به نظر می رسد که رسانه های دولتی چین تلاش دارند تا به جهانیان نشان دهند كه این كشور همه گیر ویروس كرونا را پشت سر گذاشته است، اما كشورهایی كه به دلیل کووید-۱۹ همچنان تحت قرنطین شدید رنج می برند -- كه از چین منشأ گرفته و گسترش یافته است -- این کمپاین رسانه ای را با یک نگاه قهر می بینند.
به عنوان مثال چینل های رسانه های کنترل شده در چین به روز سه شنبه (۱۱ سنبله) تصاویری از بازگشت هزاران متعلمین به شکل حضوری به صنوف شان در ووهان، شهر مرکزی چین که سال گذشته ویروس کرونا در آن ظهور کرد، را پخش کردند.
پس از بازگشایی لیسه ها در ماه ثور، تقریباً ۱.۴ میلیون متعلم صنف های خود را در تقریباً ۲۸۰۰ کودکستان، مکاتب ابتدایی و متوسطه در سطح شهر، از سر گرفتند.
بسیاری از تصاویر، به برافراشتن بیرق چین توسط متعلمین متمرکز بودند.
تصاویر در سراسر کشور چین و رسانه های مربوطه، در یک تلاش آشکار برای تحت تأثیر قراردادن نظریات در خارج از کشور پخش شده اند.
زندگی در چین، اکنون یک میله است
به همین ترتیب، در اواخر ماه اسد، رسانه های دولتی چین تصاویر و ویدیوهایی از هزاران شرکت کننده را که با لباس آببازی اما بدون ماسک برای یک جشنواره موسیقی الکترونیکی در یک پارک آبی در ووهان بازی می کردند، پخش کردند.
یک بازیگری که در صحنه نمایش پیشروی آب به جمعیتی دست تکان می داد، که با هم نزدیک بودند و دستان خود را متقابلاً تکان می دادند، در حالیکه یک بازیگر دیگری که روی تخته فواره آب قرار داشت، با قرارگرفتن بالای آنها تماشاگران خود را در حالی سرگرم می کرد که جرقه های آب از پشت وی پرتاب می شدند.
چند روز قبل، مقامات چینایی همچنان به فشردن روایت خود از «اقدامات قهرمانانه» آن در مبارزه با همه گیر کووید-۱۹، ادامه دادند.
موزیم ملی چین نمایشگاه جدیدی را با عنوان «وحدت قدرت» افتتاح کرد که نقاشی ها، مجسمه ها و خطاطی هایی را به نمایش می گذارد که به گفته رژیم مؤفقیت آن در مجادله با این بحران است.
نتیجه معکوس
این صحنه های بی اعتنا، تعلیمات حضوری، رفتن به میله ها و خودنمایی چین به عنوان قهرمان، احتمالاً برای کسانی در سراسر جهان که به شدت از همه گیر بی سابقه ای رنج می برند که از ووهان منشأ گرفت، خوشایند نخواهد بود.
تا روز پنجشنبه (۱۳ سنبله)، کووید-۱۹ بیش از ۲۶ میلیون نفر را مبتلا کرده و ۸۶۰ هزار نفر را كشته است، و باعث خسارات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و صحی غیرقابل محاسبه در هر كشور جهان شده است كه ظاهراً پایانی برای آن به نظر نمی آید.
با توجه به تضاد بین نقش واقعی بیجینگ در این همه گیر و خودنمایی مداوم از خود به عنوان قهرمان جهانی، تلاش رسانه ای بیجینگ یک مشکل خاصی خواهد بود.
در اواخر سال ۱۳۹۸، مقامات چینایی که از شیوع مرگبار این بیماری آگاهی داشتند، تقریباً به مدت یک هفته چیزی نگفتند، و به این ویروس اجازه دادند تا در ووهان تقویت شود و در سراسر جهان گسترش یابد، در حالیکه به طور عمدی شواهد این شیوع را سرکوب کرده و یا از بین می بردند.
از آغاز این بحران، بیجینگ با ترویج نظریه های توطئه به طور فعال تلاش می کرد تا انتقادات از نقش خود در همه گیر ویروس کرونا را خنثی سازد، و در حال نشرکردن معلومات دروغین آشکار درباره این ویروس،گرفتار شده است.
در همین حال، شرکت های چینایی از این همه گیر استفاده می کنند تا آنرا به یک منبع درآمد تبدیل کنند.
به گفته تحلیلگران، چین بین ماه حمل و ماه جوزا، بیش از ۵۰ میلیارد ماسک را صادر کرده است -- که از تولید مجموعی سال گذشته ۱۰ برابر افزایش یافته است.
به عنوان بخشی از این تلاش، مقامات چینایی برای تولید تجهیزات محافظت شخصی، که بیشتر آنها بی کیفیت و ناکارآمد ثابت شده است، اقلیت های مسلمان در منطقه سین کیانگ را به کارکردن در کارخانه ها میمجبور سازند.
چین همه مردم جهان را در به در ساخت و حالا خودش جشن شکست دادن کوید ۱۹ را تجلیل می کند. ویروس کرنا از اثر غفلت حکومت چین به همه کشور های جهان شیوع پیدا کرد. اگر حکومت این ویروس را درست مهار می کرد فکر نکنم که همه کشور ها سرایت می کرد. اکنون باید چین و چینایی ها بشرمند و در مورد مغلوب کردن کوید ۱۹ چیزی نگویند. چینایی ها باید از همه مردم جهان بخاطر پخش کردن مرض کرونا معذرت بخواهند.
پاسخ2 دیدگاه
چین در مهار کردن ویروس کرونا و شکست دادن آن بسیار موفق بود. چین و چینایی ها به زدوی توانست که ویروس کرونا را مغلوب سازند. با وجود آنکه کوید ۱۹ از چین شیوع پیدا کرد، اما تلفات این مرض به مراتب کمتر بود نسبت از کشور های دیگر مانند ایتالیا، امریکا و هند و کشور های دیگر. از این فهمیده می شود که چین نه تنها در بخش نظامی و اقتصادی یک قدرت بزرگ بود بلکه در بخش طبابت هم خیلی پیشرفت کرده است.
پاسخ2 دیدگاه