اسلام آباد -- ناظرین می گویند که درگیری های بین جنگجویان طالبان و «دولت اسلامی» (داعش) در پهلوی فشار نظامی اعمال شده در هر دو سمت مرز افغانستان با پاکستان توسعه قلمرو داعش را مهار کرده است.
برید (متقاعد) اسحاق احمد ختاک، تحلیلگر ارشد امنیتی باشنده اسلام آباد، بتاریخ ۲۶ میزان گفت که درگیری های بین این دو گروه تروریستی مدت بیش از یک سال ادامه داشته است، مگر در شش هفته گذشته در ساحه تنگه وزیر ولسوالی خوگیانی شدت یافته است.
ختاک، که مدیر اجرایی دفتر اسلام آباد یک مؤسسه مستقل پالیسی است که مقر اصلی آن در دنمارک می باشد، گفت که طالبان و داعش برای کسب و کنترول ستراتیژیک در منطقه می جنگند و هر دو طرف سعی دارند تلفات شان را پنهان کنند.
توقف گسترش داعش
ختاک که در یک رویداد در اسلام آباد که توسط مؤسسه مطالعات جنگ و امنیت پاکستان برگزار شده سخن می گفت، به پاکستان فوروارد گفت: «این که داعش در افغانستان و سایر کشورهای منطقه در حال گسترش است، تصور غلطی است.»
او گفت که حملات هوای قوای ائتلاف «تعداد از رهبران اصلی داعش و چندین تن از جنگجویان این گروه را در افغنستان کشته است و ضربه سختی را بر این گروه تروریستی بین المللی وارد نموده است.»
ختاک گفت که ایالات متحده بتاریخ ۲۲ حمل ۱۳۹۶ بزرگترین بم متعارف اش سلاح عظیم انفجار هوایی جیبییو-۴۳/بی که به «مادر همه بم ها» شهرت دارد، را بالای یک مخفیگاه داعش در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار انداخت.
او گفت که این انفجار بر علاوه کشتن ده ها جنگجوی داعشی، کنترول ساحه متذکره را از دست این گروه خارج کرده است.
ختاک یادآور شد که بتاریخ ۳ سنبله در اثر یک حمله هوایی یک رهبر داعش در افغانستان موسوم به ابوسعد ارهابی ، معروف به ابوسید اورکزی – تنها سه ماه بعد از تحویل گرفتن این سمت از شخص ماقبل خود کشته شد.
وی افزود که در حمله ای که قبل تر بتاریخ ۱۵ حمل در ولایت فاریاب انجام شد قاری حکمت الله، یک قومندان ارشد داعش در شمال افغانستان، را به قتل رساند. او یادآور شد که ده جنگجوی داعشی از ماه جدی سال گذشته تا اواخر ماه میزان سال روان همراه با رهبران شان طی حملات هوایی مختلف در افغانستان کشته شدند.
وی افزود که در همین حال انجام چندین عملیات نظامی در پاکستان مانع از رخنه داعش به این کشور شده است.
خطر همچنان وجود دارد
عبدالله خان، مدیر مؤسسه مطالعات جنگ و امنیت پاکستان، در موافقت با نظر ختاک گفت که توسعه قلمروی داعش در نتیجه کشته شدن رهبران ارشد این گروه تروریستی و نبردهای میدانی آن با طالبان مسدود شده است.
وی با اشاره به افزایش حملات کلان داعش در سال روان، گفت که با این وجود، داعش تمرکز اش را بر اجرای حملات تروریستی در افغانستان قرار داده است.
او اظهار داشت که این گروه همچنان در کم از کم هشت ولایت افغانستان بشمول بدخشان، جوزجان، فاریاب، ننگرهار، کنر، و نورستان حضور دارد.
خان هشدار داد که ورود جنگجویان بیشتر از سوریه و عراق می تواند ظرفیت عملیاتی این گروه را بلند ببرد. او به سازمان های امنیتی پاکستانی و منطقوی هشدار داد که برای جلوگیری از توسعه گروه در این منطقه به موقع جلوگیری کنند.
داعش یا هر چیز دیگر همه این ها کار پاکستان است. افغان های بیچاره قربانی هستند. آمریکا مسؤول این امر است. مسلمانان برنده نیستند. بلکه بازنده اند. پاکستان نقش بدی را ایفا می کند و به خداوند متعال ایمان ندارد. فقط از آمریکا ثروت و احترام می خواهد.
پاسخمن امروز دو ساعت آنلاین جستجو کردم، اما من مثل مقاله شما هیچ مقاله جالب را نیافتم.
این برای من به اندازه کافی ارزشمند است. به نظر من اگر همه صاحبان ویب سایت ها و ویب بلاگ ها مثل شما مطالب خوبی را می ساختند، انترنیت موثرتر از گذشته می بود.
جودی سبوبیت تیرپرکیا
پاسخ3 دیدگاه
عبدالله خان هم می خواهد مردم را فریب دهد. داعش هم یک پروژه جدید آمریکایی و طالبان یک پروژه باطله آمریکا است. افغان ها می دانند که همه پروژه های آمریکایی در افغانستان بوسیله پاکستان اجرایی می شود. تشکر. پردیس صافی
پاسخ3 دیدگاه