امنیت

نیروهای افغان مردم ملکی تحت محاصره طالبان را در ولایات غربی نجات دادند

گزارش از عمر

در تصویر، نیروهای افغان به تاریخ ۵ قوس مشاهده می شوند که، در ولسوالی پشتون زرغون ولایت هرات عملیات های خود را برای پاکسازی ماین های زمینی و تهیه مواد غذایی و ادویه برای تقریباً ۹۰۰۰ نفر مردم ملکی که توسط جنگجویان طالب در ده قاریه دره طاقچه محاصره شده بود، آغاز کردند. [باتشکر از پولیس هرات]

هرات -- نیروهای افغان در تعدادی از مناطق غربی افغانستان که توسط طالبان برای تحت فشار قرار دادن دولت تحت محاصره بودند، کمک می رسانند، و ماین های زمینی را پاکسازی می کنند.

در ولسوالی پشتون زرغون ولایت هرات، طالبان برای ۹ ماه ۹۰۰۰ نفر مردم ملکی را در ده قاریه دره طاقچه محاصره کردند و با نشاندن ماین های زمینی در سرک های منتهی به آن منطقه از خروج مردم ملکی جلوگیری کردند.

نیروهای امنیتی مشترک به تاریخ ۵ قوس، عملیات پاکسازی ماین ها و تأمین مواد غذایی و ادویه برای باشنده گان منطقه را آغاز کردند.

جنرال امین الله امرخیل، قوماندان امنیه ولایت هرات گفت، «طالبان ماین های بزرگی را در تمام سرک ها پنهان کردند که حرکت کودکان، سالخوردگان، زنان، مریضان و باشنده گان روستاهای دره طاقچه را به مدت پنج ماه مسدود کرد و این امر محاصره را تحمیل کرد.»

این تصویر که به تاریخ ۵ قوس گرفته شده است، نیروهای افغان را هنگام عملیات در دره طاقچه ولسوالی پشتون زرغون ولایت هرات نشان می دهد. [پولیس هرات]

این تصویر که به تاریخ ۵ قوس گرفته شده است، نیروهای افغان را هنگام عملیات در دره طاقچه ولسوالی پشتون زرغون ولایت هرات نشان می دهد. [پولیس هرات]

در این تصویر یک هلیکوپتر اردوی افغان به تاریخ ۱۴ قوس دیده می شود که، غذا را برای باشنده گان ولسوالی جوند ولایت بادغیس تخلیه می کند. طالبان با نشاندن ماین های زمینی در امتداد سرک های اطراف این ولسوالی، تقریباً یک و نیم سال است که باشنده گان این ولسوالی را محاصره کرده اند. [شمیل مشعل]

در این تصویر یک هلیکوپتر اردوی افغان به تاریخ ۱۴ قوس دیده می شود که، غذا را برای باشنده گان ولسوالی جوند ولایت بادغیس تخلیه می کند. طالبان با نشاندن ماین های زمینی در امتداد سرک های اطراف این ولسوالی، تقریباً یک و نیم سال است که باشنده گان این ولسوالی را محاصره کرده اند. [شمیل مشعل]

وی گفت، «در این روستاها چیزی برای خوردن وجود نداشت. اگر نیروهای امنیتی این عملیات را شروع نمی کردند و به این مناطق نمی آمدند، یک فاجعه انسانی می توانست اتفاق بیفتد.»

امرخیل افزود، «نیروهای امنیتی تمام جاده های این مناطق را باز کردند. ده ها کلید ماین که طالبان در امتداد جاده های منتهی به دره طاقچه نشانده بودند توسط تیم های تخنیکی خنثی شدند.»

وی گفت، تعدادی از سالخوردگان و کودکان از گرسنگی و بیماری جان خود را از دست دادند.

امرخیل گفت، «جاده ها باز شد ... و باشنده گان دره طاقچه برای خرید مواد غذایی مورد نیاز خود به مرکز ولسوالی پشتون زرغون و شهر هرات رفتند. همچنان، آنها محصولات چهارمغز خود را به شهر [هرات] برای فروش منتقل کردند.»

عبدالقیوم رحیمی، والی هرات گفت، «هدف این عملیات پاکسازی جاده های دره طاقچه و تهیه غذا و ادویه برای باشنده گان این دره بود.»

وی گفت، «امسال باشنده گان طاقچه حاصلات بسیار خوبی از چهارمغز داشتند. اکنون می توانند محصولات خود را به شهر انتقال دهند تا بتوانند آنها را بفروشند.»

وی افزود، «دسته اول کمک ها به جمعیت رسیده است و به زودی دسته بعدی نیز فرا خواهد رسید. هدف ما نجات جمعیت از ظلم های طالبان و گرسنگی است.»

رحیمی گفت، مردم طاقچه حامیان دولت هستند که همواره در برابر طالبان ایستاده اند و جنگجویان با پراکنده کردن ماین های زمینی در جاده های آنها و گرسنه ساختن از آنها انتقام خود را گرفتند.

در عین حال، به تاریخ ۱۴ قوس، نیروی هوایی افغان ۳۵ تون مواد غذایی و دو تون ادویه را به باشنده گان ولسوالی جوند در ولایت بادغیس تأمین کرد، که این ولسوالی نیز تحت محاصره طالبان بوده است.

طالبان ماین های زمینی را در امتداد جاده های منتهی به ولسوالی نشانده اند که تقریباً یک و نیم سال از دسترسی مردم ملکی و نیروهای امنیتی به آن از مسیر های زمینی جلوگیری کرده است.

فیض محمد میرزا زاده، معاون والی بادغیس گفت، این بسته کمک شامل برنج، آرد، روغن، ادویه و سایر مواد غذایی بوده است.

وی گفت، «طالبان ماین ها را در کنار سرک های ولسوالی جوند نشانده اند که به دلیل آن باشنده گان ولسوالی از فقر و گرسنگی شدید رنج می برند.»

میرزا زاده گفت، «حکومت افغان مسئولیت هر شهروند افغانستان را بر عهده می گیرد و هر جا که شهروند به آن نیاز داشته باشد، حکومت کمک می کند.»

محاصره مردم ملکی

باشنده گان دره طاقچه گفتند که شماری از بستگان آنها بر اثر اقدامات طالبان جان خود را از گرسنگی و بیماری از دست دادند.

علی احمد، یک باشنده ولسوالی پشتون زرغون ولایت هرات گفت، «طالبان تمام راه های مواصلاتی ۹۰۰۰ مردم ملکی را به مدت ۵ ماه مسدود کرده بودند، و آنها اجازه سفر در این سرک ها را ندادند. این یک مسئله اساسی بود زیرا مردم محلی حتی قادر به انتقال مریضان به شفاخانه نبودند.»

وی گفت، چهار نفر مریض در شرایط بحرانی جان خود را از دست دادند زیرا طالبان راه ها را مسدود کرده بودند.

علی افزود، «اکنون، همه راه ها باز است و این امکان را برای مسافرت و حمل و نقل مواد غذایی و سایر مواد لازمی از مناطق دیگر فراهم می کند.»

عبدالقدوس، یکی دیگر از باشنده گان ولسوالی پشتون زرغون گفت، «ما پنج ماه گرسنه بودیم زیرا چیزی برای خوردن نداشتیم. حدود ۱۰ کودک در روستای ما فوت کردند زیرا هیچ ادویه و داکتری وجود نداشت.»

وی افزود، من یک خانواده ۱۵ نفری دارم و چند ماه گرسنه بودیم. ما از نیروهای امنیتی که برای کمک به ما آمدند و ماین ها را از سرک های ما پاک کردند، سپاسگزاریم.»

امیرجان، یکی دیگر از مردم محلی گفت، «طالبان ۲۵ نفر از باشنده گان دره طاقچه را در سالهای اخیر کشتند و آنها همیشه به روستاهای ما حمله می کنند.»

«طاقچه یک نکته مهم [استراتیژیک] است، و طالبان سعی کرده اند آن را تصرف کنند، اما باشنده گان در برابر آنها ایستاده اند و به آنها اجازه نمی دهند.»

وی افزود، «طالبان تا حد زیادی بالای ما ظلم کردند. آنها اجازه ندادند دهقانان بیرون بروند و مزارع خود را پرورش دهند. من از نیروهای امنیتی می خواهم تا طالبان را نابود کنند تا ما بتوانیم در آسایش زندگی کنیم.»

گروگان گرفتن مردم ملکی

مقامات می گویند، طالبان مناطق دیگری را در ولایات هرات، فراه و بادغیس محاصره کرده اند و باشنده گان محلی را بند کرده اند تا به حکومت فشار بیاورند.

دادالله قانع، یکی از اعضای شورای ولایتی فراه، به تاریخ ۱۱ قوس گفت، «تمام سرک های ولسوالی پشت کوه ولایت فراه که مردم ملکی در آن به مسافرت می پرداختند، طالبان به مدت دو ماه توسط ماین های زمینی فرش کرده اند و باعث ایجاد اوضاع وخیم در این ولسوالی شده است.»

وی گفت، افراد محلی نمی توانند خانه های خود را ترک کنند.

وی افزود، «طالبان این ولسوالی را محاصره کرده اند، و آنها همیشه بر مرکز ولسوالی حمله می کنند.»

سید اشرف سادات، یک فعال جامعه مدنی در شهر هرات گفت، «این یک نقض قوانین بین المللی بشردوستانه است که طالبان از مردم ملکی [به عنوان یک نقطه فشار] در جنگ خود استفاده می کنند.»

سادات گفت، «این نگرانی وجود دارد که طالبان برخی از ولسوالی ها را به عنوان گروگان نگه داشته باشند ... و این که آنها [باشنده گان] در محاصره اقتصادی از گرسنگی شدید رنج می برند.»

وی افزود، «زمستان نزدیک است و باران و برف حتی سرک های بیشتری را در ولسوالی ها مسدود خواهد کرد.»

وی گفت، «فصل جاری بهترین زمان برای تأمین نیازهای مردم است. وقتی طالبان با نشاندن ماین های زمینی سرک ها را مسدود می کنند ... باشنده گان در زمستان با گرسنگی جدی روبرو می شوند.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

0 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500