کابل -- به گفتهء طالبان و مقامات افغان، صدها جنگجوی طالبان در کمپ های نظامی در ایران با دو هدف اصلی تحت تعلیمات قرار دارند: جهت تضعیف دولت افغانستان و هم چنان برای تشدید جنگ علیه نیروهای ائتلاف درین کشور.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مدت ها است که از طریق ارائه حمایت های تعلیمی، تمویل و لوژستیکی به گروه های جنگجوی در خدمت منافع ایران در امور افغانستان و منطقوی مداخله می کند.
با وجود این، روزنامه تایمز لندن بتاریخ ۱۱ سرطان گزارش داد که اندازهٔ تعلیمات نظامی جاری «بی سابقه» می باشد.
به گفتهء یک مشاور سیاسی طالبان در مقر شورای کویته این گروه در پاکستان که نامش گرفته نشده، مذاکرات بین طالبان و ایران درباره اعزام جنگجویان به ایران برای یک دوره تعلیمات رزمی شش ماهه، در فصل بهار آغاز شد.
این بم ساز سابق از ولسوالی سنگین ولایت هرات، به تایمز گفت که ایرانیان گفتند: «ما باید بیشتر بر حمله بالای اهداف آمریکایی و ناتو در افغانستان تمرکز کنیم.»
در ماه حمل، گروه هایی کوچک از «بهترین و تواناترین جنگجویان جوان» طالبان شروع به رفتن به کمپ های تعلیمات نظامی را شروع کردند.
یک قوماندان ۲۵ ساله طالبان با نام مستعار نوید به روزنامه تایمز در مورد تجربه خود در یک اردوگاه در ولایت کرمانشاه ایران گفت.
او یک ماه پیش زمانیکه در یک خانه امن در حال سپری کردن رخصت های عید فطر را در داخل افغانستان بود گفت: «آن جا در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ جنگجوی دیگر طالبان در مراحل مختلف آموزشی هستند. ما همه چیز را -- به شمول تاکتیک، مهارت های رهبری و عضوگیری جهت باخت بم و تعلیم کار با اسلحه -- تعلیم می بینیم.»
او گفت: «همه آموزش دهنده های ما نیروهای ویژه ایران هستند؛ اگر چه بسیاری به نظر می رسد قادر به صحبت کردن به پشتو بحیث لسان دوم شان هستند.»
سابقهٔ حمایت از طالبان
محمد آگل مجاهد، تحلیلگر نظامی مقیم کابل، به سلام تایمز گفت: «ایران از دیر زمان جنگجویان طالبان را آموزش نظامی می دهد.»
او گفت: «[ایران] به آنها امکانات مالی و نظامی کمک می کند و برای یک تعداد از رهبران و قوماندان های شان ساحه امن و زمینه زنده گی کردن را مساعد کرده است.»
مجاهد گفت: «بدون شک ایران طالبان را در کرمانشاه، زاهدان و بعضی ساحات دیگر خاک این کشور آموزش می دهند و حتی قبلاً جنرالان ایرانی برای آموزش قطعهء سرخ طالبان به ولایت هلمند آمده بودند.»
مجاهد گفت: «نظامیان ایرانی برای طالبان در افغانستان سلاح و مهمات فراوان ارسال می کند؛ اما به خاطر فاش نشدن کمک های نظامی شان به طالبان این سلاح ها را از دیگر کشور ها خریداری می کنند و به طالبان می دهند.»
او گفت: «دولت افغانستان اسناد و مدارک زیادی در مورد روابط و حمایت ایران از طالبان به دست دارد.»
حمایت رژیم ایران از تروریزم منطقه را تهدید می کند
شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان اشرف غنی، گفت: «سیاست ما در برابر کشور های همسایه کاملا واضح است.»
او به سلام تایمز گفت: «از خاک ما علیه [منافع] هیچ کشوری همسایه استفاده نمی شود. ما هم انتظار داریم که از خاک کشور های همسایه علیه ما استفاده نشود.»
او گفت: «رابطهء همسایه های ما باید دولت با دولت باشد.»
مرتضوی گفت: «هر نوع کمک و تماس با گروه های تروریستی به هر هدف و نیت که باشد بر علاوه اینکه به امنیت، صلح و ثبات منطقه کمک نمی کند، بلکه تهدید برای تمام منطقه می باشد.»
او گفت: «تروریزم مرز و جغرافیا نمی شناسد و تهدید آن متوجه همه کشور ها است. مبارزه با این پدیده ایجاب همکاری همه کشور های را می کند.»
وی گفت: «ما به هدف مبارزه مشترک علیه افراطیت و تروریزم با تمام کشور های همسایه در حال گفتگو هستیم. ما با ایران نیز در حال گفتگو هستیم ... ما امیدوار هستیم که یک نتیجه خوب در مبارزه مشترک با تروریزم به دست آوریم.»
بازی دوگانهء رژیم ایران
داوود کلکانی، عضو کمیسیون روابط بین المللی ولسی جرگه، به سلام تایمز گفت: «ایران در افغانستان نقش دوگانه را بازی می کند.»
او گفت: «ایران از یک طرف با برقراری روابط با دولت افغانستان خود را دوست نشان می دهد. اما از طرف دیگر ... با حمایت از طالبان از عقب به مردم و حکومت افغانستان خنجر می زند.»
عارف کیانی، تحلیلگر سیاسی مقیم ولایت هرات، گفت: «شواهد و مدارک عینی از مداخله ایران در امور افغانستان و حمایت مادی و معنوی از گروه طالبان به ویژه در جنوب غرب افغانستان وجود دارد و همین حمایت باعث وخامت اوضاع امنیتی افغانستان شده است.»
او به سلام تایمز گفت که سرباز گیری ایران از مهاجرین افغان برای حصول اهداف اش در افغانستان به منظور جنگیدن در سوریه و اکنون آموزش شبه نظامیان به منظور جنگ در افغانستان «کاملا مشهود و غیر قابل انکار» است.
کیانی گفت: «از دلایل اصلی که ایران طالبان را در کمپ های نظامی اش آموزش میدهد و به اشکال مختلف حمایت و پشتیبانی می کند [...] کم آبی در ایران، مسلط شدن ایران در افغانستان از طریق طالبان، و دست داشتن سپاه پاسداران در قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان می باشد.»
نبی مصداق، تحلیلگر سیاسی مقیم کابل، به سلام تایمز گفت: «ایران می خواهد تا در کشور ما بی ثباتی و بی نظمی حاکم باشد تا آنها بتوانند منافع دراز مدت خود را در افغانستان حفظ کنند. این منافع دراز مدت عبارت استند از استفاده از آب ها، معادن و سنگ های قیمتی [افغانستان] و تبدیل شدن کشور ما به بازار مصرفی ایران می باشد.»
مرگ بر ایران تروریست.اون امریکا چه غلطی میکنه توی افغانستان .جلوی این ایران سگ نجس رو بگیره.
پاسخسگ نجس خودتی و هفت جد وابادت بی غیرت
پاسخزنده باد جمهوری اسلامی ایران
4 دیدگاه
مرگ بر حکومت فاشیست ایران تهران واقعا دارالفتنه است باید این غده سرطانی تولید خشونت و تروریست و فساد از بین برده شود
پاسخ4 دیدگاه
سلام عزیزم، صبح به خیر بسیار خوب، اسلام دین جوامع مسلمان است و باید بین آنها وحدت و اعتماد برقرار باشد، نه جنگ علیه ادیان و جوامع دیگر. توصیه من به همه جوامع اسلامی این است که لطفا وقتی با یک مشکل مواجه می شوید، وحدت و اطمینان را بین خود حفظ کنید و آن را از طریق مذاکرات حل کنید. برای زندگی با یکدیگر و با جوامع دیگر ارزش قائل شوید. [نامفهوم] همین و بس! خواهش می کنم اگر پرسشی دارید، از من بپرسید.
پاسخ4 دیدگاه