کندهار-- مقامات هلمند و بزرگان قومی در مورد فعالیت های داعش در این ولایت، به شمول تلاش های این گروه برای استخدام، نگرانی هایی را مطرح می کنند.
عطاء الله افغان، رئیس شورای ولایتی هلمند گفت: داعش در مناطق خاصی مستقر شده است تا آنها بتوانند جنگجویان جدیدی را در این ولایت جذب کنند.
افغان گفت: «داعش کار استخدام خود را آغاز کرده است. در بسیاری از مناطق، آنها زنانی را بسیج کرده اند که از مردم خواسته اند به آنها [داعش] بپیوندند.»
به گفته محمد نبی، یکی از بزرگان قومی هلمند که همچنین درباره این گروه تروریستی ابراز نگرانی می کرد، داعش در تلاش است تا برای پیوستن مردم به این گروه، آنها را رشوه دهد.
نبی گفت: «آنها [داعش] ساختن غارهایی را در کوههای بزرگ در ولسوالی کجکی آغاز کرده اند. نکته مهم دیگر این است که بیرق سیاه [داعش] و هر چیز دیگری [که نشان دهنده حضور داعش است] در مناطق چمن و آنگور اده در آنسوی مرز در پاکستان کاملاً قابل مشاهده است.»
محمد کریم اتل، عضو ولسی جرگه به نمایندگی از هلمند، همچنین فعالیت های اخیر داعش در ولایت خود را تائید کرد.
وی با نقل قول از باشنده گان محلی گفت داعش مخفیانه مردم را برای پیوستن به گروه خود، دعوت می کند.
اتل گفت: «ما در مورد فعالیت های داعش در ولسوالی های كجکی و باغران شنیده ایم چون كه مردم محلی به ما گفته اند. مردم محلی می گویند که داعش به این ولسوالی ها آمده و می خواهد مردم را استخدام کند.»
تورن جنرال یاسین خان، والی هلمند گفت که نیروهای امنیتی این گروه را نخواهند گذاشت تا امنیت این ولایت را به چالش بکشد.
وی گفت: فرهنگ و جغرافیای هلمند اجازه نخواهند داد که داعش در این ولایت نفوذ کند.
وی گفت: «محیط و ایدئولوژی دینی هلمند، و دیدگاه مردم در هلمند، با دیدگاه های داعش مطابقت ندارد.»
وی در مورد داعش گفت: «وقتی گروهی به نام داعش شش سال پیش در هلمند پدید آمد، آنوقت توسط مردم، طالبان و حکومت نابود شد.»
شکست خوردن
نگرانی ها در هلمند پس از آن ایجاد می شوند که مقامات افغان شکست داعش در ولایت ننگرهار را اعلام کردند، جایی که این گروه در ابتدا به دنبال ایجاد یک پایگاه بود.
مسعود اندرابی، سرپرست وزارت داخله در جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار در جریان عملیات علیه این جنگجویان، به خبرنگاران گفت داعش «در ننگرهار شکست خورده است، مراکز آن نابود شده اند.»
وی به تاریخ ۱۹ عقرب گفت: «ما به زودی آخرین مراکز آنها را نابود خواهیم کرد. با همکاری مردم ، ما آنها را از بین خواهیم برد. برخی از واحدهای کوچکتر آنها تسلیم می شوند؛ و سایر واحدهای کوچک در ولایات دیگر نابود خواهند شد.»
داعش طی ماه های اخیر، متحمل شکستهای بزرگی شده است، از جمله سقوط «خلافت» خود-اعلام شده آنها در سوریه در ماه حمل و مرگ ابوبکر البغدادی، رهبر این گروه که در ماه میزان طی یک حمله امریکا در سوریه، کشته شد.
ارتباطات بین البغدادی و گروه وابسته به داعش در افغانستان، که بهتر منحیث شعبه خراسان داعش یا داعش - کی شناخته می شود، همیشه تیره و تار بوده است.
خوگیانی گفت اما مرگ البغدادی ساختار فرماندهی و کنترل شعبه خراسان داعش را مختل کرده است.
وی گفت: «این وضعیت، جنگجویان موجود در ساحه جنگ را تحت تأثیر قرار داده است؛ آنها یا تسلیم حکومت می شوند یا به زندگی عادی خود باز می گردند.»
فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع گفت: «بقایای این گروه که به صورت پراکنده در برخی از مناطق پنهان می شوند، تحت فشار مداوم قرار دارند.»
وی گفت: «تعداد کمی از جنگجویان باقیمانده آنها ردیابی می شوند و نیروهای امنیتی هر روز اطلاعاتی را در مورد محل استقرار آنها دریافت می کنند که بعداً عملیات فوری زمینی و هوائی برای نابودی آنها انجام می شوند.»
فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع افغان گفت چون نیروهای امنیتی به عملیات تصفیوی خود در ننگرهار اقدام می کنند، اعضای داعش این گروه را ترک می کنند.
وی گفت: «اچین، پچیراگام و دیگر مناطق ولایت ننگرهار کاملاً از [داعش] پاک شده اند.»
وی در اوایل ماه عقرب با افزودن اینکه بسیاری از جنگجویان داعش در طول ماه میزان طی عملیات های مختلف نظامی در ننگرهار کشته شده اند، گفت به دلیل فشار نظامی، ده ها جنگجوی داعش در ولایات کنر و ننگرهار، خود را همراه با سلاح های خود تسلیم نیروهای امنیتی کردند.