امنیت

فقدان استراتیژی قوی ضد تروریزم، فضای مناسب را برای رشد تروریزم در افغانستان ایجاد کرده است

گزارش از محمدقاسم

کارگران یک کتاره تخریب دیده در نزدیکی شفاخانه نظامی سردار داود خان در کابل را یک روز بعد از حمله ۱۲ عقرب سال ۱۴۰۰ که حداقل ۱۹ تن در آن کشته شدند، بررسی می کنند. [وکیل کوهسار/ خبرگزاری فرانسه]

کارگران یک کتاره تخریب دیده در نزدیکی شفاخانه نظامی سردار داود خان در کابل را یک روز بعد از حمله ۱۲ عقرب سال ۱۴۰۰ که حداقل ۱۹ تن در آن کشته شدند، بررسی می کنند. [وکیل کوهسار/ خبرگزاری فرانسه]

کابل -- تحلیلگران گفتند که فقدان یک استراتژی قوی ضد تروریزم در افغانستان محیط مناسب را برای گسترش گروه های افراطی ایجاد کرده است.

عبدالخلیل خیراندیش، تحلیلگر امور سیاسی مقیم تهران، به سلام تایمز گفت، «در سه سال گذشته هیچ تلاش جدی برای از بین بردن گروه های تروریستی در افغانستان صورت نگرفته است،»

او هشدار داد که غفلت از نظارت بر تحرکات این گروه‌ها پیامدهایی فراتر از افغانستان خواهد داشت.

خیراندیش گفت، «نیروهای امنیتی افغانستان فاقد توانایی های استخباراتی و نظامی لازم برای کنترول این گروه ها هستند. در نتیجه این گروه ها فعالیت خود را گسترش داده اند

خیراندیش گفت، گروه هایی مانند شاخه خراسان داعش،القاعدهو تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) تهدید قابل توجه برای کشورهای همسایه هستند.

رویترز گزارش داد که آنها یک تهدید جهانی نیز هستند و در این سلسله سه عضو مظنون شاخهء خراسان داعش به تاریخ ۱۶ سرطان در حملاتی در بلجیم دستگیر شدند.

فعالان داعش در دو سال گذشته در ارتباط با توطئه ها یا حملات تروریستی در آلمان، ایران، روسیه و سویدن دستگیر شده اند.

سید حسین صافی، تحلیلگر سیاسی افغان مقیم لندن، به سلام تایمز گفت که فقدان یک مکانیزم مناسب برای نظارت بر گروه های تروریستی مستقر در افغانستان مایه نگرانی است.

او گفت، «شاخهء خراسان داعش یک تهدید بزرگ برای افغانستان، منطقه و فراتر از آن است. علیرغم ادعای سرکوب شاخهء خراسان داعش، این گروه به حملات خود ادامه می دهد.»

صافی گفت، «حضور شاخهء خراسان داعش و تحریک طالبان پاکستان در امتداد مرزهای افغانستان با تاجیکستان و پاکستان افزایش یافته استو القاعده... دوباره خود را در مناطق مختلف کشور تثبیت کرده است.»

نگرانی های معتبر

رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، در نشست ۳۱ جوزای شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که منطقه «نگرانی های معتبری در مورد تهدیدات احتمالی تروریزم یا افراط گرایی ناشی از افغانستان دارد.»

محمد نسیم قیومی، فعال ۴۲ ساله کابل، به سلام تایمز گفت، در توافق دوحه، اداره کابل متعهد شده که از استفاده خاک افغانستان از سوی هر گروه تروریستی برای حمله به کشورهای دیگر جلوگیری خواهد کرد.

او گفت، اداره باید به تعهدات خود عمل کند.

قیومی افزود، «فقدان اراده واقعی، افغانستان را از رسیدگی به نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد گروه‌های تروریستی در داخل کشور باز داشته است،»

محمد نبی صوفی زاده، ۳۷ ساله، باشندهء مزارشریف، به سلام تایمز گفت که افغان ها از ظهور مجدد گروه های تروریستی می ترسند.

او گفت که اداره کابل باید با جامعه جهانی برای رفع این نگرانی ها همکاری کند.

صوفی زاده گفت، «مردم افغانستان بیش از ۴۰ سال جنگ و آوارگی را تجربه کرده اند. ما دیگر قدرت مهاجرت یا از دست دادن اعضای خانواده خود را نداریم. گروه های تروریستی باید افغانستان را ترک کنند.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

0 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500