تروریسم

یک فرمانده شاخهء خراسان داعش در عملیات ويژه در ننگرهار کشته شد

گزارش از عمران

منسوبین امنیتی افغان به تاریخ ۲۵ماه جدی در نزدیکی دروازهء مرزی تورخم بین افغانستان و پاکستان، در ولایت ننگرهار گزمه می کنند. [شفیع الله کاکر/ خبرگزاری فرانسه]

منسوبین امنیتی افغان به تاریخ ۲۵ماه جدی در نزدیکی دروازهء مرزی تورخم بین افغانستان و پاکستان، در ولایت ننگرهار گزمه می کنند. [شفیع الله کاکر/ خبرگزاری فرانسه]

ننگرهار -- ساکنان می گویند که کشته شدن یکی از فرماندهان شاخهء خراسان داعش در ولایت ننگرهار نگرانی ها در مورد حضور این گروه تروریستی در شرق افغانستان را تایید می کند.

رسانه های محلی گزارش دادند که ذاکرالله مشهور به ابو شیر به تاریخ ۱۷ماه سرطان در یک عملیات ضد تروریستی که یک مخفیگاه شاخهء خراسان داعش را در ولسوالی مومند دره هدف قرار داد، کشته شد.

گزارش ها ذاکرالله را به عنوان فرمانده نظامی داعش در ولسوالی اچین معرفی کردند.

نعیم الحق غورزنگ، یک تحلیلگر امور نظامی در این ولایت، گفت که شاخهء خراسان داعش اخیراً حضور خود را در بخش هایی از ننگرهار گسترش داده است.

او به سلام تایمز گفت، «تهدیدات داعش در مناطق مرزی با پاکستان بسیار جدی است.در ماه‌های اخیر، بسیاری از اعضای شاخهء خراسان داعش از سوریه و عراق به این مناطق آمده‌اند.»

او گفت که این گروه «در حال استخدام و آموزش دادن به نیروهای خود در مناطق قبایلی پاکستان و برخی از مناطق مرزی افغانستان است،»

غورزنگ گفت، «شاخهء خراسان داعش نسبت به زمان قبلی قوی‌تر شده است» و افزود که این گروه توانایی انجام حملات در سراسر افغانستان و خارج از آن را به دست آورده است.

ترس پابرجاست

افزایش اخیر فعالیت های شاخهء خراسان داعش در ولایت ننگرهار نگرانی های محلی را برانگیخته است.

بریالی سیلاب، ۳۵ ساله، یک باشنده این ولایت، گفت که بسیاری از باشندگان ننگرهار در سال های اخیر نوعی از خشونت شاخهء خراسان داعش را تجربه کرده اند.

او گفت، «چند سال پیش، اعضای شاخهء خراسان داعش کاکای من را در ولسوالی اچین در یک بمب گذاری کشتند. آنها به کسی رحم نمی کنند و کشتن را مایه افتخار می دانند.»

سیلاب با اشاره به اینکه او هنوز نگران حضور داعش در ننگرهار است، گفت، «ذاکرالله، که اخیراً کشته شد، مستقیماً در کشتار غیرنظامیان در اچین دست داشت.»

محمد خوگیانی، ۲۷ ساله، یکی دیگر از باشندگان ننگرهار، گفت، «من واقعا می ترسم که یا من یا اعضای خانواده ام قربانی شاخهء خراسان داعش شویم،»

خوشحال ابدالی یک فعال حقوق مدنی در ننگرهار گفت که حضور شاخهء خراسان داعش در منطقه مرزی افغانستان و پاکستان نه تنها افغانستان بلکه جهان را تهدید می کند.

او گفت، «آرامش دو سال گذشته... مثل آرامش قبل از طوفان بود. در این مدت این گروه خود را تقویت کرد و اکنون توانایی انجام حملات خونین را در سراسر کشور دارد.»

ابدالی هشدار داد که، «شاخهء خراسان داعش حتی در شهرها مخفی شده است... احتمال انجام حملات تروریستی خونین در مناطق شهری وجود دارد،»

چندین کشور در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد که به تاریخ ۱ سرطان برگزار شد،نگرانی خود را در مورد تروریزم در افغانستان ابراز کردند.

در گزارش وزارت دفاع ایالات متحده که در آوایل ماه جوزا منتشر شد، آمده است که شاخه خراسان داعش «با انجام دادن حملات بزرگ و با تلفات زیاد افزایش توانمندی تروریزم فراملی را در منطقه به نمایش گذاشته است.»

شورای امنیت سازمان ملل در گزارشی در ماه جدی هشدار داد، «که شاخهء خراسان داعش با وجود از دست دادن قلمرو، متحمل شدن تلفات زیاد و از دست دادن شخصیت‌های ارشد و سطح میانه رهبری، همچنان یک تهدید بزرگ در افغانستان و منطقه محسوب می‌شود.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

3 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

من نمی فهمم که سلام تایمز بلندگوی اردوی پاکستان است یا چه؟ چرا همه مقالات آنها حول محور داعش می چرخد؟ معیارهای ژورنالیزم حکم می کند که ژورنالستان و رسانه ها رویدادهای اساسی را که برای بینندگان، خوانندگان و شنوندگان مهم است، در اولویت قرار دهند. موضوع داغ اخیر مرگ گیلامن است که توسط افراد مسلح پنجاب به شهادت رسید. این موضوع برای پشتون ها حیاتی است، اما هیچ گزارشی در این مورد وجود ندارد. از اشرف غنی تا خلقی ها، از امرالله صالح تا احمد مسعود، از منظور پشتین تا مفتی منیر شاکر، از حبیب الرحمان حکمتیار تا ایمل ولی خان و محمود خان، سراسر کشور از آمو تا اباسین، و از چترال تا بولان، در ماتم است مردم از هر ایدیولوژی و نظری و لفاظی- چپ و راست، پشتون و دری زبان، بلوچ و پشه یی، هزاره و ازبک- برای این شهید وطن پرست که بر پیکرش پرچم سه رنگ افغانستان افکنده شده، فریاد می زنند. این حماسهء تاریخی نادر و نماد اتحاد و پیوند ماست. فقط ادارات پنجابی و مزدوران استعمار پنجابی در مورد مرگ او سکوت کرده اند. شاید دل برخی از مزدوران ناآگاه نیز از استثمار پنجابی به درد آید. برخی حتی ممکن است ناله کنند، اما به دلیل ظلم روزگار نمی توانند درد خود را مردانه بیان کنند. گیلامن وزیر واقعاً افسانه‌ها را زنده کرد - آن افسانه‌های کتاب، آن قصه‌های مادربزرگ که برای ما خیال‌پردازی به نظر می‌رسیدند، و آن حماسه‌های تاریخی که با خواندن آن‌ها رگ‌های ما بالا می رفت. امروز، آن روز را با چشمانی باز می بینیم. چنین مرگ خوش شانسی سرنوشت افراد کمی است. بسیاری از اشخاص هشتاد ساله و هفتاد ساله امروز شعر خوشحال بابا (رح) را در دل می خوانند: شعر: کاش که جوان درغیرت به ناموس پشتون ها می مرد نه اینکه از لحاف می رود به قبرستان

پاسخ

داعش ممکن است در افغانستان وجود داشته باشد، اما اگر قرار باشد واقعا جلو داعش گرفته شود، باید از اسلام اباد، لاهور و کراچی که مراکز اصلی آنها در آن واقع است، شروع شود. داعشی های خوش لباس در آنجا زندگی می کنند و نقشه های خود را می سازند...

پاسخ

امکان دارد که یک یا دو نفر در افغانستان موجود باشند، اما مرکز اصلی تروریزم، جی اچ کیو واقع در راولپندی است که برای چندین دهه گروه‌های مسلح مختلف را آموزش داده و سپس آنها را به افغانستان می‌ فرستد تا معلمان و معلمات را بکشند، مکاتب را تخریب کنند، روی صورت دختران تیزاب بپاشند، پل‌ها و پلچک ها را تخریب کنند. آنها می گویند که غیرحاضری یک روز از مکتب می تواند آینده یک فرد را در طول سال ها تغییر دهد. هنوز هم بر اساس نقشه های شوم ارتش و استخبارات مرتد پاکستان، روزانه میلیون ها محصل افغان از تحصیل محروم می شوند. اگر جهان واقعاً می‌خواهد از تروریسم جلوگیری کند، باید کشور مصنوعی ایجاد شده به نام پاکستان را به بخش‌های تشکیل‌دهنده آن پنجاب، پشتونستان، بلوچستان و سند تقسیم کند تا هم همسایگانش از این شر نجات پیدا کنند و هم جامعه جهانی.

پاسخ