تروریسم

پناهگاه رهبر القاعده در ایران دو رویی را برملا می کند

گزارش از عمر

ایالات متحده برای معلومات دهنده در مورد سیف العدل، رهبر القاعده، ۱۰ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است. [جوایز برای عدالت]

ایالات متحده برای معلومات دهنده در مورد سیف العدل، رهبر القاعده، ۱۰ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است. [جوایز برای عدالت]

کابل -- سیف العدل، رهبر اصلی القاعده، علیرغم ایدیولوژی جنگجوی سلفی سازمان تروریستی خود، که شیعیان را مرتد بدعتی می نامد، از پایگاهی در ایران که اکثریت باشندگان آن شیعه هستند، فعالیت می کند.

به گفته مرکز ویلسن، العدل که در مصر تولد شده، از سال ۱۳۶۸خورشیدی در خطوط القاعده ارتقا یافت و از مربی مواد منفجره به فرمانده جزئیات امنیتی اسامه بن لادن و بعدا به رهبری عملیات نظامی این گروه ارتقا یافت.

بر اساس گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد، العدل از ماه دلو سال ۱۴۰۱ خورشیدی بعد از مرگ ایمن الظواهری در ماه سرطان ۱۴۰۱ خورشیدی رهبری القاعده را بر عهده داشته است.

تابه حال، این سازمان رسماً او را رهبر معرفی نکرده است، که برخی از تحلیلگران آن را به پناهگاه جنجالی ایران نسبت می دهند.

برنامه بر افراط گرایی پوهنتون جورج تاون خاطرنشان کرد که حضور او در ایران «سوالات سخت مذهبی و عملیاتی» را برای القاعده ایجاد می کند.

مرکز ویلسن گزارش داد، «القاعده به طور رسمی رهبر جدید خود را، احتمالاً تحت فشار ایران، یا به دلیل نگرانی‌های امنیتی، یا برای جلوگیری از به خطر انداختن دسترسی آینده به افغانستان، اعلام نکرده است،»

این مرکز اضافه کرده است، ایران کنترل بیشتری بر القاعده نسبت به افغانستان یا پاکستان در دست دارد.

به گفته کمیسیون ۱۱ سپتمبر، روابط العدل با رژیم ایران به اوایل دهه ۱۳۷۰ خورشیدی بازمی‌گردد، وقتیکه تهران و حزب‌الله به او آموزش استعمال مواد منفجره دادند که بمب‌گذاری سفارت ایالات متحده در سال ۱۳۷۷ خورشیدی از سوی القاعده در کینیا و تانزانیا را ممکن کرد.

به گفته وزارت خارجه ایالات متحده، او پس از این حملات به ایران نقل مکان کرد.

خلیل احمد افضلی یک تحلیلگر گفت، «تداوم حضور رهبر القاعده در ایران نشان می دهد که رهبران این شبکه... بقای خود را مستلزم پوشش رژیم ایران می دانند،»

به گزارش تلویزیون افغانستان انترنیشنل، العدل برای هماهنگی با گروه های تروریستی منطقه ای، به طور منظم بین ایران و ولایات شرقی افغانستان؛ کنر و نورستان رفت و آمد می کند.

فرهاد فصیحی یک تحلیلگر گفت، «همجواری ایران با افغانستان به رهبر القاعده اجازه می دهد تا به راحتی بین دو کشور رفت و آمد کند، که این شبکه را تقویت می کند،»

فصیحی افزود، «العدل به دلیل حمایت ایران احساس امنیت می کند،»

سازش های ایدیولوژیک

رهبری العدل با تضادهای سخت ایدیولوژیک مشخص شده است.

به گفتهء موسسه تحقیقات رسانه خاورمیانه، او در ماه سرطان در خبرنامه ای اعلام کرد که «کشتن نسبت به اسیر ساختن ارجحیت دارد،»

این موقف وی عقیدهء اسلامی طولانی مبنی بر رفتار انسانی با اسیران و مردمان ملکی را زیرپا می سازد.

اساساً رهبر سازمانی که به خاطر خشونت ضد شیعیان از بغداد تا کابل مشهور است، اکنون به حمایت از رژیم شیعه ایران وابسته است و ادعاهای القاعده در مورد خلوص عقیدتی را در تلاشی آشکار برای بقا از بین می برد.

افضلی با تاکید بر اینکه چگونه هر دو طرف ایدیولوژی را تابع مصلحت دانسته اند، گفت، «رژیم ایران برای منافع خود به رهبر یک شبکهء تروریستی که در قتل هزاران بی گناه دست داشت پناه داده است،»

او افزود، «القاعده و رژیم ایران ایدیولوژی‌های کاملاً متفاوت و حتی متضاد دارند، اما العدل برای زنده ماندن این ذلت را پذیرفته و با تمام خواسته‌های رژیم ایران موافقت کرده است.»

آیا شما این مقاله را می پسندید؟

4 دیدگاه

شیوه نامۀ بیان دیدگاه ها * نشان دهندۀ فیلد اجباری است 1500 / 1500

سلام

پاسخ

بسیار خوب است تشکر

پاسخ

خیلی عالی

پاسخ

ال قاع ده معلومدار است که یک سازمان ترورستی است و ایران هم ترورست ها را حمایه می کند. این کار را هم در افغانستان کرده هم در سوریه و شام. اما آیا امریکا و بریتانیا می تواند چیزی را که در لینک ذیل می بینید توجیه کند؟ من خودم نه به سیاست علاقه مندی دارم و نه به شرق و غرب اما یک انسان هستم و دلم برای انسانهای مظلوم می سوزد. زمان می ګذرد، تغیر و تبدیل در توازن نیروی کشورهای جهان طبیعی است، اما تاریخ این مظالم را هیچوقت از یاد خواهد حذف نمی کند. نسل های آینده امریکایی و بریتانوی از دیدن چنین ویدیوها و تصاویر شرمنده خواهند بود، چرا که قتل عام فلسطینی ها از طرف این دو کشور حمایه می شود. https://x.com/i/status/1873241418975904209

پاسخ