اسلام آباد -- گروهی از طالبان ارشد به روز پنج شنبه (۱۱ میزان)، با ورود به اسلام آباد جایی که وزیر امور خارجه خواستار از سرگیری مذاکرات صلح افغانستان شد، مورد استقبال گرم مقامات پاکستانی قرار گرفتند.
ودیوهای که توسط این وزارت به نشر رسیده اند نشان می دهند که، ملا عبدالغنی برادر، بنیانگذار طالبان که هشت سال را در یک زندان پاکستان گذراند، توسط شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان و دگرجنرال فیض حامد، رئیس آی اس آی با آغوش باز و لبخند مورد استقبال قرار گرفت.
پاکستان یکی از تنها سه کشوری بود که رژیم طالبان را به رسمیت می شناخت، و آی اس آی که توسط حمید اداره میشد، به ویژه از طرف حکومت افغانستان -- به حمایت از شورش های خونین در افغانستان – بسیار مشکوک است.
اسلام آباد این اتهام را رد می کند.
پاکستان طی سال گذشته با تسهیل مذاکرات بین طالبان و واشنگتن در قطر کمک کرده است.
در نیمه های ماه سنبله و در آخرین لحظات مذاکرات صلح، تعداد زیادی از مردم طی بمب گذاری های طالبان در کابل کشته شدند و حکومت امریکا را وادار ساخت تا جلسهای را که برای ۱۷ سنبله برنامه ریزی شده بود، لغو اعلام کند.
طالبان، یک گروه تضعیف شده
خشونت تزئید شده، تاکتیک روشن رهبران طالبان را که، استفاده از قتل مداوم مردم ملکی توسط این گروه برای فشار آوردن به حکومت افغان و متحدان بین المللی آن می باشد، در معرض نمایش قرار داده است.
با این حال، تاکتیک طالبان در نهایت غیر منطقی به اثبات رسید، زیرا رهبران طالبان پس از پایان مذاکرات صلح نزدیک به یک سال در موقف تضعیف شده قرار گرفتند.
این گروه تضعیف شده از آن زمان بدینسو، برای کمک گرفتن از پشتیبانان خارجی خود، ابتدا با روسیه و سپس با ایرانهمدست شده است.
بعد از سفر طالبان به ایران، شهروندان افغان تعهد این گروه را برای حمایت از منافع رژیم ایران در افغانستان محکوم کردند، حتی در حالیکه طالبان مشغول ممانعت از پروژه های زیربنایی افغان هستند.
به گفته رهبران طالبان افغان که تصمیم گرفتند در این مورد صحبت کنند، این آشفتگی باعث افزایش اختلافات و نارضایتی در درون طالبان به عنوان افزایش درگیری بر سر رهبری این گروه و جهت گیری سیاسی آن می شود.
در اعلامیه به نقل قول از قریشی آمده است، اکنون در پاکستان، اسلام آباد می خواهد که مذاکرات از سر گرفته شود «تا راه صلح و ثبات پایدار و مداوم در افغانستان را هموار کنند.»
وی ادامه داد، «جنگ راه حلی برای هیچ مشکلی نیست. مذاکرات یگانه راه حل مثبت برای برقراری صلح در افغانستان است.»
کابل مشکوک است
ناگفته نماند که، حکومت افغان به گرمی آشکار بین رهبران طالبان و مقامات پاکستانی مشکوک است.
صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهور اشرف غنی، به تاریخ ۱۱ میزان طی یک کنفرانس خبری در کابل گفت، روند صلح فقط تحت رهبری افغانستان و مالکیت افغانستان ممکن است به صلح پایدار منجر شود.
بر اساس یک پیام تویتر از مرکز رسانه ها و اطلاعات حکومت افغان، صدیقی گفت، «تا زمانیکه مراکز پرورش، تجهیز و آموزش گروه های تروریستی مانند طالبان در خاک پاکستان فعالیت کنند، صلح و ثبات برقرار نخواهد شد.»
وی افزود، «افغانستان خواستار این است که پاکستان پناهگاه های امن تروریست ها و طالبان را نابود کند و نقش مثبتی در صلح افغانستان و امنیت منطقه ای ایفا کند. شرایطی که همواره برای صلح بر آن تأکید شده است، متوقف کردن خشونت و حملات طالبان علیه مردم افغان است.»
آیا پاکستان القاعده و طالبان را خوش دارد؟ آی اس آی خوش دارد.
پاسخ2 دیدگاه
امریکا باید همانطور که علیه ایران تحریم ها را وضع کرد، تحریم هایی را علیه پاکستان نیز وضع کند زیرا پاکستان و ایران هم تروریست ها را پشتیبانی می کنند و هم آموزش می دهند.
پاسخ2 دیدگاه