دهلی جدید -- آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده به روز چهارشنبه (۶ اسد) هشدار داد که اگر طالبان با زور کنترل به دست بگیرند، افغانستان به یک کشور منفور تبدیل خواهد شد.
وی در جریان یک سفر رسمی به هندوستان به خبرنگاران گفت، «یک افغانستان ای که به حقوق مردم خود احترام نگذارد، یک افغانستان ای که علیه مردم خود مرتکب ظلم شود به یک کشور منفور تبدیل خواهد شد.»
بلینکن به طالبان هشدار داد که اگر آنها پذیرش جهانی را می خواهند، باید تغیر کنند.
وی گفت، «طالبان می گویند که به دنبال برسمیت شناختن بین المللی و خواهان حمایت بین المللی برای افغانستان هستند. احتمالاً آنها می خواهند که رهبران آنها بتوانند آزادانه در جهان سفر کنند، تحریم ها برداشته شوند و غیره.»
بلینکن افزود، «تصرف کردن کشور با زور و تجاوز از حقوق مردم آن راهی برای رسیدن به این اهداف نیست.»
بلینکن گفت، «فقط یک راه وجود دارد و آن نشستن روی میز مذاکره برای حل صلح آمیز درگیری ها و پدیدار شدن یک افغانستان است که به طور کاملاً همه شمول اداره شود و نماینده همه مردم آن کشور باشد.»
وی گفت، در حالیکه طالبان در سراسر کشور پیشرفت می کنند، گزارش های «جنایات» انجام شده توسط شورشیان طی هفته های اخیر «عمیقاً، عمیقاً ناراحت کننده» است و «مطمئناً از اهداف طالبان برای تمام کشور بخوبی حکایت نمی کند».
نگرانی در مورد هرج و مرج در افغانستان
تمرکز مذاکرات در دهلی جدید هرج و مرج در افغانستان و نگرانی های مشترک در مورد چین بوده است.
مقامات دهلی جدید ابراز نگرانی کرده اند که تصرف طالبان منجر به تهدیدهای امنیتی علیه هندوستان خواهد شد.
سوبرامنیام جی شنکر وزیر امور خارجه هندوستان گفت، جهان آرزو دارد که یک «افغانستان مستقل، آزاد، دیموکراتیک و با ثبات را در صلح با خود و همسایگانش ببیند».
وی گفت، «استقلال و آزادی افغانستان فقط درصورتی تأمین خواهد شد که از نفوذ خصومت آمیز آزاد باشد».
بلینکن کمک هندوستان به ثبات در افغانستان را «حیاتی» خواند.
هندوستان که حامی سرسخت حکومت افغانستان است، میلیاردها دالر را بالای پروژه های انکشافی در افغانستان مصرف کرده است.
رئیس جمهور اشرف غنی در یک سخنرانی در کابل با ابراز تأکید بر اینکه هیچ راه حل نظامی برای وضعیت افغانستان وجود ندارد، بار دیگر تمایل حکومت برای گفتگو با طالبان را تکرار کرد.
وی از جامعه بین المللی خواست «تا روایت تمایل طالبان و حامیان آنها برای دنبال کردن راه حل سیاسی را بررسی کند».
غنی گفت، «از لحاظ مقیاس، دامنه و زمان، ما با یک تهاجمی روبرو هستیم که در ۳۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.»
وی گفت، «اینها طالبان قرن ۲۰ میلادی نیستند... بلکه مظهر روابط میان شبکه های تروریستی فراملی و سازمان های جنایی فراملی می باشد.»