید. بلکه باید از سرحدات خود حفاظت کند.»

او گفت: «ارتباط ایران با طالبان هیچ دخلی به صلح و ثبات ندارد. بلکه بالعکس می خواهد همپیمانان استراتیژیک کمک کننده به مردم و حکومت افغانستان را توسط طالبان ضربه بزند.»

سابقه مداخله جویی منطقه ای

سلیمان خیل،یک کارشناس ارشد نظامی باشنده کابل، گفت که ایران حامی گروه های تروریستی در افغانستان و منطقه است.

او به سلام تایمز گفت: «نزدیک به یک دهه می شود که ایران به شکل پنهانی طالبان را حمایت مالی و تسلیحاتی می کند.»

او گفت: «حمایه ایران از طالبان، افغانستان را بیشتر از این بحرانی و بی ثبات می کند.» او این عمل ایران را «خلاف تمام موازین و عرف بین المللی» دانست.

او گفت: «حالا زمان آن است که سازمان ملل متحد مانع دخالت بیشتر ایران در افغانستان شود.»

سمیر بکتاش، یک فعال جامعه مدنی مقیم کابل، به سلام تایمز گفت: «در جریان جنگ های داخلی سال 1992 که در نتیجه آن هزاران افغان کشته شدند و شهر کابل به ویرانه مبدل گردید، ایران طرف های درگیر جنگ را کمک مالی و تسلیحاتی می کرد.»

این فعال مدنی همچنان گفت: «حالا ایران با تمویل و تجهیز گروه تروریستی و افراطی طالبان، افغان ها را می کشد. حتی دهها گزارش وجود دارند که نشان می دهند طالبان به هدایت ایران، پل ها، سرک ها، و حتی بنهای آب را هدف قرار داده اند.»

آقای بکتاش ایران را «بدترین همسایه افغانستان» دانست و گفت: «این کشور در طول تاریخ همیشه درصدد تخریب افغانستان و راه اندازی جنگ های مذهبی و قومی در آن بوده است.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

2 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

همانطور که محترم نانگ گفت، این حقیقت دارد. ایران یک بازی مخفی خطرناک را در افغانستان شروع کرده است. این بازی از زمان ورود داعش شروع نشده. اما از دوران دولت کرزی شروع شده است. وقتی داعش وارد افغانستان شد، آنها به خاطر امنیت خود در فراه ولایت نیمروز طالبان خود را تعلیم دادند. آنها طالبان افغان نیستند. ورود داعش برای افغانستان مفید بود؛ چون به این ترتیب دشمنان پیدا و مخفی کشور معلوم شدند. پاکستان به اندازه ایران برای افغانستان خطرناک نیست. همه حملات انتحاری این روزها توسط پاکستان ترتیب داده می شوند. اما ایران بیشتر به کولتور ما به هجوم می کند. یک مثال آن مسئله دانشگاه [اصطلاح ایرانی به کار رفته برای پوهنتون] است. من مایل نیستم که بیشتر در ارتباط با این مطلب گپ بزنم. تشکر از شما. نوشته شما مقبول بود. خدا شما را موفق کند.

پاسخ

سلام ایران کجا از تروریسم حمایت کرد؟آیا این مردم افغان نیستند که قریب 30سال در ایران اند و ایران برای اخراج آنها کاری نکرده؟آیا ما از تولید مواد مخدر شما رنج نمی بریم ؟ملتی که فرق بین اسب و قاطر را نمی فهمد چگونه می تواند نقش سازنده ایران را بفهمد؟ آری اگر ما بیرونتان کرده بودیم و کمک مالی نمی کردیم و اجازه می دادیم شوروی شما را له کند امروز اینگونه نبودید.

پاسخ